Az első baba születése után, szoptatás alatt újra terhes lehet az anyuka?
A szoptatás csak akkor "véd", ha a baba születésétől kezdve SOHA nem telik el két óránál több két szoptatás között (tehát sem éjjel sem nappal). Ez a mi kultúránkban nem jellemző. A természeti népeknél emiatt van az, hogy 3-4 évente születnek csak a gyerekek, mert az anya addig non-stop mellen tartja a babát/kisgyereket.
Egyébként én 3 gyerekkel megtapasztaltam eddig, hogy amint először 6 órát aludt egyben a baba, két hét múlva nekem megjött, és onnantól rendszeresen, hiába kizárólagosan szoptattam.
A harmadik babánál már azon mókáztam, hogy aludt a baba 6 órát egyben (egyetlen egyszer, utána 3 éves koráig soha ezt meg nem ismételte), és két hét múlva tényleg megjött.
Igen, én, kétszer is.
Az első gyerek 13 hónapos korában rögtön az első petesejtet sikerült elkapnunk (azaz még nem is menstruáltam szülés óta).
A második gyermek 1,5 éves volt, amikor a 3. megfogant.
Igény szerint szoptattam mindkettőt, és a terhességek alatt is végig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!