Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukor eredmény?

Terheléses cukor eredmény?

Figyelt kérdés
A vizsgálat előtt a dokim 6,5-ös határt mondott, hogy addig jó. 6,42 lett végül. Nem cukros löttyöt kellett innom, hanem 2 dl tejet+zsemlét, majd 1 órával utána is vettek vért. A dokim szerint diétáznom kellene, de nem küldött sehova, nem mondta, hogy ismételni kell majd. Egyek sok zöldséget, kb. 2 óránként. Ez tényleg rossz eredmény?Elég ha odafigyelek a szénhidrát bevitelre, és hogy ne fogyasszak cukros dolgokat?
2016. ápr. 12. 20:13
 1/6 A kérdező kommentje:
26 hkm vagyok, ez lemaradt. :)
2016. ápr. 12. 20:15
 2/6 anonim ***** válasza:

fura egy orvosod van... 7,5 ig jó. de te nem is voltál leterhelve, ennyit lehet enni, ettől jónak kell lennie a cukornak, én mikor ch diétán voltam akkor ugyan egy pohár tejet nem ehetettem de zsömle+ tejes kávé volt a menüm.

2 óránkénti nem diéta, hanem rontás a helyzeten. ugyanis étkezés után 2 órával a legmegemelkedettebb az érték, ha ezt tovább terheled az nem diéta. 3 óra után áll éhgyomori értékre, akkor lehet (kell) újra enni :)

nem vagyok orvos, de 6,4 (hogy lett ott a 2? 18 éve van gond a cukrommal, terhesen 2 hetente nézték, de soha nem volt 2 számjegyű :D) az teljesen jó érték, bőven a tartományban van :)

2016. ápr. 12. 20:18
 3/6 A kérdező kommentje:
Pedig megnéztem még egyszer a laboreredményt, 6,42 van rajta.:) Az éhgyomori 4,89 volt. Nekem is fura volt ez a kétóránkénti evési javaslat, kolléganőm 3 hónapja szült, neki terhességi diabetese volt, 180 ch diétázott, szte is jó az értékem. Mindegy, azért figyelek a ch bevitelre.Köszi a választ!
2016. ápr. 12. 20:29
 4/6 anonim ***** válasza:
Nah ennek a vizsgálatnak nincs túl sok.értelme, hiszen ki tudja, hogy mennyi ch-t ettél, hiszen zsemle és zsemle között, tej és tej között is hatalmas a különbség, nem mindegy, hogy 30 gramm ch volt vagy 50 gramm, hogy milyen lisztből készült a zsemle. Nesze semmi fogd meg jól ez a vizsgálat. A helyedben pár alkalommal megmérném étkezés után egy órával a vércukromat. Emellett három óránként kell enni, nem kettő. Önmagában egyébként az étkezés után egy órával ez az érték nem olyan gáz, de két dl tej meg egy zsemle nem rendes étkezés. A nőgyógyász megnem ddiabetológus, ez a tanácsából is látszik, csak nem értem, ha ennyire nem ért hozzá, akkor miért nem küld tovább vagy legalább kérdez rá egy diabetológus kollégájánál.
2016. ápr. 12. 21:26
 5/6 anonim ***** válasza:
szia, nekema 75 g cukrot kellett oldatban meginno, és az éhhomi 4,2 lett, a terhelt pedig 7,4, de senki nem mond rá semmit, megőrülök...
2016. ápr. 18. 15:38
 6/6 A kérdező kommentje:
Kedves 5-ös!Sztem teljesen jók az értékeid. Ma a házidokimtól kértem én is beutalót a 2 órás, cukoroldatos vérvételre, ő 7,8-at mondott a 2 órás határértéknek.
2016. ápr. 19. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!