Egy másod fokban érett méhlepény mennyi ideig tud ellátni egy babát?
Szia!
Ne izgulj Nekem 1 hónappal a szülés előtt már 3. fokban volt érett a méhlepényem, áramlási vizsgálatot nem is csináltak, és egy nappal túlhordtam a kisfiamat aki 3940 gr-al született! Ne izgulj figyeld a mozgást, és ne idegesítsd magad feleslegesen mert nem tesz jót egyikőtöknek sem!Egyébként egy 34 hetes baba már életképes! Nyugi
Szia!
Én 34. hétre szültem, mert a magas vérnyomásom miatt a méhlepényen keresztül nem kapott elég tápanyagot a babám, így vissza is fejlődött, a súlya 31-32. hétnek megfelelő volt, 1650 grammal jött a világra, ebből születés után még 1510-ig fogyott le. Ilyenkor azért már elég fejlettek a babák, az enyémmel sem volt semmi gond, csak légtéri oxigént kapott, nem kellett lélegeztetni. A szemei is jók. Csak a súlya volt pici, de a lemaradását a kortársaival szemben már három hónapos korára teljesen behozta, sőt, le is hagyta őket:) Ha koraszülött a baba, akkor csak akkor adják ki a kórházból, ha elérte a 2 kg-ot. Legalábbis Pécsen így van.
Azokra a haskeményedésekre viszont nagyon figyelj! És inkább menj be többször a kórházba. Ha én egy nappal később megyek, akkor már nem él a babám! Ha egy órán belül többször is keményedik, akkor irány! Nekem 3-szor volt csak egy órán belül erős keményedésem, de az három méhfali infarktust jelentett. A mostani terhességemnél én inkább erősködni fogok, hogy fektessenek be és legyek szem előtt, mert ezzel nem lehet játszani!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!