Terhesgondozáson azt ellenőrzi elsősorban az orvos h nyitva van e a méhszáj?
Figyelt kérdés
Az elsőn kb 16 hetesen voktam. Megtapogatott ujjal,es azt mondta minden oké. A vérvételeket,cukorterhelést leszámítva ezért a vizsgálatért fontos járni gondozásra? Elég havonta menni? Akkor is menjek ha panaszmentes vagyok?
21h
2016. ápr. 5. 22:24
1/7 anonim válasza:
Nekem nem ellenőrzött mindig méhszájat csak ha indokolt volt. Panaszmentesen is járj havonta, ez a minimum. Nem csak emiatt kell járni hanem a leletek kiértékelése miatt.
2/7 A kérdező kommentje:
Ha március 8.án voltam gondozáson,27.én védőnőnél és 30. án uhn,akkor mikor menjek legkozelebb gondozásra? A tapogatason kivul mindent megneztek...
Koszi
2016. ápr. 5. 22:36
3/7 anonim válasza:
Kolléganőmnek minden panasz.nélkül kinyílt a méhszája 24 hetesen 2 ujjnyira, onnantól szigorú fekvés, így húzta ki a 34. hétig, ki tudja, hogy mi lett volna, ha az orvos rutinból nem néz rá. Én gyűlölöm a vizsgálatot, a hideg kiráz tőle, tudja az orvosom is, mindig gyorsan túl.is estünk rajta (nem fáj vagy ilyesmi, rossz gyerekkori emlékek miatt alakult ki bennem), de minden hónapban rászántam magam, pedig az orvosom elmondta, hogyha kategorikusan visszautasítom, akkor nem vizsgál meg, hiszen nem kenyszerithet, de ő ajánlja. Egyébként mindig nézett vizeletet, vérnyomást, hogyha toxemia lenne, akkor hamar kiderüljön, volt egy csúnya esete, ami miatt a mai napig ostorozza magát, nem tudja, hogy hibázott-e. Emellett mindig nézett szívhangot is, és átbeszéltük az aktuális kérdéseket (mindig volt valami).
4/7 anonim válasza:
A belső méhszájat látják az ultrahangon, ezért nem szoktak manuális vizsgálatot csinálni már, a nyugati protokoll szerint dolgozó magyar dokik sem.
5/7 A kérdező kommentje:
És mi történik,ha havonta járok,de pl akkor nyílik ki ami után voltam, szóval azt hiszem semmi bajom és csak 1 honap mulva mennék legkozelebb?
2016. ápr. 5. 22:47
6/7 anonim válasza:
Előfordulhat, hogy egy hónapig nyílik vagy nyílt méhszájjal élsz panaszmentesen vagy egy idő után már okoz panaszt és bemesz ügyeletre vagy megindul a szülés, de ha két hónapig nem nézik, akkor két hónapig nyílhatsz. Egyébként a manuális vizsgálatnál nem csak azt tudják nézni, hogy nyílik-e és milyen hosszú (ezt egyébként meg tudják nézni uh-n is már valóban), hanem a rugalmasságát, állapotát és abból is tud egy tapasztalt orvos következtetést levonni. De valóban nem kötelező, te döntesz. Valaki egyébként a fertőzésveszély miatt fél tőle, van, aki attól tart, hogy beindítja a szülést, ahogy az orvos piszkálja, én ezektől nem féltem, hiszen tiszta, vadonatúj gumikesztyűt húzott mindig a dokim, és nagyon óvatosan vizsgált, nehogy kellemetlen is legyen csak.
7/7 anonim válasza:
Az uh-on nem látják rendesen ha nyílik a méhszáj,ez tapasztalat.A kézi vizsgálat a legpontosabb.Magánba nézi is minden doki,kórházba leszarják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!