Mennyi C-vitamint lehet beszedni, ha terhes az ember?
Ugyanis náthás lettem, lehet ez csak a hormonváltozástól is, mert olvastam egy oldalon, hogy az is okozhat náthát.
Most léptem nem rég bele a 13.hétbe, lehet a lepény hormontermelése most vette át a szerepet, és erre így reagál a szervezetem ?!
Kérdésem az lenne, a sok citromos limonádé, grapefruit, stb gyümölcs, terhesvitamin mellett (Gravida)hogyhogy mégis elkapott, és mennyi C-vitamint vigyek vissza a szervezetembe,hogy leküzdje hamar a testem a fránya bacikat :( Aggódom a piciért ! :(
Szia!Nekem az első 12hétben az Elevit mellett kellett szednem 1000mg-os C-vitamint,hogy a méhlepény megerősödjön.Most már nem kell szednem de azért minden második nap beveszek eggyet hiszen jön a tél kell.Az elevit helyett már Hipp Natalt iszom de egyik terhes vitaminba sincs túl sok C-vitamin szeritem egyet nyugodtan a több vitamint úgyis kijön a szervezetből.
12+4kismami
googleban kerestem rá, és találtam egy ilyet:
C-vitaminnal kapcsolatban ezt találtam: 1000mg pezsgőtabletta nyugodtan mehet. Szerintem ezen felül nyugodtan mehet a soksok citromos cucc és gyümölcs. C-vitaminnak nem ismert toxikus túladagolása.
Akármennyit, ugyanis a c-vitamin vízben oldódó és a vizelettel a felesleg kiürül, ezért nem veszélyes, hanem felesleges sokat bevenni...A vízoldékony vitaminokat nem lehet túladagolni!!!!!
C, B1-2-5-6-12, H(niacin)..
De igen a hormonok is okozhatnak náthaérzést!!
Okés, köszönöm !
Vettem 500 mg-os C vitamint, meg a terhes vitamint is szedem tovább, szerencsére lenyomtam a náthát 2-3 nap alatt, most már lai gfújom az orrom!Csak nehogy arcüregbe húzodjon, mert nekem elég sokszor ez lesz a sima orrfolyásból, hogy orrhang megmarad, alig fújom, mert nem folyik,és bakteriális sárga arcüreggyulladás gyanúba megy át mindig ! De tengeri sós orrsprayt használom, meg még Aloe Propilisz tablettáját...és ez lehet hogy ilyen hamar helyre hozott :) !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!