Szabad-e Paracetamolt szedni terhesség alatt?
Figyelt kérdés
34 hetes kismama vagyok, kicsit meghűltem és bevettem 3-4 darab Paracetamolt, de nem rendszerességgel. A házidokim ajánlotta már a 3. hónapban, amikor ugyancsak meghűltem. Káros lehet a babára?2010. ápr. 6. 11:54
1/2 anonim válasza:
A 4. hétben már hónapokkal "lekéstél" arról, hogy a babádnak fejlődési rendellenességet okozz.
Egyébként meg a paracetamol pont az a szer, amit terhesség alatt is be lehet venni, sőt: újszülött kisbabáknak is azt adnak, ha lázasak. SAemmi bajt nem okozol vele.
Még egy érv: a kifejezetten terheseknek adható Paramax rapid láz- és fájdalomcsillapító hatóanyaga is a paracetamol.
Hidd el, a házidokid, náladnál SOKKAL JOBBAN tudja, mi árthat a babádnak, és mi nem. Igaza volt, amikor ezt javasolta. Ne kételkedj benne.
2/2 anonim válasza:
Bocs, elírtam: a 34. hétben, nem a 4-ikben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!