Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki dohányzott, dohányzik...

Ki dohányzott, dohányzik terhesség alatt?

Figyelt kérdés
Mi a véleményetek azokról akik dohányoznak terhesség alatt ? (csak a szegények és tanulatlan emberek dohányoznak terhesség alatt ? )
2016. febr. 22. 07:59
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
6 hetes kismama vagyok. Én is cigiztem, de még mikor nem voltam terhe,s már akkor eldöntöttem, hogy ha terhes leszek és megtudom, az lesz az utolsó napom , hogy rágyújtok. ÉS ÍGY IS VAN! Nagyon undorodom is tőle, meg többet nem veszem a számba annyi éven át csak költöttem rá a pénzt, most mégis undorodtam nagyon. Nem úgy gondolok rá, hogy óóó mikor lesz már vége a 9 hónapnak..hanem, hogy végre vége!!!!Nem mérgezem magam tovább, pláne nem, azt akire már olyan régen várok!
2016. febr. 22. 12:59
 12/21 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy nagyon megosztó téma. Mert mindenki tudja hogy àrt a gyereknek, és magànak is. De van aki baromi nehezen teszi le. Szerintem sem függ a vagyoni helyzettöl hisz ha azt nézzük 1000 ft egy doboz cigi. Aki azt meg birja venni napi 1 dobozzal az annyira szegény nem lehet. Màs kérdés a butasàg...Igen vannak olyan buta emberek akik kiadjàk a napi ezrest és emiatt marha szegények. mert 30 e egy honapban az mindenkinek jol jönne. Nade hogy a kérdésre vàlaszoljak. A nikotinfüggöség drogfüggöség. Ugy gondolom inkàbb segìtségre lenne szükségük megvetés helyett. Az értelmesebbje megveti eléggé sajàt magàt.Én pl elfogadnàm a segïtséget.Dohànyzom igen.Utàlom.És egyszeruen nem birom letenni. Ne élje meg senki ezt nem kivànom senkinek ,önmarcangolàs,és csak csuszok lejjebb. Jelenleg kismama vagyok. Csökkentem amennyire csak tudom jelenleg napi 5 szàlnàl tartok. Két hete tudjuk. Màsodik baba! Az elsönél sem sikerült teljesenblerakni heti egy max két szàl becsuszott de volt hogy 2 hétig egy se... Ez a legrosszabb...mindig visszaesik az ember. Szerencsémre a nagyobb teljesen egészséges nagy sullyal született nem idö elött. Szoptatàs utan visszaszoktam megint. 5 honapos volt akkor. Melette sose gyujtottam rà,utcàn sétàlva plàne. probàlok a leetö legkevesebet szivni,de a környezetem sem tul segitökész. Sok a dohanyos a csalàdban. Hiàba nem gyujtok rà 4-5 napig ha hétvégén a szüleimnél mindenki ragyujt...Van hogy mar meg se latogatjuk hetente öket olyankor jobb.

Minden este ugy fekszem le hogy soha többet és reggel mi az elsö dolgom? utálom. EgSzeruen nem értem mért nem tudom lerakni. Megszabadulni tölle. Nagyon nem szeretném sem magamat sem a gyerekeimet megbetegïteni.Hisz hipót sem itatok velük. Nagyn nehéz. lehet kövezni,màs ugyse fogja leirni hogyha cigizik is,én bevallom...

2016. febr. 22. 14:06
 13/21 anonim ***** válasza:

Undorítónak és visszataszítónak tartom, ha kismamát vagy akár kisbabás anyukát látok dohányozni.

Apám kb. 25 évig cigizett (stresszesebb napjain akár 2-3 dobozzal is elszívott), majd elhatározta, hogy elég. A következő naptól 1 szálat nem szívott, aminek kb. 8 éve. Ez egy döntés, amit sokan nem bírnak meghozni.

Az anyagi részét hagyjuk. A falunkban van egy család, akik állandóan sírnak, hogy még kenyérre meg krumplira sem igazán futja, de akárhányszor viszik haza az oviból a gyerekeiket, a szülők szájában lóg a cigi. Szánalom.

2016. febr. 22. 14:15
 14/21 anonim ***** válasza:

12 es vagyok. Még annyit irnék hogy a butasàggal és az önbizalommal- önmagunkrol alkotott képpel hoznàm összefüggésbe.Elöttem szoloval egyetértek.Én is undorìtonak tartom amit teszek s ami ezàltal vagyok.Hiàba vagyok jo anya a gyerekemnek mindent megadok amire szüksége van, probàlom a lehetö legjobban nevelni, de a legrosszabb példàt én mutatom. És igy mégsem vagyok jó anya.

Butasàgot csinàlok, bàr nem tartom magam butànak de okos sem vagyok. Àtlagosnak inkàbb...

Azért hogy ezt igy leirtam kicsit segitett, most érzek annyi eröt hogy ne menjek ki mig alszik, meggyek is inkabb lefoglalom magam hàtha sikerül...

2016. febr. 22. 14:22
 15/21 anonim ***** válasza:

Kedves 12-es!

Allen Carr könyveit, vagy legalább egy könyvét olvasd el. Én így tudtam leszokni anélkül, hogy hiányozna. Ne mondom, hogy néha nem jut eszembe, hogy na, most jól esne egy szál cigi, de ekkor rájövök, hogy már nem dohányzom, és nem is hiányzik többé. Mióta meg terhes vagyok, még csak eszembe se jut, hogy rágyújtanék...Ha valóban le akarsz szokni, lassan, értelmezve, tényleg olvasd el valamelyik könyvét. Megéri.

A 9+2 hkm

2016. febr. 22. 14:25
 16/21 anonim ***** válasza:
KKöszönöm igeg,ismerem,mar letöltöttem. Olvasom, amikor csak ramjön akkor elökapom a telefont és föleg azt a réazt ahol azt irja nem nyújt semmit az ég vilàgon.Van hogy automatikusan nyulok a zsebemhez és mikor feleszmélek mar a kezemben az öngyujto.Na akkor baromi nehéz elrakni màshova...
2016. febr. 22. 14:44
 17/21 anonim ***** válasza:
100%
Annyi betegség van a világon ne mérgezzétek magatokat tovább!!Kedves 12-es, megértelek, és értékelendő az őszinteséged, de nagyon akarat gyenge lehetsz :(
2016. febr. 23. 08:14
 18/21 A kérdező kommentje:
12 én is értékelem ,hogy le írtad őszintén,hogy dohányzol.De tényleg nagyon gyenge akaraterővel rendelkezel,sajnos a párom is ilyen.Tudatosan álltam hozzá,hogy amint babám van nem dohányzom akkor nem vagyok rá méltó,hogy anya legyek ha erre nem vagyok képes miatta,akkor mi leszek,egy függőség nem győzedelmeskedhet felettem.ÉS 2 hetes voltam mikor egy digi tesztet megcsináltam és tudtam ennyi volt a cigi kész.Sok pénz megmarad amit a babára tudok költeni vagy neki berakni,csak füstöltem a levegőben megkértem a páromat,hogy sose lássam ,hogy dohányzik ,mert le tenni nem igen bírja de mivel sokat vagyunk együtt így ritkábban dohányzik .
2016. febr. 23. 08:50
 19/21 anonim ***** válasza:
Kedves 12-es! Minden függőség valahol ott indul,hogy az embernek pótcselekvére van szüksége valami helyett. Ez lehet egy ölelés, amit nem kap meg, valami finomság, amit nem enged meg magának, mert hízni nem szeretne, még olyat is hallottam, hogy a kisgyermekkorban meg nem kapott anyai gondoskodás (pl. odaadó szoptatás, vagy ennek átvitt értelmű kifejezése) is állhat valahol nagyon-nagyon mélyen a háttérben. Akinek csak egy rossz szokás, de nem igazi függőség, az könnyebben leteszi egyik napról a másikra, én is így tettem, férjem is. De akinél valami nagyon fontosat pótol, a legtermészetesebb, hogy nem szabadul meg tőle könnyen. Ezért segítséget kell kérni. Ez lehet pszichológus, kineziológus, egyéb lélekterapeuta, bárki, akivel a legszívesebben beszéljük ki ezeket a dolgokat. És nem könnyű döntés ez sem, hogy hajlandóak vagyunk a lelkünk legmélyebb bugyraiig leásni. De ha megveted magadat, bármiért, jelen esetben azért, mert dohányzol, azzal is rossz példát mutatsz a gyerekeidnek, nekik ép, egész, önmagában harmóniában élő anyára van szükségük, mint mintára....
2016. febr. 23. 09:15
 20/21 anonim ***** válasza:

Hogy függne már össze a tanulatlansággal, primitívséggel?

Szerinted egy tanult ember nem lehet függő?

A védőnőm mondta, hogy a diplomás gazdag kismamák drogoznak..őket kísérgeti a drogambulanciára..

Meg nagyon koszos a lakásuk..

2016. febr. 23. 16:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!