Milyen súlyú és méretű babára számíthatok a méretek alapján?
Bármilyenre. :)
Nekem három gyerekem van, és mindig alaposan félre mérték, a szülés előtti utolsó mérésen is mást mondtak.
Amikor megszületik, akkor megtudod a súlyát pontosan, a hosszát meg soha, mert 3 számot adnak össze, és tök pontatlan az egész.
Erről akkor bizonyosodtam meg, amikor az egyik lányomról a szülés után közölte a szülésznő, hogy 56 cm. A kórházi kartonjára 54 cm-t írtak, a zárójelentésbe 59 cm-t, majd amikor elvittem először a gyerekorvosunkhoz, és ott megmérték (ez volt a lábkihúzós mérés), akkor megállapították, hogy 52,5 cm. :D
Azóta csak mosolygok ezeken a méréseken, főleg amikor mesélik az anyukák hogy ennyi meg annyi centivel született a gyerekük.
Szülésnél saját tapasztalatom szerint a fejkörfogat a meghatározó tényező, esetleg a vállszélesség.
Csak ezeket az adatokat adta meg, mert itt van egy magzati súly kalkulátor, eszerint számol az UH gép is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!