Ha sem én sem a párom nem vagyunk nagyok, a születési súlyunk is kicsi vagy átlagos, hogy lehet, hogy a babánk nagy?
1. Elmérték az UH-n.
2. Születésig még sokat változhat, nem biztos hogy nagy lesz.
3. Nagyszüleitől örökli a testalkatát.
4. FÉlrekúrtál.
Az én babámat is minden UH-n 2 héttel nagyobbnak mérték és azt tippelte az orvos, hogy 4 kg feletti lesz. Mondjuk én 56 centivel születtem szóval nem voltam meglepődve.
Végül 51 centivel született a kiírt dátum előtt 2 nappal és 3,6 kilóval szóval inkább átlagos lett, mint nagy. Az 56-os ruhák óriásiak voltak rá de úgy gondoltam az 50-esek kicsik lesznek.. Szóval még egyszer nem adnék az UH mérésekre.
Nem lehet, hogy előbb volt peteérésed? Általában öröklik a méretet a babák.
Utolsónak, az 51cm-es babára azért voltak az 56-os ruhák nagyok, mert rá az 50-es ruha való. A súlya azért nagy babának számít.
Kicsi off:
"az 51cm-es babára azért voltak az 56-os ruhák nagyok, mert rá az 50-es ruha való"
A 49 centis 3300 grammos babámra kicsi volt az 50-es ruha, feszült, az 56-os méretben egyáltalán nem veszett el.
2)
A terhesvitaminok nem eredményeznek óriáscsecsemőt, tévhit. A terhességi cukor például viszont simán.
--
Kérdező, pár milliről van szó, ill. lehetett máskor is ovud,
plusz a végéig még rengeteget változhat. A babánk az elején le volt maradva, ugyanakkor a második trimeszterben folyton nagyobbnak mérték, míg a terhesség végén azzal riogattak, hogy picit kicsi, erre teljesen normális adatokkal született.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!