Elmehetek tüdőszűrőre 4-5 hetes terhesen?
Semmiképp ne menj! Intézd el a dolgot fű alatt vagy akárhogy, de ne kockáztass!
Nekem a doki egész terhesség alatt nem javasolta a tüdőszűrést, nemhogy az első trimezsterben... áh, semmiképp...
én 5 hetesen voltam tüdőszűrésen (nem tudtam h terhes vagyok mivel összevissza volt a vérzésem tünetem meg nem volt).
mikor kiderült egyből küldtek a genetikai tanácsadóba h akkor most mi is a teendő.
Ott végülis pár százalékra tették a sérülés kockázatát, majd rám bízták megtartom e a babát...
Sajnos elvetéltem a 8.héten nem tudom h ezért e, de mindenesetre semmiképp se kockáztatnék a helyedben...:((
Azóta már van 2 egészséges babám:)
Tüdőszűrőn nagyon-nagyon kevés sugárzás éri a babát, határérték alatti. Pláne, ha a hasadat betakarják.
Nem mondom, mit tegyél. De leírom, én mit tennék. Ha még nem tudnék a babáról, amikor tüfőszűrőn voltam, akkor nem aggódnék semmiféle károsodás miatt, és nem vetetném el őt, mert tényleg határérték alatti a besugárzás mértéke. (150 egység alatt még nem tapasztaltak magzati károsodást, a tüdőszűrőn meg csak 10 egységet kap az ember.) Ha azonban tudnék a babáról, ennyit sem kockáztatnék: nem csináltatnám meg.
Szia.
Én ugyanebben a cipöben jártam és nekem nem csinálták meg már.Sem letakarásal sem máshogyan.A tüdögondozoban a főorvos asszony azt mondta sajnos rengeteg ilyen esettel találkoznak de nemtudnak mit tenni,a baba miatt kizárva a szürés.Én ugy tudtam megoldani,hogy leültünk megbeszélni a dolgot a munkáltatóval,és egyéni elbirálás után maradhattam,egészen 25 hetes koromig dolgoztam.
Mindenféleképpen külön menj el a tüdöszürö állomásra és jelezd,hogy kisbabát vársz és ott elfogják mondani mi a teendöd.De nembiztos,hogy megéri kockáztatni,szerintem.
30 hetes km
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!