Nagy baj ha keveset eszek? Nincs étvágyam.
15 hetes vagyok.Hiába próbálok enni nem nagyon van étvágyam.Rendszertelenül étkezem és emiatt bűntudatom van viszont annyira nem esik jól hogy rosszul leszek.Általában szedem a vitamint de a vas tartalma miatt szoktam szüneteltetni pár bapig mert székrekedést okoz nálam.
Sokszor főtt ételt sem eszek inkább a gyümölcsöt és a szendvicset kívánom vagy éppen a tejtermékeket.
Nagy baj lehet ebből?Amúgy híztam 2kgot eddig. 12.heti uh-n minden ok volt a baba nagyobb is volt ;)
Ha nem vagy alultaplalt, akkor ezzel semmi gond nincs. Minden terhesseg mas, sot, igazabol hetente valtozhat ez a dolog.
Mar hiztal is 2 kilot, ami nem is szamit kevesnek, se soknak, szoval nyilvan valami azert csak bemegy. Ha semmi nem menne, akkor fogytak volna.
A vitamint ettol fuggetlenul szedd. Ha keveset eszel, de foleg keveset iszol, akkor lehet szekrekedesed. A vitamin szuneteltetese helyett inkabb azt kellene kitalalnod, hogy mi az, amit megeszel (ha nem is szivesen, de nem is nagy szenvedessel) es fel is porgeti kicsit az anyagcseredet.
Mert a terhesvitaminban levo vas nem egy nagy dozis, annyinak nem kellene szekrekedest okoznia, foleg hogy az esetek tobbsegeben a harmadik trimeszterben nagy dozisut ir fel az orvos. Az mar annak is szekrekedest okoz, akinek addig nem volt olyan gondja.
Szoval jobb lenne mar most beinditani az anyagcseredet es kikiserletezni valamit, hogy ne szenvedj majd meg ezzel a vegen.
Nalam pl alma (napi 1-2), zoldsalata (siman edes/ecetes ontettel), zabkasa es bo folyadekfogyasztas (viz minden mennyisegben) rengeteget segitett, nag meg persze az, hogy a reggelt egy bogre forro itallal kezdtem.
Szoval talalj olyat, ami neked is segit es ha mast nem is, de azt szivesebben megeszed.
Alapban a szekrekedes is okozhat etvagytalansagot.
utolsó a kigyóubival én is így vagyok :D
én 14 hetes terhes vagyok és a kezdetektől nincs vagy alig van étvágyam főleg reggel nem bírok enni estéként már rám tör az éhség de semmit se kívánok jóformán vagy lehetetlen dolgokat mint a mekis kaja ami tőlünk 100Km de kedves párom elvitt oda is :)
ami nem esik jól azt nem kell erőltetni szerintem annál rosszabb
Kedves Kérdező dehogy baj!! Én 4 kgot fogytam, 16.hétig alig birtam enni, húst egyáltalán nem és amibe hagyma van. Utána jobb lett de még mindig kevés olyat eszek ami húsos.
20hkm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!