Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Terhesség alatt kínoz az...

Terhesség alatt kínoz az allergia, mit szedhetek, mivel kezelhetem magam?

Figyelt kérdés
Cetirizint szedtem,de most terhesség alatt minden gyógyszer kerülendő. Szemcseppet már vennem kellett,mert kikapartam a szemem annyira viszketett,de folyamat kapar a torkom-köhögök,bedugul az orrom és folyik. Mit szedhetek ilyenkor? A homeopátiás készítményekben nem hiszek,nekem nem segítettek régebben se. Azt olvastam hogy terhesség alatt az allergia nem jön ki olyan intenzíven,mint szokott,de rám ez nem igaz :) iszonyat ami már 2 hete tart,és május elejéig szoktam ezzel elszenvedni. 15+4 hkm

2016. márc. 31. 19:26
 1/10 anonim ***** válasza:
Magadat semmivel, max tengervizes orsprét használhatsz. Tessék elmenni szakorvoshoz, ő tud neked felírni gyógyszert. Eddig nem jártál?
2016. márc. 31. 19:32
 2/10 anonim ***** válasza:
Kálciumot szedhetsz, max. 3x500 mg.
2016. márc. 31. 19:49
 3/10 A kérdező kommentje:
2 éve jött ki az allergiám,előtte 24 évig semmi gondom nem volt. Tavaly előtt elviselhető volt,nem volt egyértelmű,hogy pollenallergia a gond,tavaly már kaptam gyógyszert a háziorvostól,1 hónapig szedtem és utána semmi bajom nem volt. Úgy egyeztünk meg,ha idén is kijön az allergia elküld vizsgálatokra,de ugye a terhességem közbeszólt. Nem vagyok felelőtlen,de orvos sem,ha a háziorvos nem látta indokoltnak eddig a kivizsgálást annak nyilván oka van.
2016. márc. 31. 20:51
 4/10 anonim ***** válasza:
1. vagyok: 20 éves koromig nekem se volt semmi bajom, utána jött ki az allergiám. A háziorvos első évben engem is kezelt, utána viszont allergia előtti időszakban el kellett mennem szakorvosi kivizsgálásra. Különben honnan tudná, hogy éppen mire vagy(ok) ellergiás? Én előbb a háziorvossal beszélnék (de inkább szakorvossal) mielőtt bármit beszedek. (Nekem az első terhesség alatt pont olyan vacak volt, mint korábban, a második alatt sokkal jobban viseltem. Talán a szoptatások alatt volt a legenyhébb - parlagfű főként. Természetesen homeón kívül semmit nem szedhettem.)
2016. márc. 31. 21:30
 5/10 anonim ***** válasza:
Szia! Érdemes lenne a gyógynövényeket kipróbálnod.Sok ismerősömnek megoldották már az allergiás problémáikat. Ha gondolod akár pár tapasztalatot is tudok küldeni.Ráadásul terhesség alatt is alkalmazhatók.A gyógyszereknek eleve egy csomó mellékhatásuk is lehet.Jobbulást!
2016. ápr. 1. 08:45
 6/10 anonim ***** válasza:
2-es vagyok - én pollenallergiával felhívtam a szakrendelést és megkérdeztem, mit szedhetek terhesen, mert csak nagysokára adtak volna időpontot. Azt mondták, ja akkor úgyis csak a kálcium és a tengervizes orrspray lenne. Ez mondjuk már jó pár éve volt, hátha azóta kitaláltak már valamit. Na meg legjobb persze az, ha nem egy anoním fórumon kérdezősködsz, hanem egy orvostól :)
2016. ápr. 1. 10:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Háziorvos csak a homeopátiát javasolta,illetve helyileg alkalmazandó szemcseppet-orrcseppet. Azért itt kérdezősködök,mert a homeo nálam nem lehetőség,gondoltam más kismama is szenvedett már allergiában ès vannak tippek,amik segítettek a gyógyszeren kívűl :)
2016. ápr. 1. 13:49
 8/10 anonim ***** válasza:
Háziorvos nem fog mást javasolni. Egyes szereket szakorvosi javaslat nélkül fel sem írhat. Ha terhes vagy, akkor helyből nem fog ajánlani semmit. Azért javasoltam a szakorvost, hátha ő tud valamit. Szemcsepp is határeset, nekem kötöhártya gyulladásra nem akart szemcseppet adni a szemész amikor terhes voltam.
2016. ápr. 1. 17:38
 9/10 A kérdező kommentje:
Én néha nagyon túllihegett dolognak érzem ezt hogy terhesen beteg az ember és isten ments hogy bármit beszedjen. Nyilván vannak amik veszélyesek,de úgy általában nem hiszem hogy az összes tiltott lenne. Ma megkérdeztem a szakrendelésre mikor lenne időpont,de leghamarabb májusban,addigra meg valószínű tárgytalan lesz a dolog,nekem kb 1 hónap az allergia szezon,így kènytelen vagyok valahogy kibírni ezt az időszakot.
2016. ápr. 1. 21:35
 10/10 anonim ***** válasza:

Nagy a valószínűsége, hogy a szakrendelésen is ezt mondanák.

Terhes nőkön nem tesztelik a gyógyszereket, érhető módon az orvosok sem merik felírni. De abban igazad van, hogy kezd egy kicsit hosszú lenni a lista, mit nem szabad(na) a terhes nőknek.

2016. ápr. 2. 08:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!