Rh összeférhetetlenség miatt mi baj lehet?
Figyelt kérdés
Még nem szültem,de szeretnék.félek tőle,mert rh neg. a vércsoportom és attól tartok,összeférhetetlenség miatt nem lesz egészséges a leendő kisbabám.akinek szintén ilyen gondja van,volt,mi hogy zajlott?2010. ápr. 2. 13:51
1/4 anonim válasza:
Szia ne aggódj, én is negatív vagyok, a férjem pozittív. ráadásul az ellenanyagom is pozitív volt, ami első babánál állítólag nem is lehet...
Minden labor vérvételemhez kértek vércsoport és ellenanyag szűrést a terhesség alatt, majd szülés után pár órával, mikor kiderül, hogy a babám is pozitív, kaptam egy injekciót a fenekembe.
Gond nélküli terhesség után egészséges, normál méretű kislányom született a 41. héten. Mindent előbb csinál, mint a többi baba általában, 5 hónaposan már kúszott, 7 hónaposan felállt. Semmi bajunk nem lett :) Azóta 9 hónapos
Igaz, allergiás a tejfehérjére, de ennek nincs köze az én vércsoportomhoz!
2/4 anonim válasza:
Nekem is most derült ki a napokban, hogy - vagyok, ráadásul 0-s.Így csak 0-stól kaphatok vért.Nagyon "örültem" mikor megtudtam, hogy a legritkább a vércsoportom.De a védőnő eloszlatta a ködöt az agyamról.Azt mondta, mivel első baba, ezt a terhességet semmiképp nem veszélyezteti ez a dolog.A 28. héten néznek majd megint ellenanyagot, és szülés után kapok majd egy anti-D injekciót.Így a 2. terhességet is gond nélkül ki tudom majd hordani.A védőnő szerint minden 3. kismama RH-, és nagyon jól kezelik ezt a dolgot.Ma már szinte nem is fordul elő összeférhetetlenség.És ő maga is 2 gyerekes, RH- anyuka, akinek mindkét gyereke makk egészséges.Nyugi!
3/4 anonim válasza:
Szia!Én A RH- vagyok!Nekem már van egy makk egészséges 6 éves kislányom!A férjem +!!Első babánál nincs semmi gond,sőt a 2.sincs!Kislányom is neg. lett ezért én nem kaptam Anti-D szúrit szülés után!Most 27 hetes kismama vagyok és eddig minden rendben van!Negatív az ellenanyag termelésem is!Nem lesz semmi gond a babával hisz ma már nagyon jól tudják ezt kezelni!Anett
4/4 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen
2010. ápr. 2. 15:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!