Mennyi pénzt kapjon a doki a szülésért?
A környezetemben (megyeszékhelyen) általában 50-60 ezret adnak a fogadott (!) dokinak, az ügyeletesnek maximum egy üveg drágább bort, vagy 10-20 ezer Ft-ot, ha nagyon meg voltak vele elégedve. Nálunk 2 hónap múlva lesz esedékes a kérdés, nincs fogadottam, és nem is tervezzük, hogy fizetünk - van így is elég kiadás a babóca körül. De neked kell tudnod, hogy nyugodtabb a lelked, hogy érzed biztonságban magad - nem akarok demagóg lenni. Mi magánrendelésre járunk, lassan meghaladja a 100-at a számlánk, így a szülésnél már nemigen tudunk olyan "luxuskiadásokra" félretenni, mint a paraszolvencia az ügyeletes orvosnak.
Ha úgy döntötök, hogy mindenképp adtok, azért szerintem az 50-est semmiképp se lépjétek túl.
Boldog babázást! :)
margitba a fogadott dokim 100-t kér. ő még az olcsóbb, magyar 120-at kér, de van drágább is.
én azért járok magánba mert problémás a terhességem és egy olyan orvost szeretnék akit ha felhívok a nyűgömmel, akkor nem kell neki elmondanom mi minden volt az elmúlt fél évben, hanem tudja :) ez nekem megér ennyit.
amúgy ha ügyeletesnél szülsz, akkor nem kell a doki díjához alkalmazkodnod, hisz nem miattad ment be! 10-20ezer is bőven szép összeg :)
Nekem volt saját dokim, de a háromból két gyerekemnél nem tudott bejönni a szülésre, a szülésznőm volt bent és az ügyeletes doki.
Az ügyeletes doki nem kapott semmit sem.
Első válaszoló vagyok: bocsánat, hogy eddig nem reagáltam, de nem tudtam géphez ülni az utóbbi napokban.
Azért járok magánrendelésre, mert az SZTK-n két orvossal is rettenetesen pórul jártam (az egyikük pl. elhajtott és lecseszett akkor, amikor, mint később kiderült, méhen kívüli terhességem volt). Több problémám is volt a terhességem előtt és alatt, amit egyáltalán nem, vagy félrekezeltek, így nagyobb biztonságban érzem magam és a picim a magándokinál.
Tudtál egyébként dönteni? Mindenképpen adsz valamennyit, vagy majd a helyzet hozza? Engem is érdekel mások tapasztalata és véleménye.
Amúgy azt lehet tudni, hogy vajon miért lettem ilyen keményen lepontozva? Szerintem adekvát és kedves választ írtam. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!