Az tényleg létezik, hogy 3 héttel nagyobb legyen a baba?
21+4 hetes vagyok, ma a dokim 24 hetesnek mondta a babát. Ez azt jelenti, hogy óriásbébim lesz? Vagy majd lelassul? A fejét is és a combcsontját is mérte, mindkettő alapján 23+6 hetesnek számolta. Illetve már most keményedek, ez nagy baj? Lehet, hogy koraszülött lesz?
21+4 hkm
nekem meg a 39 hetes gyerekre mondtak 41et
ezért indítottak :-(
ez sem jobb
a keményedés azt jelenti h pihenj kicsit többet
nem biztos h akkor lettél terhes mikor gondolod :-D
tudod van olyan h extra ovuláció ami a ciklus bármely napján bekövetkezhet
:-D
simán lehet h 1-2 héttel előbb lettél terhes mit gondolod
Nekem 29 hetesen két héttel nagyobbnak mérték, most 37 hetesen pont akkora amekkorának lennie kell. Eleinte meg le volt maradva egy héttel. Könnyen félre is mérhetik ha egy-egy milivel arrébb jelöli be a szonográfus, nincs jelentőssége. Ettől függetlenül születhet nagyobb babád, de ezek nagyságrendi értékek és az átlaghoz képest állapítják meg, mi sem vagyunk egyformák. Szóval ne aggódj rendben van. Simán lehet h következő UH-n meg átlagosnak vagy kisebbnek mérik, nem olyan pontosak ám ezek a gépek és a szonográfusok sem.
Keményedés: 20 hetesen már napi többször keményedtem. Magnézium úgy meghajtott mindig, hogy nem is szedtem. Zárt méhszájjal kihúztam eddig a 38. hétig. Pihenj sokat, nem lesz baj.
A 18 héttől már igen nagy eltérés mutatkozhat a magzatok fejlődési üteme és mértéke között. Jól mondták előttem, ha ennyivel idősebb terhesség lenne, az a 12. héten kiderült volna. De amúgy nem három héttel nagyobb, hanem csak kb kettővel.
Több dolog is lehet
1. Lehet, hogy most hirtelen nőtt a babád egy nagyot, aztán most nem fog annyira nőni, és végül simán átlagos súllyal időre fog születni. Egyszerűen ilyen a genetikája.
2. Pontatlan volt a mérés. Ez amúgy sem szentírás, most lehet még pontatlanabb volt.
Gondolom még nem küldtek terheléses cukorra, mert az a 24. héten van. Cukorbetegség esetén lehetnek nagyobbak a babák. De elvileg ennek ki majd ki kéne derülnie, ha ez van a háttérben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!