28 éves 16+4 hetes kismama vagyok. Integrált teszt eredményem 1:20 lett. Ultrahangon minden rendben, méretek, súly rendben. Táplálkozásra figyelek! Nem dohányzom, nem iszom! Amniocentézist javasolt az orvosom! Nagyon félek tőle! Mire számíthatok?
Integrált teszt eredményem:
A vizsgált markerek eredménye:
1. trimeszter
PAPP-A: 10005 miu/L 1.61MoM
Tarkóredő vastagsága (NT): 1.40 mm 0.94 MoM
2. trimeszter
MS-AFP: 44.11 iu/mL 1.22 MoM
uE3: 1.73 nmol/L 0.50 MoM
Total hCG: 50371 iu/L 1.67 MoM
Inhibin-A: 902.2 Pg/mL 5.09 MoM
A szűrővizsgálat eredménye: Magas kockázat
Kockázat a Down-kór előfordulására: 1 : 20
Kockázat az Edwards-kór előfordulására:
kevesebb mint 1 :50 000
én elmennék amniocentézisre, mert magas a kockázat, ahhoz nem értek, miért, de remélhetőleg megbeszélték veled.
a táplálkozásnak, ivásnak, dohányzásnak ehhez egyébként semmi köze, hiszen ez genetikai betegség.
Kérdés mit tennél, ha kiderülne a babádról, hogy down kóros. Ha mindenképp megtartanád, akkor nincs értelme az amnionak, ha viszont nem szeretnél beteg babát, akkor mindenképp érdemes megcsináltatni.
Nekem a kombinált teszt eredménye jött ki 1:20-hoz, tehát ugyanúgy, mint neked. Én is féltem, de én tudtam, hogy beteg gyereket nem szeretnék, így elmentem. Előtte utánaolvastam és rájöttem, hogy ha betartják a szabályokat, akkor nem lehet baj. Nekem 15 hét és 5 naposan csinálták meg a tesztet és 9 nap múlva lett eredmény. A vizsgálat, habár szörnyen hangzik, egyáltalán nem fájt, csak picit kellemetlen volt. Utána üldögélnem kellett 1 vagy 2 órát (már nem emlékszem pontosan mennyit) a váróban, majd hazamehettem és mondták, hogy most 3-4 napig folyamatos fekvés és egy hónapig nem szabad emelnem semmit. Én egy hétig feküdtem a biztonság kedvéért és fokozatosan szoktattam magam hozzá egyre több mászkáláshoz és munkához.
Azt mondják amúgy, ha a tarkóredő méretek jók, illetve az orrcsont is megvan, akkor kicsi az esély arra, hogy rossz legyen az eredmény.
Ne félj, próbálj megnyugodni és szerintem csináltasd meg a tesztet.
Ha van kérdésed, szívesen válaszolok.
Én megcsináltatnám a helyedben a magzatvízvételt.
1:20-hoz eredmény nagyon rossz. Vagyis 20 hasonló eredménnyel rendelkező anyából 1-nek beteg babája születik.
Első gyermeked?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
Eldöntöttük!
Megcsináltatjuk az amniot!
Remélem hétfőn már meglesz az időpont, majd megírom hogy mi lett!
Na, ma voltam az 1.sz. noi klinikan es dr. Papp Csaba vegezte el az amniocentezist. Rendesek, kedvesek voltak. Nekem kellemetlen erzes volt amikor vettek le a magzatvizet, a szuras meg elviselheto, habar vmi miatt 2szer szurtak meg mert vmi nem volt jo, de nem is mondtak h mi volt. Sajnos az ultrahang monitort nem lattam, mert az asszisztens holgy ott allt vegig.
Szeptember 2-an kell mennem kontroll vizsgalatra es eredmenyer is -remelem, mert ha vmi baj van akkor mar elobb szolnak.
Hat most itthon vagyok mar, az utazas az hosszu volt mert Paparol mentunk.
Kicsit szurkal, eg a hasam, picit gorcsolgetek, de nagy remenyben vagyok h ne legyen rossz az eredmenyem!
Hosszu lesz ez a par het............
Biztos minden rendben lesz! A lényeg, hogy most pihenj sokat. Csak WC-re kelj fel, amúgy próbálj meg feküdni vízszintesen egy pár napig.
Nem tartottak bent a kórházban kicsit a vizsgálat után?
Igen, most csak fekves....
Nem tartottak bent, jo sokan voltunk, latszott h "nagyuzemben" csinaljak ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!