Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Egy másod fokban érett méhlepé...

Egy másod fokban érett méhlepény mennyi ideig tud ellátni egy babát?

Figyelt kérdés
jelenleg 34 hetes kismama vagyok a lepényem 2.fokban érett!tegnap voltunk áramlási vizsgálaton a doki mikor megnézte az eredményt azt mondta hogy jó de nem nagyon volt meggyőző mert amit három hete csináltak áramlási vizsgálatot azon még más erdmények voltak mint ezen ugyhogy gondolom azóta romlott valamelyest!illetve azt mondta hogyha gyengébbnek ézem a magzatmozgást azonnal menjek be uh-ra és azt irta a papiromra hogy szülőszobai ellenőrzés vagy mi!nagyon meg vagyok ijedve hogy koraszülött lesz a pici vagy tovább érik a lepényem és én még idekinn eszek ő bent éhezik!!!egy 34 hetets baba ugye már életképes?inkubátorba fogják rakni?és ilyenkor mikor lehet hazajönni a korházból?jelenleg a pici most olyan 2500 gramm lehet a méreteti alapján...nagoyn félek...34 hetes kismami
2008. szept. 23. 07:43
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne izgulj Nekem 1 hónappal a szülés előtt már 3. fokban volt érett a méhlepényem, áramlási vizsgálatot nem is csináltak, és egy nappal túlhordtam a kisfiamat aki 3940 gr-al született! Ne izgulj figyeld a mozgást, és ne idegesítsd magad feleslegesen mert nem tesz jót egyikőtöknek sem!Egyébként egy 34 hetes baba már életképes! Nyugi

2008. szept. 23. 08:00
 2/5 A kérdező kommentje:
Szia először is köszi a választ! a magzatmozgást figyelem de nem mondhatnám hogy túl sűrű naponta háromszor négyszer bejelentkezik akkor rugdos vagy 10 percig egyfolytába de nagyon erőseket, és utánna csend van !vizsont a pocim sokszor keményedik mensi szerü görcseim vannak néha..
2008. szept. 23. 08:04
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 34. hétre szültem, mert a magas vérnyomásom miatt a méhlepényen keresztül nem kapott elég tápanyagot a babám, így vissza is fejlődött, a súlya 31-32. hétnek megfelelő volt, 1650 grammal jött a világra, ebből születés után még 1510-ig fogyott le. Ilyenkor azért már elég fejlettek a babák, az enyémmel sem volt semmi gond, csak légtéri oxigént kapott, nem kellett lélegeztetni. A szemei is jók. Csak a súlya volt pici, de a lemaradását a kortársaival szemben már három hónapos korára teljesen behozta, sőt, le is hagyta őket:) Ha koraszülött a baba, akkor csak akkor adják ki a kórházból, ha elérte a 2 kg-ot. Legalábbis Pécsen így van.

Azokra a haskeményedésekre viszont nagyon figyelj! És inkább menj be többször a kórházba. Ha én egy nappal később megyek, akkor már nem él a babám! Ha egy órán belül többször is keményedik, akkor irány! Nekem 3-szor volt csak egy órán belül erős keményedésem, de az három méhfali infarktust jelentett. A mostani terhességemnél én inkább erősködni fogok, hogy fektessenek be és legyek szem előtt, mert ezzel nem lehet játszani!

2008. szept. 23. 08:21
 4/5 A kérdező kommentje:
Szia! mátol kezdve feljegyzem hányszor mozdul meg a baba és hányszor keményedik a hasam!és a másik kérdésem hogyha a baba már a születésénél több mint 2000 gramm akkor lehet 2 hét mulva haza lehet jönni a babával?
2008. szept. 23. 08:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha nincs más baja, persze!
2008. szept. 23. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!