Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Volt aki a terhesség közepe...

Volt aki a terhesség közepe táján elkezdte kívánni a cigit?

Figyelt kérdés

4 hónapos vagyok.Amikor megtudtam higy terhes vagyok szinte rögtön letettem a cigit (hébe hóba elszívtam egy fèl szálat),szerencsémre rosszul voltam tőle.

Sajnos most konkrétan idegbeteg lettem teljesen.Komolyan dührohamot kapok néha.Tudom hogy a hormonok stb de úgy felidegeseítem megam néha hogy csapkodok,"török-zuzok". (Nem vagyok idióta meg közveszélyes amúgy). Annyira felhúztam magam 3-szor hogy elkezdtem akkor kívánni a cigit.Alap esetben nincs baj ezzel de ha felidegesítem magam akkor rögtön rágyújtanék.3-szor rágyujtottam abból egyszer szívtam el egy szálat a többit csak meggyújtottam és elfüstölt a kezembe.Tudom hogy nem szabad stb,de nem tudom mit tegyek.Utálom magam.Kiborulok mindenem,sírok semmiségekem stb.

A kapcsolatom romokban emiatt.És hiaba próbalok nem tudok mit tenni elviselhetetlen vagyok.

Szeretném ha már megszülnék (várom a szülés napját)mivel én a kezdezektől nehezen viseltem a terhességemet sajnos.Mindennél jobban várjuk a picit és imádjuk mar most,de közben megbolondulok.A helyzetet rontja az is hogy távol élünk mindenkitől táppénzen vagyok a munkám miatt stb.Páromat alig látom mert sokat dolgozik.Nincs semmi lehetőség kikapcsolódni felénk.Annyit utazni meg anyagilag nekem megterhelő lenne (pl 40kmre van legközelebbi városban kismamatorna).

2016. febr. 29. 12:38
 1/5 anonim ***** válasza:
43%

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy ennyire problémás neked ez az időszak. Én erős dohányos voltam, még a terhességem előtt, és igazság szerint már a baba tervezésekor le akartam szokni, nem ment. Igazából első hónapban összejött a babó :) Kb 6 hetes terhes lehettem, mikor végleg le tudtam tenni a cigit. Már a terhesség alatt is leredukáltam napi 1-2 szálra, az a baj, hogy én nem voltam rosszul tőle. De tudtam, hogy le KELL tennem. Aztán valahol olvastam, hogy csináltak egy kutatást, egy terhes nőt ultrahangozás közben megkértek, hogy gyújtson rá, s megfigyelték, hogy a baba nem kapott levegőt, amikor anyuka cigizett, valahogy elzárta a levegőjét a picinek. Na már most, én nem hiszek el mindent, nem mondom, hogy igaz, de ha 1% esélye is van a dolognak, hogy a picikém amiatt nem kap oxigént, mert én füstölök, akkor inkább törjön le a kezem, minthogy rágyújtsak még egyszer.

Mindenkinek (sajnos mégsem mindenkinek) megvan az a pont, amikor le tudja tenni. Legyen az egy ilyen hasonló sokk élmény, mint nekem, (nekem ez tényleg sokk volt) vagy csak egy erősebb anyai védelmező ösztön a pici iránt, valaminek történnie kell, hogy le tudd tenni. Nekem senki ne mondja, hogy többet ártok a babának azzal, ha én szenvedek. Nem. Pedig én tényleg szenvedtem. Migrénem volt, hánytam, fulladtam, és úgy éreztem, hogy menten lángrakap a tüdőm, ha nem gyújtok rá, de kibírtam. Kb 3 napig szenvedtem intenzíven, és utána már tűrhető volt. És a babának semmi baja nem lett, és szerintem semmit nem vett észre a szenvedésemből.

Sok erőt kívánok neked ahhoz, hogy le tudd tenni, mert tényleg iszonyúan káros, és ha baja lesz a babának sose fogod magadnak megbocsájtani, és apuka sem. De tudom, hogy ostorozod te magad emiatt eleget, csak nyilván nem eléggé :)

A nikotinhiány miatt vagy ideges, vagy tényleg csak a hormonok miatt? Az is lehet, hogy az a baj, hogy feleslegesnek érzed magad. Mivel jelenleg táppénzen vagy. A szülés még jócskán odébb van, ebbe most ne kapaszkodj, hogy várod a végét. Én is az elejétől itthon vagyok, és borzalmasan unakoztam, ráadásul az első 13 hetet, (6. héttől) végig h ánytam, legalább napi 4-5-ször. Azóta pedig az a baj, hogy nem tudok biciklizni, mert baba nagyon lent van, és görcsölök a bicajozástól, és a doki le is tiltott róla, így nem elég, hogy tök egyedül vagyok itthon, még a városba se jutok fel spontán, ha kell valami, mert nagyon messze van gyalog. Viszont, pár hete találtam egy nagyon jó hobbit. Varrok. Nagyon jó kis kezdő szabásmintákat találtam, és a picikének babakockát varrtam, rongyit, nyálkendőt stb, előkotortam az 50 éves bőröndös varrógépemet, és csinálgatom a babajátékokat. Nagyon nagy örömöt okozott, hogy látom, hogy egyre jobban megy, és elképzelem, hogy hátha játszik majd velük, és tetszeni fog neki stb. Nagyon kikapcsol, csak úgy repül az idő, ha varrok. Neked is hasonló hobbit kellene találni. Az a te problémád, hogy unatkozol. Mikor nem volt munkám, én is elviselhetetlen voltam. Bár én nem törtem-zúztam. Rubint Rékának is van kismamatornás videója, az ingyen van, és otthon is tudod nézni. Rajtad múlik, hogy hogyan töltöd el a napodat, használj ki minden szabad percet.

Üdv.: 19 hetes kismami

2016. febr. 29. 13:32
 2/5 anonim ***** válasza:

Javaslom, hogy olvasd el Allen Carr könyvét a dohányzás leszokásról. Én is kismama vagyok, de több, mint 2 éve ezzel a módszerrel tettem le a cigit. A könyv itt ingyenesen letölthető:

[link]

2016. febr. 29. 15:53
 3/5 A kérdező kommentje:
Félre értitek. A cigiről leszoktam, de most stresszhelyzetben előjön és attól lenyugszok, máshogy nem megy. Ha nyugodt vagyok nincs gond ezzel, nem cigizek, de meggyújtottam 3szálat amiből elszívtam egyet (3 nap alatt).
2016. febr. 29. 15:59
 4/5 anonim ***** válasza:
Jó, nem cigizel, csak ,,cigizgetsz", de ettől függetlenül még a problémád fennáll. Szóval, ha innen nézzük, szerintem nem értettük félre. Legalábbis én nem. (első voltam)
2016. febr. 29. 16:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Az Allen Carr könyvet pont ezért ajánlottam, nem értettelek félre. Akkor is megéri elolvasni, ha már leszoktál (vagy majdnem leszoktál, azaz 1-1 szálat még néha elszívsz).

Arra jó, hogy ne legyél stresszes. Tulajdonképpen egyfajta "agymosás" cigiseknek, vagy volt cigiseknek.

2016. febr. 29. 19:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!