Vészes hízás? Valaki segítene?
Nagyon aggódom. Pár hét alatt 6kg jott fel! Letettem a cigit, hormonokat es szteroidot kaptam a baba előtt es veszelyeztett vagyok, alig mozgok valamit. Még 10 hetes se vagyok. Megfogom kérdezni az orvost, viszont segítséget kérnék aki tapasztaltabb nálam, mit javasoltok? Ami egészséges a babának is es nekem is?
Nincs egészségügyi gondom, se cukor, se pajzsmirigy.
Onmagaban amiatt is normalis lehet ez, hogy leraktad a cigit, vagyis ha nem is normalis, de vele jarhat.
En az elso gyerekkel voltam igy, a pozitiv teszt utan mar nem cigiztem, de mivel soha nem voltam rosszul, igy az evessel tereltem el a figyelmemet. En nagyon sokat hiztam szinten, a 20. hetre mar 12 kilo rajtam volt. Bantam is, meg nem is, egyreszt nyilvan ez sem volt egeszseges, masreszt orultem, hogy eltereltem a figyelmemet a cigirol, mert bizony en igen sokaig sovarogtam utana. De nem gyujtottam ra, inkabb ettem valamit. Jobb volt ez igy.
En vekony voltam, amikor teherbe estem, a vegere vizesedtem is, 25 kilot szedtem fel. Egeszsegugyi problemat nem okozott, a cukrom, vernyomasom vegig jo volt, inkabb engem bantott a dolog.
Szulessel 13 kg ment le (gondolom a viz miatt ilyen sok) es mire a fiam 4 honapos lett en a kezdosulyomnal voltam.
A masodik babanal viszont mar nagyon odafigyeltem. Nem dietaztam, normalisan ettem, amit foztem a csaladnak is, viszont a foetkezesek kozott igyekeztem nem enni ossze minden hulyeseget. Raszoktam az almara, repara, salatara, ezeket eszegettem, amikor csak ugy spontan ehetnekem volt. Meg aminek epp szezonja volt: eper, friss karalabe, stb.
Egyreszt jot tett ez az emesztesemnek, mert nem volt szekrekedesem, mint az elso terhesseg alatt, a gyomrom sem egett, masreszt igy a vegere 11 kilot hiztam csak, pedig ugyanolyan vekony voltam, amikor teherbe estem.
Sokkal aktivabb is voltam, a vegen is vigan jottem-mentem, az elso babaval az utolso hetekben pedig mar attol kifulladtam, hogy setaltam a kutyaval egy kort a haz korul.
Kérdezd meg erről a dokidat, de ha csinálnál egy cukrosoknak való diétát pl. a 180 CH-sat, akkor szerintem megállna a hízás.
Az előző terhességemmel 13 kg-ot híztam addig, mire kiderült hogy diabéteszem van, elkezdtem a diétát és onnantól szülésig már csak egy kiló jött fel.
MOst megint terhes vagyok, kezdettől ezt a diétát csinálom, és eddig nulla kiló jött fel.
Azért gondolom, hogy ez nem árthat, mert itt a megfelelő szénhidrátbevitel az megvan, csak többlet nincs, és persze minden fajta cukor tilos.
De, kérdezd meg az orvosodat, hogy jó ötletnek tartja-e!
Szerintem abban igazad van, hogy persze lemehet "majd", de a térdeidnek épp elég terhelés az ikerterhesség és a pocakod, és a bőrödnek is, nem kell még a durva súlynövekedés is.
Egyébként én 14 kilót híztam, mert kontrollálatlanul ettem. És nagyon bánom, mert 4 hete szültem, de még csak 10 kiló ment le belőle, amúgy vékony vagyok, ezért még nagyobbnak tűnik a megmaradt hasam, amíg nem sportolhatok:S Átadják a helyet a buszon, ha egyedül utazom...
Ó köszönöm a tippet! Megkérdezem ezt akkor!
Semmilyen cukrot nem eszek amúgy, max havi 2* kakaót iszok, vagy 1 puding Havonta. Csak vizet iszok, sós ételt se eszek. El se tudom képzelni akkor mennyi jött volna fel. Nálam a szénhidrát bevitel lehet a gond!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!