Júniusban szülő kismamák? Milyen rucikat vásároltok a babának? Már elkezdtétek a vásárlást?
Szia! Én júliusban szülök, az előző babám is júliusban született, most lesz két éves.
A vásárlást már az elsőnél is korán elkezdtem, több okból. Az egyik, hogy sokkal könnyebb kis összeget kiadni havonta, mint egyszerre nagyot. A másik, hogy két barátnőm is járt úgy, addig halogatta a vásárlást, míg végül nem tudott vásárolni. Az egyik helyett a férje meg az anyósa vásárolt, mert veszélyeztetettként kórházban töltötte az utsó 3 hónapot, a másik meg szülés után kapkodhatott, koraszülött lett a babája.
Lévén nyári baba, ruházatilag nem kell nagyon túllihegni. Már a lányomra is szinte csak bodyt vagy napozót adtam, rugit csak benn a lakásban, vagy ha este voltunk valahol és már hűvösödött. Nyári sapi kellett, pulcsiból, kocsikabátból 1-1 elég. Body viszont jó ha van több, mert naponta akár 3-4-szer is átöltözteted a picit, mert lebüfizi magát, kifolyik a kaki, stb.
Ruhákon kívül érdemes befektetni jó babakocsiba (átfordítható tolókar nagyon hasznos, csakúgy, mint a strapabíró, nagy bevásárlókosár), amúgy pedig az legyen a fő, hogy hol élsz, hol használod leginkább. Ha Pesten és sokat tömegközlekedsz, mindenképp könnyű, keskenyebb kocsit érdemes választani, de főleg a hordozókendő jó megoldás. Ez utóbbit mindenképp javaslom, nálunk nagyon szuper volt, hogy a legnyűgösebb, hasfájós baba is megnyugszik benne és haladhattam a házimunkával is. Meg klasszul lehet benne akárhol diszkréten szoptatni.
Kiskád, nekem állványos volt (csak az egyszerű és olcsó fajta) , szerettem, most is ez lesz, pelenkázó helyett vettünk egy komódot, arra tettünk egy pelenkázólapot, praktikus és olcsóbb is így.
Pelusból az elején ne vegyél egy fajtából sokat, mert nem tudhatod, mi válik be. Nekünk a Huggies volt jó, maradtunk is ennél, de kipróbáltunk többfélét, hogy jól válasszunk.
Kiságy, bár velem aludt a leányzó, így nem volt gond az éjszakai szopi sem, de azért kiságy kell. A pihenőszék nekünk nagyon jó szolgálatot tett.
Hirtelen ezek jutnak eszembe. További boldog babavárást!
azért ne szülés előtt 1 nappal kezdd:D lesz rohangálnivaló rendesen:)) Jól értem, hogy még semmit nem vettél meg manódnak?
Leírom szerintem mi fog kelleni az elején:
Body jópár darab 56 alatt nem nagyon érdemes vásárolni, ha kicsit nagyobb, abba simán belenő, és nem fogja zavarni:) kb. 10 db kell szerintem.. de ezt te is át tudod gondolni, meg még más is ír ide.
Kell rugdalózó is kb. 10db
1 sapi a fejecskére
kesztyű, hogy ne karmolja össze magát.
Textilpelus a feje alá 10 db simán
2 babatörölköző, ha gondolod
2 takaró
ha kell mosni legyen váltás.
Ezek tutira kellenek:)
én már úgy vásárolnék most is, pedig még a babaprojekt sem indult el. :) férjem szerint elég az utolsó 2 hónapban, de akkor meg nagy hassal örülök majd ha csak úgy vagyok, nem, hogy vásárolgassak. szóval én úgy vagyok vele, hogy ha betöltöm a kritikus 12. hetet, utána 1000-el vásárolni fogok, nem érdekel, ki, mit mond.
persze, ha a praktikus részét nézzük, érdemes várni is egy kicsit, mert biztos egy csomó mindent kaptok majd ajándékba
Én június 3-ra vagyok kiírva. Már minden ruhája megvan. Én nem vettem, hanem angol turiban turiztam őket...
Amiből sok kell, az a rövidujjú body és rugi. (nekem így, hogy kilóra vettem 15-15 db biztosan van, ha nem több, vegyesen minden 56-os,és 62-es méretből)
Persze 3-4 hosszúujjút is vettem, nem tudni, milyen lesz a nyár, és lehet, hogy aug-ban meg már beköszönt az ősz.
Vettem jópár pamutsapit is, 1-2 vékony pulcsit, kardigánt is, meg napozót is.
20 db textilpelusa van, biztos, ami biztos, bár ennek a felét úgy kaptuk...
2 vékony takarója van, meg 1 vastag (ez polár, nagyméretű), egyelőre szerintem, nyár lévén, ennyi elég lesz...
Turiztam 2 pár kiskesztyűt is, nálunk a kórházban szeretik, ha van rajta.
Jah, és van vagy 10 pár minizokni, azok a kedvenceim, nagyon édik. :)
Én múlt héten már kimostam, kivasaltam őket, így vagyok nyugodt. Rengeteg dolgom lesz, - a kertépítést kell itthon koordinálnom, :) meg májusban ballagás, stb, és a meleg ha megjön, én olyan írtó lomha vagyok, hogy arra szó nincs, így jobbnak láttam elkészülni hamarabb. Ha megjön a fizu, akkor a kórházi csomagnak állok neki (bugyi, betét, papucs, pelus, stb még vásárlásra vár).
Üdv,
32 hetes pocakos
Szia, én június 20-ra vagyok kiírva naptár szerint, de június 10 körül fogok valószínűleg szülni, programozott császárom lesz a szemem miatt.
Én a 17. héten kezdtem el vásárolni. Először az apróbb dolgokat, ruhákat, bodykat. Én vettem pár 50-es méretet is, de nagyrészt 56-ost, és van pár 62-es is.
Vettem zoknikat, picike cipőből is kettőt. Vékony sapit. Kis kesztyűt a karmolások ellen. Vettem rövidujju és hosszúujju rugikat, külön álló együtteseket ( pici gumis nadrág és felsőke ). Plusz vagy 3 napozót.
Vettem kifogót, tudod ami majd kell a babának fürdés után, kis kapucnis, édes nagyon.
Ruhákból kb ennyit vettem eddig.
3 hete megvettük a kiságyat, matraccal. Megvan a hozzá való baldachin, ágynemű. Szoptatós párna.
2 hete vettük meg a babakocsit, Kunert Vip márka, használtan vettük de nagyon szép állapotú. Boltban 40ezer Ft, mi 18-ért vettük :)
Plusz megvan a babakád, a hálózsák, a vízhőmérő, babának való hajkefe, fésű, körömvágó olló, 1 cumisüveg, 1 cumi, hátha kell :)
Ami még hátravan, az a textilpelenka, a normál pelenka ( ebből csak 1 csomaggal érdemes venni, mert előre nem tudni, bírja-e a baba bőre s lehet kísérletezni kell a különböző fajtákkal... ). Kell még törlőkendő, abból is elsőre elég 1 csomaggal.
Kell még majd pléd és még néhány apróság. De én nem akartam a legvégére hagyni a vásárlást, mert ki tudja a nagy meleget mennyire bírjuk majd. És sajnos bármi közbejöhet, egy kórházi befekvés, erre is gondolni kell.
Most a héten veszem meg a babának való öblítőt, kezdem a ruhákat átmosni, vasalni, zárt helyre tenni.
Boldog babavárást!
Kedves Utolsó:mi a gond a szemeddel,hogy császár lesz,műtötték?
Én július végére várom a kisfiam, de már jó pár dolgot mi is beszereztünk.Szerintem sem jó a legvégére hagyni mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!