Mennyi babaruhát vettetek? Mennyi textil pelust? és milyen törölközőt?
Eleinte 7-8 body, 7-8 rugi, 15 textilpelenka. Mivel bukós lett még ennyit vettem, miután hazahoztuk a kórházból.
Törülköző a flottír vagy milyen, babának való.
Babaruha kapcsán nem tudok konkrét mennyiséget, mert sógoréktól elég sokat kaptunk az első pár hónapra (szerencsére ugyanolyan nemű és ugyanolyan évszakban született gyerekeink vannak), így csak néhány darabot vettem, ami megtetszett (turi, brendon, c&a, h&m, scamp).
Textilpelusból sima fehéret vettem, ugyanis sokkal praktikusabb a mosásuk, mint a mintásoké. Ezekből először 20 db-ot, majd a gyerkőc születése után még 10-et, mert rohamosan fogyott és nem akartam 2 naponta mosni.
Első körben 2 nagy textilpelenka anyagú kifogót (de ezeket nem annyira kedveltem), valamint 2 db csuklyás törölközőt szereztem be: volt egy kisebb méretű (valamelyik helyi textilboltból), de azt kevés ideig tudtuk használni, a másik viszont scamp 100x100-as, ami nagyon bejött, azóta rendeltem további 3 db-ot és a mai napig azokba bugyolálom a 1,5 évesemet.
Elsőre egy bukós babához túl keveset. Készültem 7 rugi + 7 body kombóval. Gyorsan kiderült, hogy ez kb. 2 napig se elég, így moshattam volna naponta, hogy mindig legyen elég tiszta.
Végül az 56-os méretből lett 14 rugi és 30 body (vegyesen hosszú, rövid, ujjatlan - ez utóbbi volt a legjobb). Nyári baba, sokszor csak egy szál pelenkában vagy body-ban volt, és így is 3-4 naponta ment a gép.
Textilpelenkából vettem 12-t, kaptam mellé még kb. ugyanennyit, de pár darabon kívül végül nem használtuk, hiába bukós. Pontosabban pont azért, mert a mi bukósunkkal semmire nem mentünk a textilpelussal, 10 réteget is átáztatott. Ilyen jó kis mosható alátéteket használtunk végül: [link]
Tetrakifogót vettem kettőt, nem szerettem, a kapucnis jobban bejött. Ilyen, csak ezt hamar kinőtte:
6 textilpelust - es meg ez is sok, a babam sosem volt bukos, egy csopp tej nem jott ki neki, igy nem kellett hasznalni semmire a textilpelenkat. Ugyhogy ne vegyel egyszerre sokat, 5 eleg, aztan kesobb meg vehetsz.
Puha torolkozot, hydrocotton, de en kulfoldon lakom, itt nagyobb a valasztek.
Egyszerre volt kb 5 rovidujju body, 5 tipego, de ez csak ugy volt eleg hogy szinte minden nap mostam ( mindig kifolyt a pisi az elso par honapban akarmilyen pelust vettem ) . Szaritogepunk van igy a napi mosas szaritas nem volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!