Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terheléses cukor eredmény...

Terheléses cukor eredmény 7,9. Mennyit szabad enni?

Figyelt kérdés
A dietetikára csak jövő keddre kaptam időpontot. Annak már utánaolvastam, hogy mi az amit abszolút nem szabad enni. Az érdekelne, hogy például ha levest eszek abból is korlátozva van az adag vagy azt egy jó nagy tányérral lehet? Halat ha eszem abból mennyit lehet? Van táblázat , hogy milyen étel mennyi szénhidrát? Esetleg valakinek ilyen értékekkel van jó tippje, hogy miből mikor mennyit? Előre is köszönöm
2012. szept. 19. 12:45
 1/6 anonim ***** válasza:

Ez az éhgyomri, 1 órás vagy 2 órás terhelés eredménye? Milyen a többi? Mennyi az inzulinod?

Mert egy ilyen kiragadott eredmény alapján semmit nem szabad mondani. Amúgy IR-es vagyok, tudok segíteni a diétában.

2012. szept. 19. 13:11
 2/6 anonim ***** válasza:

Ezt majd ott mondják meg. Nekem a kétórás volt 7,6, 225gr-os diétát rendelt el a kórház, napi 5x evéssel.

Ennyi szénhidrátot nem tudok megenni, ráadásul a délelőtt sok (reggeli, tízórai, ebéd 2,5 órás közökkel), a délután kevés uzsonna, vacsora. Sajnos a tejet és a kefírt nekem lemérsékeltették napi 2 dl-re, ez büntetés.

Táblázat:

[link]

Ha írsz magánban egy e-mail címet, akkor beszkennelem, ami papírt kaptam. Azon fel vannak tüntetve ételötletek 10-15-20-25-30... gr szénhidrátokra.

2012. szept. 19. 14:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat és a táblázatot. Ez a 120'-es eredményem. Az éhgyomri 4,61. Ilyet , hogy inzulin nem látok a vérképemen. Van annak valami más megnevezése? 2.válaszoló küldtem privit , és köszönöm szépen a segítségedet:-)
2012. szept. 19. 15:08
 4/6 anonim ***** válasza:
Inzulint nekem se néztek, mondta a nő, hogy egyelőre nem is fognak. Jövő héten megyek egy egynapos ki-bejárós vizsgálatra, hogy megnézzék, hogy laposodik-e a görbe, mert ezt szeretnék elérni. 3x2 vérvétel lesz és köztük reggeli, ebéd, vacsora. Nekem 4,2 volt az éhgyomri.
2012. szept. 19. 15:14
 5/6 anonim ***** válasza:

Az hogy hany gramm szenhidratot ehetsz majd, fugg a magassagodtol es testsulyodtol. Igy nem mervado hogy masnak mekkorat irnak elo.

nekem pld 160 gr-t szabad. De tenyleg vard meg az orvos vagy dietetikus mit mond.

addig is no cukor, leheto legkevesebb liszt.

levesben a zoldsegek nem szamitanak kiveve mondjuk a repa mert az relativ sok szenhidrat. Tesztat ne egyel hozza. Nagyon fontos h napi minimum 5x egyel (reggeli tizorai ebed uzsi vacsi) es az etkezesek kozott min 2 oranak el kell telnie!! Nincs nasizas kozben. Semmi. Keruld a gyumolcsos joghurtokat pudingokat. Nezd a termekek szenhidratjat.

az en napi kajam peldaul:

reggeli: extrudalt vagy alacsony szenhidratos kenyer, csirkemell sonka, sok zoldseg (uborka, paprika, retek), maci kv

tizorai: alma vagy barack vagy korte (mertekkel max 2 db) natur joghurt turo

ebed: sok minden lehet en rendelek a mhelyemre olyan helyrol ahol feltuntetik a ch-t

uzsi: olyasmi mint a tizorai

vacsi: csirkemell, bulgur (rizs es krumpli helyett nagyon jo!! Es finom)

vagy szendvics

vagy lecso ilyesmi.

2012. szept. 19. 18:43
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a többi hozzászólást és a segítségeteket is. Mindenkinek további problémamentes szép babavárást :-)
2012. szept. 19. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!