7,4 mmol/l terheléses cukor eredmény magasnak számít?
Én is átestem a terheléses cukor vizsgálaton, az éhhomi cukorszintem jó, 4,3 a terhelt magas (??) 7,4 mmol/l.
Most voltam háziorvosnál az eredménnyel, de semmit nem tudott rá mondani, azt mondta, hogy felhív egy diabetológust vagy kicsodát, és visszahív, de nem hívott vissza.
A védőnő meg azt mondta, hogy kérdezzem meg a háziorvost.
Szerintetek?
Megkérdezek erről egy dietetikust, de mivel ebédet rendelek, abban nincsenek édesítőszerek, friss zöldségsaláta, update mastermixből készült panírok, csirkemell, ilyesmik. Nem update szörpöt meg nasit eszek, hanem főtt kaját.
De köszönöm, hogy írtál, mindenképpen megkérdezek erről is egy szakembert.
Na felhívtam a kórházi dietetikust, és azt mondta, hogy 7.8- alatt ne menjek hozzá, mert felesleges, nem kell diétáznom.
Annyit mondott, hogy egyek teljes kiörléaű dolgokat és a fehér cukrot cseréljem nádcukorra, nekem az elegendő lesz.
Igen, csak a terhelt értéket kérdezte.
Rosszul írtam, nem dietetikus, hanem diabetológust hívtam fel.
A héten megyek magánrendelésre a nőgyógyászhoz, neki is viszem a leletet, kíváncsi leszek mit mond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!