Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 7,4 mmol/l terheléses cukor...

7,4 mmol/l terheléses cukor eredmény magasnak számít?

Figyelt kérdés

Én is átestem a terheléses cukor vizsgálaton, az éhhomi cukorszintem jó, 4,3 a terhelt magas (??) 7,4 mmol/l.

Most voltam háziorvosnál az eredménnyel, de semmit nem tudott rá mondani, azt mondta, hogy felhív egy diabetológust vagy kicsodát, és visszahív, de nem hívott vissza.

A védőnő meg azt mondta, hogy kérdezzem meg a háziorvost.

Szerintetek?

2016. ápr. 18. 15:16
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Megkérdezek erről egy dietetikust, de mivel ebédet rendelek, abban nincsenek édesítőszerek, friss zöldségsaláta, update mastermixből készült panírok, csirkemell, ilyesmik. Nem update szörpöt meg nasit eszek, hanem főtt kaját.

De köszönöm, hogy írtál, mindenképpen megkérdezek erről is egy szakembert.

2016. ápr. 20. 07:28
 12/15 A kérdező kommentje:

Na felhívtam a kórházi dietetikust, és azt mondta, hogy 7.8- alatt ne menjek hozzá, mert felesleges, nem kell diétáznom.

Annyit mondott, hogy egyek teljes kiörléaű dolgokat és a fehér cukrot cseréljem nádcukorra, nekem az elegendő lesz.

2016. ápr. 20. 17:42
 13/15 anonim ***** válasza:
Telefonon ennyi alapján diagnosztizál a dietetikus? Meg kellene nézni a vizelet eredményeket is pl. Ez nőgyógyász vagy diabetológus szakorvos feladata lenne, nem dietetikusé. Az a baj, hogy most a határon vagy. Ha nem figyelnek oda rá, pedig nem fog külön kérni vizsgálatot a nőgyógyászod, ha nem szólsz neki, akkor a végére csúnya értékeid lehetnek. És még messze a vége. Következő vérvétel 36 hetesen lesz. De te tudod. Engem egy dietetikus véleménye nem nyugtatna meg.
2016. ápr. 20. 18:14
 14/15 A kérdező kommentje:

Igen, csak a terhelt értéket kérdezte.

Rosszul írtam, nem dietetikus, hanem diabetológust hívtam fel.

A héten megyek magánrendelésre a nőgyógyászhoz, neki is viszem a leletet, kíváncsi leszek mit mond.

2016. ápr. 20. 20:46
 15/15 A kérdező kommentje:
A terhességem eddig problémamentes volt, a cukor értéket normál státuszúnak titulálták, nem kellett kórházba mennem meg semmi, összesen 11 kg-t híztam, a napokban szülök :)
2016. júl. 6. 12:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!