Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Most jövök a védőnőtől. Azt...

Most jövök a védőnőtől. Azt mondta kicsit diétázzak, mert hirtelen feljött rám 10 kiló. Meg mondta, hogy szedjek magneb6-ot, napi 2-t. Milyen fajtát vegyek?

Figyelt kérdés
nem eszek többet,mint eddig,mitől jött ez a 10 kiló az utóbbi 3 hétben? Kérdezte,hogy nem ettem-e sok szölőt mostanában? Hát pont azt ettem dögivel,mert azt kívántam..Ettől jött volna? Nem eszek több szölőt,meg ha rizst és krumplit sem,az elég lesz? vagy komolyabb diétába kezdjek? Küldene nekem vki ilyet? 23 hetes vagyok.
2008. szept. 22. 15:20
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Nekem Béres magnéziumom van, de nem szedem minden nap, mert nagyon ritkán keményedik a hasam.

Neked keményedik sokat a hasad, azért mondta a védőnő?

A másik, nem tudom, hány kilóról indultál, de engem is mindig idegesít a védőnő a súlyommal. Én soványan kezdtem a terhességet, és még mindig vékony vagyok, csak van egy marha nagy hasam (+10 kilónál tartok). A védőnő mindig mondja, hogy milyen sokat híztam, én meg mindig csak annyit mondok neki, hogy előbb nézzen rám, és ha dagadtnak lát, majd akkor szóljon, addig meg hagyjon a statisztikáival.

Semmiképpen ne most kezdj el fogyókúrázni, csak egy picit esetleg vegyél vissza. Vagy tornázz, ha jól esik. Én rékázok, és tök jól érzem magamat tőle.

Minden jót, 29 hetes kismami.

2008. szept. 22. 15:27
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

A 20. héttől heti fél kg is felcsúszhat.

3 hét alatt 10 kg azért nagyon sok.

Nem vizesedsz?

Ráadásul cukorterhelésre is csak jövő héten fogsz menni, ha jól gondolom.

MegneB6-ból simán ezt vedd, MagneB6. Ez a neve. Kis piros dobozos lesz. 900 Ft környékén volt a 30 db-os.

22 hetes kismama

2008. szept. 22. 15:28
 3/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Nem vizesedsz véletlenül? Nem vetted észre? Mert rám is hirtelen feljött +5-6kg és én vizesedek is. Ezért írtak nekem elő diétát, só és fűszerdiétát.

Ha nem vizesedsz, akkor meg lehet, hogy most csak egy kicsit felszedtél és majd pl. később majd nem is jön fel rád olyan sok kg. Hallottam már ilyet, hogy hirtelen feljött jó pár kiló, majd egy jó ideig semmi.

Amúgy a diétában én nem tudok segíteni, mert nem értek hozzá, hogy mit is kéne enni. Mert nekem "csak" a sót+nagyon fűszereset kell kerülnöm!

22 hetes kismama

2008. szept. 22. 15:31
 4/9 A kérdező kommentje:
73 kilóval kezdtem, 173 cm vagyok, pont jól eloszlott rajtam a súly, egyáltalán nem néztem ki dagadtnak. Most 83 kiló vagyok,de észre sem venni,mert hatalmas a hasam, 120 cm a köldökömnél,meg a mellem is nőtt 2 számot. A magzatvíz is nyomhat szerintem 1 kg-t is. Úgyhogy belegondolva,nem is sok a 10 kg. Csak megilyedtem. a hasam nem keményedik,csak a lábam görcsöl sokat. azért kell a magnézium
2008. szept. 22. 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A lényeg, hogy napjába 4-5-ször egyél, de mindig csak keveset, főleg este. Este inkább levest vagy gyümölcsöt. Kerüld a szénhidrátot amennyire tudod (kenyérfélék, péksüti, burgonya). Természetesen só- és fűszermenetesen próbálj étkezni, de minél több rostot, zöldséget, gyümölcsöt fogyasszál. Én heti 1 gyümölcsnapot tartok (orvosi utasításra:(), amikor egész nap 1kg almát eszek meg és rengeteg folyadékot (ásványvizet) iszok mellé.

Az orvosod szólt már a súlyod miatt? A védőnő engem is mindig idegesített, aztán mégis szólt az orvosom is, igaz én 18 kg-ot szedtem fel mostanáig (mióta jobban figyelek rá, már nem híztam többet). Viszont most következik nálad az az időszak, amikor a kilók nagyon könnyen szaladnak fel (igaz, ez alkati dolog is), lehet, ezért figyelmeztete

2008. szept. 22. 15:49
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Bocs! Szóval lehet, ezért figyelmeztetett. Egyébként én 170cm vagyok, 68kg-ról kezdtem, most vagyok 86:(. Igaz, nem látszódik rajta, a tavaszi nadrágom még rám jön, csak a nagy pocakom miatt nem tudom begombolni, bandázzsal hordom. Igaz, nagy a babám is és vizes is vagyok.

Ha Te is időben odafigyelsz, nagy gond nem lehet.

Boldog, egészséges terhességet, kisbabát kívánok!

34 hetes

2008. szept. 22. 15:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

kilokkal engem izelgetnek, de nem erdekel, 15 kilóig

en a sima magne b6tol hanytam, es nem tudtam beszedni 3x1et

az orvosom nem hitte el, hogy hanyok tole, de itt rakerdeztem, mas kismamaknal is gond volt

valaki ajanlotta a beres magne b6ot, abbol csak egy szemet kell, kiprobaltam, azzal nincs gond, szoval en azt szedem.

2008. szept. 22. 16:49
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

1 kg-ot tuti nem nyom még a magzatvíz összességében.

Szerintem sok ez a 10 kg, főleg, hogy 3 hét alatt jött fel. Ott mindenképp kell valaminek lennie a háttérben.

Én 22 hetes terhes vagyok, és 4 kg-ot híztam, pedig nagyon jókat eszem.

Próbálj sok zöldséget, gyümölcsöt enni, kerüld a zsíros ételeket, minél kevesebb sót és fűszert használj a főzéskor.

Járj el terhestornára.

2008. szept. 22. 21:07
 9/9 anonim ***** válasza:

Én 22 hetes vagyok és kb.6-7kg jött fel, igaz előtte pont fogyóztam, mikor megtudtam,hogy terhes vagyok, hirtelen abbahagytam, könnyen feljött. A védőnő örökké piszkál a súlyommal,ami vicces mert nem is látszik,hogy híztam, csak a pocakomon. Sőt. azt mondta tartsak gyümölcsnapot, de ne egyek se szőlőt,se barackot, se almát...megkérdeztem akkor mit ehetek: répát! ha-ha.Ja és elájulhatok, szóval akkor csináljam ha otthon van velem valaki. Ennyit erről,annyit azért én is sejtek, hogy ez baromság. Az ok,hogy nem eszünk kenyeret krumplival, meg csokival...

Minden jót neked, ne aggódj szerintem!

2008. szept. 23. 09:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!