14hetes terhes vagyok.20héten kell mennem a szegedi kòrházba magzati szívultrahangra csalâdban előfordulò rendellenesség miatt. Ez ingyenes vizsgálat? Párom bejöhet velem? Első baba és nem tudom mire számítsak.
Januárban szültem Szegeden a Klinikán. Ott minden vizsgálat ingyenes és a párom is mindig bejöhetett az UH-kra, fel sem merült, hogy nem. Mindig megkérdeztük, hogy bejöhet-e, mindig azt mondták, hogy természetesen.
Szívultrahangot valószínűleg Sikovanyecz doktor csinálja majd, nagyon aranyos és kiváló ultrahangos. :)
Az EÜ törvény szerint minden vizsgálatra jogosult EGY kísérő bemenni a pácienssel. Ahol nem engedték meg, ott bizony nem jártak el szabályosan.
Ha kekeckednek, akkor hivatkozzatok az eü törvényre.
5. mondja jól. Egy kísérőt kötelező beengedni a vizsgálatokra.
Kép viszont nem "jár". A vizsgálatok célja az, hogy tudják: egészséges-e a gyerek. Eredetileg azért van, hogy ha gond van akkor tudjanak képet készíteni az orvosok az anyagodba. Ha valahol adnak annak örülni kell, mert sehol nincs előírva, hogy ez alapból járna.
Általános elv, hogy egyetemi klinikákon, állami kórházakban ingyenes minden, ami kötelező vizsgálat vagy amire azért utalnak be, mert orvosi indoka van.
A kombinált tesztekért azért kell fizetni, mert nem kötelező (plusz kiadták a vérvizsgálatokat külső cégnek).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!