Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Náthára mit lehet használni...

Náthára mit lehet használni terhesség alatt?

Figyelt kérdés

Éjszakák óta nem alszom az orrdugulás, vizes orrfolyás miatt, de sajnos napközben, nem fekvő helyzetben is el van dugulva, mind2 oldalt.

Sterimar, orvos által felírt mentolos orrkenőcs sajnos nem ér semmit.

(Olyan válaszokat, hogy "nekem bevált a Sterimar" meg hasonlók nem szeretnék, mivel azzal sajnos most nem leszek előrébb...)

Ki mit használt, ami rövid időn belül segített?

2016. márc. 9. 12:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Sóoldatos (tehát nem gyógyszeres) orrsprayt.
2016. márc. 9. 12:59
 2/16 anonim ***** válasza:

Bioparox!

nálunk abszolút lap gyógyszer a gyerknél is, nálam is.

36 hetes terhesen ezt javasolta a gégész (és ha ez nem jön be, majd akkor visszatérünk rá... de bejött)

2016. márc. 9. 13:03
 3/16 anonim ***** válasza:
*alap*
2016. márc. 9. 13:04
 4/16 anonim ***** válasza:
Én egyszer votltam terhesség alatt olyan náthás, hogy fujhattam én a világ sósvizét meg sóoldatát is az orromba, semmit sem hatott. Kinlódtam 2 napig, aztán használtam sima gyerekeknek való orrsprayt, 2-3 napig. Kidugult az orrom, tudtam aludni, rendbejöttem. Semmi bajom nem lett tőle. Kicsit el van túlózva ez az orrspray használat szerintem. Biztos nem jó, ha egész terhesség alatt folyamatosan használnád, de betegség alatt többet árt szerintem ha nem kapsz levegőt, nem tudsz pihenni, rossz a közérzeted, mint 2 fújás orrspray. Arról ne is beszéljünk milyen komplikációk merülhetnek fel, ha bedugulva hagyod az orrod (arcüreggyulladás, homloküreggyulladás, stb)
2016. márc. 9. 13:13
 5/16 A kérdező kommentje:

1: Épp arra írtam, hogy sajnos ami van, nem ér semmit.

2: Az van itthon, az előző megfázásomnál használtam is, viszont mivel most írtak fel antibiotokumot, azt mondta a doki, a 2 együtt sok lenne, így nem tudom, merjem-e. Bár erősen gondolkodom rajta...

2016. márc. 9. 13:14
 6/16 A kérdező kommentje:
Utolsó: A lanyomnak (6 éves) van itthon Nasivin, akkor azt megpróbálhatom?
2016. márc. 9. 13:15
 7/16 anonim ***** válasza:
Hány hetes vagy?
2016. márc. 9. 13:17
 8/16 A kérdező kommentje:
A héten töltöm be a 17et.
2016. márc. 9. 13:19
 9/16 anonim ***** válasza:

ha kaptál ab-t, akkor meg mást nem nagyon tudsz, mint türelmesen kivárni, hogy hasson. 2-3 nap után érezhetőnek kell, h legyen.

nasivin jó lehet amúgy, illetve ha csak orrdugulásra kell, akkor a rhinospray plus a legkirályabb. de ezt nem tudom, hogy lehet-e terhesen.

2016. márc. 9. 13:20
 10/16 anonim ***** válasza:
update: lehet :) csak az első 12 hétben ellenjavallt.
2016. márc. 9. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!