Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A terhesség során mikor kell...

A terhesség során mikor kell jeleznem az orvosomnak, hogy ha császár lesz, szeretném elköttetni a petevezetékem?

Figyelt kérdés

Előző gyermekemet császárral szültem, így valamivel nagyobb az esélyem, hogy ismét császár lesz. Nem ez a cél, de HA császár lesz, akkor szeretném megcsináltatni az elköttetést.

(40 éves elmúltam, tehát jogilag lehetséges.)

2016. febr. 20. 00:13
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

"A művi meddővététel iránti kérelem benyújtása és a műtét elvégzése között legalább az Eütv. 187. § (3) bekezdésében meghatározott időtartamnak kell eltelnie, kivéve, ha a műtét rövidebb időn belüli elvégzését,

a) szülészeti esemény vagy más műtéti esemény lehetővé teszi, illetőleg

b) az időközben bekövetkező terhesség a nő életét, testi épségét, egészségét közvetlenül veszélyeztetné, vagy ebből a terhességből nagy valószínűséggel egészséges gyermek nem születne."

2016. febr. 20. 12:47
 12/23 anonim ***** válasza:

[link]

Itt is leírja, hogy:

1. 40 év felett VAGY 3 vér szerinti gyermek megléte esetén végezhető el

2. ha rendkívüli szülészeti esemény lehetővé teszi, nem kell kivárni a 2x6 hónapot

2016. febr. 20. 12:49
 13/23 Yuc3 ***** válasza:
El kell h.teljen 2ev a két papir beadása között. Ez a torveny most! Vagy 40felett vagy vagy 3gyerek császárral ezt jol tudtad!
2016. febr. 20. 15:13
 14/23 Yuc3 ***** válasza:
Nem 2ev 1/2ev azaz 6ho! Bocsi lemaradt az egyes es a per
2016. febr. 20. 15:14
 15/23 anonim ***** válasza:
Nehogy véletlen elolvasd, amit belinkeltem....
2016. febr. 20. 15:36
 16/23 anonim ***** válasza:
Nekem kellett írnom egy kérvényt a terhesség elején és így adták meg az engedélyt, de csak fél év utánra, tehát a szülés körüli időpontra. Igaz, nem jött össze.
2016. febr. 20. 16:28
 17/23 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek. Március végén kell mennem legközelebb a dokimhoz és szeptember 6-ra vagyok kiírva. Így már nem lesz meg a fél év. Remélem, ilyenkor tényleg nem kell fél éves várakozás, én is úgy tudom, hogy ha valami miatt meg lehet csinálni külön műtét nélkül (ami lehet császár, vagy más nőgyógyászati műtét), akkor nem vacakolnak a fél évvel.
2016. febr. 21. 16:24
 18/23 anonim ***** válasza:
Én a helyedben megkérdezném telefonon.
2016. febr. 21. 20:27
 19/23 anonim ***** válasza:
Csak el kellene olvasni a hivatalos jogszabályt, amit belinkeltem...
2016. febr. 22. 12:36
 20/23 A kérdező kommentje:
Én elolvastam, de a hozzászólások alapján egyes helyeken nem ugyanúgy értelmezik...
2016. febr. 22. 23:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!