Terheléses cukor eredmény 7,9. Mennyit szabad enni?
Ez az éhgyomri, 1 órás vagy 2 órás terhelés eredménye? Milyen a többi? Mennyi az inzulinod?
Mert egy ilyen kiragadott eredmény alapján semmit nem szabad mondani. Amúgy IR-es vagyok, tudok segíteni a diétában.
Ezt majd ott mondják meg. Nekem a kétórás volt 7,6, 225gr-os diétát rendelt el a kórház, napi 5x evéssel.
Ennyi szénhidrátot nem tudok megenni, ráadásul a délelőtt sok (reggeli, tízórai, ebéd 2,5 órás közökkel), a délután kevés uzsonna, vacsora. Sajnos a tejet és a kefírt nekem lemérsékeltették napi 2 dl-re, ez büntetés.
Táblázat:
Ha írsz magánban egy e-mail címet, akkor beszkennelem, ami papírt kaptam. Azon fel vannak tüntetve ételötletek 10-15-20-25-30... gr szénhidrátokra.
Az hogy hany gramm szenhidratot ehetsz majd, fugg a magassagodtol es testsulyodtol. Igy nem mervado hogy masnak mekkorat irnak elo.
nekem pld 160 gr-t szabad. De tenyleg vard meg az orvos vagy dietetikus mit mond.
addig is no cukor, leheto legkevesebb liszt.
levesben a zoldsegek nem szamitanak kiveve mondjuk a repa mert az relativ sok szenhidrat. Tesztat ne egyel hozza. Nagyon fontos h napi minimum 5x egyel (reggeli tizorai ebed uzsi vacsi) es az etkezesek kozott min 2 oranak el kell telnie!! Nincs nasizas kozben. Semmi. Keruld a gyumolcsos joghurtokat pudingokat. Nezd a termekek szenhidratjat.
az en napi kajam peldaul:
reggeli: extrudalt vagy alacsony szenhidratos kenyer, csirkemell sonka, sok zoldseg (uborka, paprika, retek), maci kv
tizorai: alma vagy barack vagy korte (mertekkel max 2 db) natur joghurt turo
ebed: sok minden lehet en rendelek a mhelyemre olyan helyrol ahol feltuntetik a ch-t
uzsi: olyasmi mint a tizorai
vacsi: csirkemell, bulgur (rizs es krumpli helyett nagyon jo!! Es finom)
vagy szendvics
vagy lecso ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!