Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az 12hetes uh-n megállapított,...

Az 12hetes uh-n megállapított, vagy az utolsó vérzéstől kiszámolt kor számít?

Figyelt kérdés
Az uh-n 13 hetes 1 napos kort állapítottak meg a babának,de az utolsó vérzés alapján 12 hét 3 napos. Akkor "hivatalosan" hány hetes terhes vagyok?
2016. febr. 21. 15:49
 1/7 anonim ***** válasza:
Ilyen kis eltéréssel a menzesz szerinti kort számolják úgyhogy az a hivatalos.
2016. febr. 21. 15:55
 2/7 anonim ***** válasza:

nekem 1,5 hét a különbség, a védőnő az uh alapján mértet írta be, a nőgyógyász már visszaírt. most 16 hetes lennék az uh szerint, pénteken mondta a nőgyógyász, hogy legyen inkább 14 hetes :D

én csak amiatt aggódom, hogy ha előbb vagy később jönne, akkor tényleg nem mindeyg az a 1,5 hét :S

2016. febr. 21. 16:00
 3/7 anonim ***** válasza:
2-es, nem fog elfelejtődni. Valószínűleg nem fognak várni 41 hetes korig az indítással pl.
2016. febr. 21. 16:03
 4/7 A kérdező kommentje:
Azért is érdekel,mert kíváncsi vagyok,hogy milyen csillagjegy lesz:) pont oroszlán és szűz határán lesz,szóval nagyon kíváncsi vagyok,mi lesz ebből:)
2016. febr. 21. 16:15
 5/7 anonim ***** válasza:

Hasonló helyzetben vagyok, én 10 hetesen mentem először dokihoz, legalábbis azt hittem, hogy 10 hetes. Az UH viszont bő 11 hetes terhességet mutatott. Nekem a doki azonnal korrigálta a kort, az utolsó mensimet nem is vette figyelembe a számításnál, a szülés dátumát is UH szerinti adatok szerint határozta meg.

Nem ez az első terhességem vele, szóval tapasztaltam, hogy csak jelentős eltérésnél korrigál. A másfél hét már elég jelentősnek számít. :)

2016. febr. 21. 16:29
 6/7 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Elárulom neked, hogy teljesen mindegy, hogy melyik terhességi kort nézik, a baba tulajdonképpen bármikor megszülethet. Én október közepére voltam kiírva, végül szeptember végén már megszületett a kisfiam, szóval erről ennyit...:)

Amúgy a menzesz szerinti dátumot nézik már ilyenkor, ugyanis a 12. héten minden baba egyformán fejlődik, ha addig lett volna nagyobb eltérés, akkor módosítottak volna a terhességi koron, a 12. hét után már egyéni fejlődési ütem.

Tehát ha mondjuk te odamentél volna az orvoshoz menzesz szerinti 5 hetesen, de látszódott volna szívhang, akkor mivel az még 5 hetesen nincs, ezért olyankor nyilván módosítottak volna, hisz akkor fennállt volna az esélye, hogy előbb fogant, de így ha eddig a menzesz alapján számolt hetek szerint fejlődött, akkor menzesz szerint vagy kiírva, de mondom, ettől függetlenül bármikor megszülethet a babád.:)

2016. febr. 21. 17:53
 7/7 anonim ***** válasza:
En 12 +0 hetesen voltam a 12 hetes uhon. Baba meretei alapján 12+5 voltam. Lombik igy a fogantatás tuti :D nekem módosítottak mindent. Szülés idopontjat is ez alapján írták ki. A dokim azóta is ezt veszi alapul. 19 hetes vagyok már.
2016. febr. 21. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!