Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt valakinek 4,50 a ths-e...

Alhana kérdése:

Volt valakinek 4,50 a ths-e terhesség alatt? Írtak fel gyógyszert rá?

Figyelt kérdés
10 hetes kismama vagyok és ez lett az eredményem. A nőgyógyász rám ijesztett azt mondta ez nagyon rossz érték, mert csak 1 körül szabadna lennie. Kérlek írjátok le a tapasztalataitokat.

#terhesség #magas ths
2016. ápr. 1. 04:28
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Nálunk ha 10-ig leveszik, akkor a nem túl ritka vizsgálatokat megcsinálják délutánra, persze mindig azt mondják, hogy másnapra menjen vissza az ember. Sőt ha az orvos valamiért későbbi vérvételt kér soron kívülre, akkor az is elkészül aznap, én voltam így egy műtét utáni gyulladással a nőgyógyászom átkísért a laborba és kérte, hogy soron kívül végezzék el a vizsgálatot, kb két óra múlva már hívhattam az eredményért. Nincs telefonszámod a dokihoz, amin felhívhatnád? Nem csak a vetélés miatt fontos, hogy minél előbb rendeződjön a tsh. De nem kell megijedni, mert fontos a többi érték is. Azért fontos egyébként, hogy minél előbb rendeződjön, mert az első 16 hétben a baba csak tőled kap pajzsmirigyhormont, és ha neked sincs elég, akkor ő sem kap elegendőt. Én az eredményekkel hétfőn megpróbálnám elérni az orvost. Arra is készülj, hogy fogják még ellenőrizni többször a terhesség alatt. Én már előtte is szedtem gyógyszert, teherbeeséskor 1 körül volt, utána is 1-2 körül mozgott, így csak 3 havonta nézték, de nálad valószínűleg gyakrabban fogják, mert most kezdik el beállítani a gyógyszert.
2016. ápr. 1. 06:36
 12/18 A kérdező kommentje:
Sajnos nincs meg a belgyógyász száma és nem is rendel hétfőn Dabason. Anyósomnak van egy belgyógyásza max. Őt tudom felhívni ha megvan az eredmény. A dabasi belgyógyász nem soron kívül kérte a vérvételt :(. Ami azt illeti nagyon bizakodó volt. Győzködött, hogy semmi bajom, ne aggódjak.
2016. ápr. 1. 06:43
 13/18 anonim ***** válasza:

Nekem 6,3 volt 13 hetesen, akkor derült ki. Ha nem olyan alapos a háziorvosom, rá se jövök, hogy pm alulműködésem van. Kb. 1,5 hét volt elintézni mindent, vérvétel, időpont az endokrinológiára, kaptam rögtön gyógyszert, aztán havonta nézték az értékeket és emelték az adagot. Teljesen egészséges gyerekem született.

Próbálj megnyugodni, az idegeskedés egyikőtöknek se jó.

2016. ápr. 1. 06:57
 14/18 A kérdező kommentje:
Köszönöm :). Igyekszem megnyugodni.
2016. ápr. 1. 07:02
 15/18 anonim ***** válasza:

jajj, az a dabasi sztk...rémálmaimban jöjjön elő. egyszer ott nyaraltam, felfáztam, bementünk...amit ott leműveltek meg körülményeskedtek.:S

1 alatt kellene lennie endokrinológiai szempontból, nődokiknak elég a 2 alatti. nekem 2,3-ra már adott a dokim gyógyszert, olyan erőset, hogy a 6 hetente mérésekre levitte értelmezhetetlenül kicsire. Abbahagyatta velem, normalizálódott az érték. aztán a 3. trimeszterben már nem kellett méretnem, mert ott már lehet 3 feletti is, hacsak nem őrülten kiugró.

maguk se tudják szerintem ezt az egészet...

2016. ápr. 1. 08:30
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem 6,2 volt 10 hetsen, T3, T4 rendben volt, ezért nem kellett gyógyszer, következő vérvételnél már 2,4 volt, teljesen egészséges gyerekem született, minden rendben volt végig a tehesség alatt. Nem kell idegeskedni, nem lesz baj, főleg ha a T3, T4 jó lesz. (A TSH sokkal hamarabb lesz magas, mint a hormonok alacsonyak.)
2016. ápr. 1. 09:03
 17/18 anonim ***** válasza:

Nekem 6.19 volt a tsh es kb ilyen idos voltam mikor eszrevettek.Kulfoldon voltam es ott semmit sem akartak adni hogy aaaaa ez nem olyan nagy gond.Ekkor felvettem a kapcsolatot az itthoni haziorvossal aki azt mondta mindenkepp gyogyszer o itthon felirta a labor eredmenyem alapjan anyukam pedig postan kuldte ami volt jo par nap.Hat addig en is ragtam a kefet.Irtam egy nagyon jo orvosnak interneten es valaszolt parnap mulva ezt irta anno nekem:Enyhe merteku alulmukodese van, aminek egyetlen arto hatasa lehetseges: a veteles kockazatat az atlagos 10 %-rol 12-13 %-ra noveli.

Fejlodesi rendellenesseget ez a merteku alulmukodes nem okozhat akkor sem, ha kezeletlenul hagyjak.

Ezutan meg leveleztunk parszor ahol gyogyszert javasolt es hogy biztos mennem kell majd 3 havonta ellenorzesre.A gyogyszertol szepen beallt normalra a tsh.A lanyom egeszsegesen szuletett meg a gyogyszert azota is szedem.Ennek mar 7 eve!Szoval nyugi nem lesz gond!!!!Irasd fel a gyogyszert amint tudod es kezd el szedni!!Nem lesz semmi baj!!!!

2016. ápr. 1. 15:13
 18/18 A kérdező kommentje:

Rendben. :) Köszönöm a válaszod. Csütörtökön megyek a belgyógyászhoz, ott minden kiderül. :)

De már sokkal nyugodtabb vagyok. Köszönöm mindenkinek !:)

2016. ápr. 4. 21:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!