Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az első baba születése után,...

Az első baba születése után, szoptatás alatt újra terhes lehet az anyuka?

Figyelt kérdés
2016. febr. 26. 07:35
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
11%
Igen, de főleg akkor nem nyújt védelmet, amikor már nem szopik 3 óránként a baba, addig azért elég jól véd. Nekem 8 hónapig nem is jött meg emiatt. 10. hónapban pedig beköszöntött a kistesó, szoptatás alatt.
2016. ápr. 4. 09:10
 12/14 anonim ***** válasza:
67%

A szoptatás csak akkor "véd", ha a baba születésétől kezdve SOHA nem telik el két óránál több két szoptatás között (tehát sem éjjel sem nappal). Ez a mi kultúránkban nem jellemző. A természeti népeknél emiatt van az, hogy 3-4 évente születnek csak a gyerekek, mert az anya addig non-stop mellen tartja a babát/kisgyereket.

Egyébként én 3 gyerekkel megtapasztaltam eddig, hogy amint először 6 órát aludt egyben a baba, két hét múlva nekem megjött, és onnantól rendszeresen, hiába kizárólagosan szoptattam.

A harmadik babánál már azon mókáztam, hogy aludt a baba 6 órát egyben (egyetlen egyszer, utána 3 éves koráig soha ezt meg nem ismételte), és két hét múlva tényleg megjött.

2016. ápr. 4. 10:13
 13/14 anonim ***** válasza:
100%
Természetesen! A szoptatás NEM védekezés! Én is szoptatok, a 6 hetes kontrollon a doki határozottan kijelentette, hogy védekezni kell, gyógyszert írt fel.
2017. febr. 6. 19:42
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Igen, én, kétszer is.

Az első gyerek 13 hónapos korában rögtön az első petesejtet sikerült elkapnunk (azaz még nem is menstruáltam szülés óta).

A második gyermek 1,5 éves volt, amikor a 3. megfogant.

Igény szerint szoptattam mindkettőt, és a terhességek alatt is végig.

2018. máj. 22. 09:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!