Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Kombinált tesztnél ennél az...

Kombinált tesztnél ennél az eredménynél megcsináltatnád a Prenatestet?

Figyelt kérdés

Kockázat a Down-kór előfordulására: Alacsony kockázat 1 : 5900

Kockázat az Edwards-kór előfordulására: Alacsony kockázat kevesebb mint 1 : 50000

38 éves leszek a szüléskor, ezért csináltattuk a vizsgálatot. Legyen Prenatest?

2016. ápr. 14. 20:19
1 2
 1/17 Adrienn0122 ***** válasza:
64%
Ha negatív eredménnyel is a Prenatesten gondolkodsz, akkor miért csináltattad meg a kombinált tesztet, miért nem mentél rögtön a Prenára?
2016. ápr. 14. 20:46
 2/17 anonim ***** válasza:
100%
Mert elore nem tudja az ember,mit erez a "nem eleg negativ" eredmeny lattan. Ha megnyugtat teged, csinaltasd meg, nem veszitesz vele semmit. Ugye az edwards is lehet, mert az egy midig ott van eselynek, csak a kockazat merteke mas. Jobb tudni, ha valaki izgulosabb tipus.
2016. ápr. 14. 21:08
 3/17 anonim ***** válasza:
Én nem csináltatnám meg, szerintem ez jó eredmény. Én is most voltam kombinálton pár napja.
2016. ápr. 14. 21:15
 4/17 A kérdező kommentje:

A 2-es válaszolónak igaza van.

Úgy indultunk, hogy kombinált, és ha úgy látjuk, akkor jöhet a Prena.

Most én próbálom lebeszélni magam, hogy felesleges, a férjemnek mindegy, de mindkettőnknek az a véleménye, hogy ha beteg, nem tartanánk meg, illetve nem pénz az a 150ezer Forint, hisz ha beteg, ennek többszörösét rá kellene költeni.

A kérdésemmel csak megerősítést várok, semmi mást, tudom, hogy a döntés a mi kezünkben van.

2016. ápr. 15. 05:30
 5/17 anonim ***** válasza:
Én is pont 38 éves vagyok. Sokat gondolkodtam rajta, és végül a kombinált tesztet kihagyva a Prena teszt mellett döntöttem. Nekem ez biztosabbnak tünik, és mivel már van gyerekünk, nem szeretnénk mellé egy beteget.
2016. ápr. 15. 12:23
 6/17 anonim ***** válasza:
nekem amnióm volt (2-es vagyok), de a Niftyt és a Prenát is követnie kell amniónak a jogszabály szerint, ha el akarod vetetni majd, ha beteg. szóval mi ezért eleve az amnió mellett döntöttünk (biztosak voltunk benne, hogy beteg, amúgy nem, egészséges)
2016. ápr. 15. 12:32
 7/17 anonim ***** válasza:

38 évesen ez nagyon jó eredmény, én ilyen eredménnyel nem csináltatnám meg. Ha csináltatnék bármit, az az amnio, mert az 100%-os eredményt ad.

Én 34 évesen az 1:440-es eredményemmel csak ezen gondolkodom. Jövő héten genetikai tanácsadás :/

16 hkm

2016. ápr. 15. 20:21
 8/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Hétfőn megyünk genetikai tanácsadásra Szegedre (elvileg csak beszélgetés), meghallgatom őket is, aztán döntünk.

2016. ápr. 19. 20:47
 9/17 anonim ***** válasza:
7es vagyok. Megírnád majd, hogy mi volt a tanácsadáson, mert az én dokimmal még nem nagyon jutottam előrébb a témában... :(
2016. ápr. 19. 21:58
 10/17 A kérdező kommentje:
Persze, megírom. Én 15 hetes vagyok, de harmadik gyerek, így jó lenne biztosra menni. :)
2016. ápr. 20. 05:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!