Most 22 hetes vagyok, sógornőm esküvője lesz június végén. Tudják, hogy júliusban szülök, egyébként nem vagyunk valami jóban, de Anyósom elvárná, hogy ott legyünk. Mindennel együtt (buszozás, vonatozás, kocsikázás) kb 4-5 órát kellene utazni, plusz két gyerekkel. Nem hiszem, hogy bevállalom, egyik gyerekkel sem utazgattam már az utolsó hónapban, de ez egy újabb ok lesz a "családi drámára". Kíváncsi vagyok, ki mit tenne ebben a helyzetben.
Az rosszabb, ha az utolsó pillanatban mondjátok le, hiszen 4 fő vacsoráját kell kifizetnie az ifjú párnak fölöslegesen. :( Én a helyükben ezen bántódnék csak meg igazán, azért az nem kis pénz sajnos egy esküvőn.
De pont ezt fel is hozhatod indoknak: félsz, hogy az utolsó pillanatban kellene lemondani, az pedig nekik több tízezer forintos bukó lenne, így az a legtisztább, ha eleve nélkületek terveznek.
2016. márc. 17. 13:51
12/31 anonim válasza:
Szerintem teljesen rendbenlévő opció, hogy a férj arra a 2 napra elmegy a két gyerekkel lagziba. esznek, isznak, buliznak, mamáznak, te meg otthon pihegsz a légkondi alatt...
Az állapotom lehetővé tette volna, a szülés napján is jöttem-mentem a városban, férjem kísértem kórházba, kb 10 km-t sétáltam, bírtam volna így testileg egy ilyen utazást is, sőt 35 hetesen még egy 100 km-re lévő csapatépítő tréningre is elmentem volna (ha utolsó nap nem fújják le), de oda autóval mentünk volna és legrosszabb esetben alig egy óra alatt itthon lettünk volna. De 37 hetesen ilyen hosszú vonat-buszútra nem vállalkoztam volna. 38 hetesen édesapám születésnapi vacsorájára elmentem,de az is csak 60 km-re volt, és habár vonatoztunk, ha beindult volna a szülés, akkor autóval hazahoztak volna. Tehát én tényleg bevállalós voltam, de ilyen átszállós,.sokat utazós dolgot nem vállaltam volna, nekem nagyon fontos volt, hogy az itteni kórházban, saját orvosnál szüljek.
2016. márc. 17. 13:58
15/31 anonim válasza:
hát h van +2 gyereked úgy nem
ha nem lenne akkor simán :-D
én spec a 39 hétig dolgoztam
2016. márc. 17. 13:59
16/31 anonim válasza:
A férj szerinted egyedül lemenne? Mi van, ha szükség van rá, indulni kell a kórházba?
2016. márc. 17. 14:00
17/31 anonim válasza:
Nem. Aktív voltam végig, de nem ennyire. 38. héten szültem, előtte 1 héttel már nem utazgattam volna.
Egyébként az orvosom is a lelkemre kötötte, táppénzcsalást se akartam elkövetni (utolsó hónapot táppénzen töltöttem, táppénzen pedig nem hagyhatod el a lakóvárosodat).
2016. márc. 17. 14:01
18/31 anonim válasza:
Ugyan már, négy fő kajája igazából csak kettőé, mert két kisgyerek alig eszik, a terhes anyuka, a gyerekek nem isznak piát, apuka szülés előtt állandó készenlétben, hogy mikor kell kocsiba ülni, ez azért nem egy nagy fogyasztású család lesz. Ha megmarad a kajájuk, becsomagolják, és megeszik másnap, vagy harmadnap a rokonok. A piát meg mindenhol fogyasztás alapján kell fizetni.
2016. márc. 17. 14:03
19/31 A kérdező kommentje:
Kocsink nincs, az esküvő egy városnak nevezett faluban lesz, ahol kórház nincs, ahol szülni lehet, az 70 km-re van. Apás szülést szeretnénk, vagyis nem valószínű, hogy a férjem elmenne a két gyerekkel. Ez az eddigi legnehezebb terhességem. Nagyon köszönöm, hogy ilyen sokan válaszoltatok! A legtöbben azért egyet értenek velem, ennek örülök :)
2016. márc. 17. 14:13
20/31 anonim válasza:
18: a vacsoramenü 5-8000 forint biztos van, még olcsóbb helyeken is, a gyerekeknek minimum félárat, de sokszor 70%-ot számolnak. A fogyasztásos számolás nagyon ritka az italra, inkább italcsomagok vannak (átláthatóbb, és az ifjú párt sem éri meglepetés, a helyszín sem tud csalni), ami szintén 3-6000 forint helytől függően. Minimum 25-30 ezer forintban van az ifjú párnak egy négytagú család, az meg azért nem kis pénz sajnos.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!