Hogy van az IR terhesség alatt? Lehet emiatt vetéltem el?
Figyelt kérdés
PCO-s vagyok, emiatt kerülöm a kenyeret, szénhidrátot és jobb esetben az édességeket, tejet. a terhesség alatt viszont nem birtam ki, csak a kenyér ment le a torkomon. Sajnos 7. héten elment a baba, honnan lehet tudni hogy emiatt esetleg? miket lehet akkor enni baba alatt?2016. márc. 13. 12:50
21/36 anonim válasza:
Pedig nem jó,hidd el. Nekem a 60perces inzulinom 40 volt és még így sem engedtek próbálkozni,csak mikor helyre jöttem,nem akart az orvosom kitenni egy vetélésnek. Azóta van egy kislányom. Csak segíteni akartam,ahogy a többiek is.
22/36 A kérdező kommentje:
és mit kaptál arra hogy 40 volt? gyogyszert vagy az endokrinologus beállitotta h mit egyél? Tudom h segiteni akartok csak szerintem ezt mondta volt az endo is hogyha ennyire nem stimmel
2016. márc. 13. 19:29
23/36 anonim válasza:
A leírt értékeid alapján egyértelműen ir-ed van, nem is kicsi. A cukros jó, de az inzulinod nagyon sok. A 60 perces inzulin nem lehet 25 felé. A megemelkedett prolaktin meg teljesen külön álló probléma. Ir-es lehet valaki anélkül, hogy pcos lenne csak fordítva nem. Aki pcos annál előbb vagy utóbb kialakul az ir. Ha a tsh-d 2,5 akkor az sem ideális baba váráshoz hiába van normál tartományban. Babához 1-2 közt kell lennie.
24/36 anonim válasza:
Az étrendemen csiszoltunk és súlyzós edzést csináltam. Gyógyszert nem kaptam rá. A prolaktinnak semmi köze a pcos-hoz,nekem sosem volt gond a prolaktinnal,mégis pcos vagyok és ugye IR-es.
25/36 anonim válasza:
A fehér liszt és a cukor tilos. Lassan felszívódó chkat kell enni nagyrészt. A leled kimondottan rossz a cukrod és az inzulinod is. Sok pcoses hamar teherbe esik de mindig elvetél. A pcost az ir okozza nem a prolaktin problèma.
26/36 A kérdező kommentje:
2-vel előttem lévőnek mondom.... a PCO-s betegeknél a következő folyamat játszik le a szervezetben. A prolaktinszint valamely okból megemelkedik, nálam ez amiatt van mert az agyalapi mirigyet nyomja valami, ez MR vizsgálattal kimutatható... mivel megemelkedett prolaktinszint van a szervezetben amely hormon azért felelős hogy a terhes nök ne menstruáljanak egyébként... és emiatt az egészséges nem terhes nő sem menstruál, ezek a peték nem löködnek ki hanem a petefészekben cisztává alakulnak át, gyürüket képeznek egymás mellett. ismételm, ezért a prolaktin hormon a felelős mely gátolja h kilöködjön... szerintem olvass utána mielőtt irogatsz iyleneket h smemi köze a prolaktinhoz, akkor neked nem PCO-d van hanem más... mert a PCO ez a betegség... és mivel nem menstruál az adott nő emiatt nem esel teherbe...erről ennyit, neked akkor simán IR-ed van és a PCO nem feltétlen jár együtt IR-rel... a kérdésem inkább arra irányul hogy sokan terhesen IR-esek lesznek, de ettől még nem IR-es a nő adott esetben... fogalomzavar van itt szerintem...
2016. márc. 14. 18:59
27/36 A kérdező kommentje:
A bromocriptint egyébként a prolaktinra kaptam és amiatt csökkent le 300ra 1200rol... és akkor kezdtem el menstruálni máséfl év után. szerintem ez elég igazolás....kicsit utána kéne olvasni ennek a betegségnek
2016. márc. 14. 19:02
28/36 A kérdező kommentje:
PCO:
A kórképben a központi idegrendszer nemi irányító hormonjainak egyensúlya is felbomlik, melyet laboratóriumi tesztekkel tudunk igazolni. A legújabb ismeretek szerint a kórkép kialakulásában nagy jelentősége van a cukoranyagcsere-egyensúly fenntartásáért felelős szabályozó rendszernek is. (vagyis a prolaktinról van szó)
2016. márc. 14. 19:10
29/36 A kérdező kommentje:
A gyakran párhuzamosan észlelhető inzulin rezisztencia egyensúlyának helyreállítása életmód változtatással és gyógyszeres módon szintén eredményekkel kecsegtethet.
gyakran!!! nem mindig, de sokszor együtt jár... de nem az IR okozza ismétlem... remélem tudtam segiteni
2016. márc. 14. 19:11
30/36 A kérdező kommentje:
Még annyit had irjak, hogy sokaknak csak rámondják h jajj ez PCO és közben nem is az... ha a mozgással meg diétával lehetett rajtad segiteni akkor az nem PCO... vagy csak kialakuloban lévő betegség
2016. márc. 14. 19:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!