Biológiailag a 23 éves kor optimális. Az élethelyzetet tekintve pedig szubjektív. Nekem 30 éves koromig eszembe sem jutott a gyerek téma. Most 34 évesen a tervezett babánkkal vagyok a 18. hétben. Most értem meg rá érzelmileg, anyagilag is most érezzük magunkat biztonságban. 23 évesen nem lettem volna ennyire tudatos és felelősségteljes, mint most. Valakinek a magánélete alakul úgy, hogy 43 évesen vállalja a babát, más meg 23 évesen is vágyik már a gyerekre. Nem vagyunk egyformák, és ez így van jól... :)
2016. febr. 17. 09:13
12/19 anonim válasza:
Kedves 10-es! Ez milyen vizsgálat ès hol csinálják?
2017. febr. 9. 14:53
13/19 anonim válasza:
22 évesen estem teherbe. Decemberben született a kislányom. Januárban töltöttem a 23-at. Tervezett baba, minden körülmény adott. Szóval nem érzem korainak. 23 N
2017. febr. 9. 14:53
14/19 anonim válasza:
Én 23 leszek, mikor megszületik a babánk. Tervezett baba, nem tartjuk korainak.
43 szerintem már sok, rizikós, akkor persze érthető, ha első gyerek, és mindenképp szeretne a nő babát. Illetve ha véletlen becsúszna, mi is megtartanánk majd akkor.
2017. febr. 9. 15:56
15/19 anonim válasza:
Egy 23 éves már nem fiatal hozzá de biztos van olyan 23 éves akinek még teljesen gyerekes a gondolkodása,neki még korai.43 évesen se késő szerintem.
Én 20 éves vagyok és van egy 2 és fél hónapos kislányom,akit a 23 éves apukájával imádunk.
2017. febr. 9. 16:06
16/19 anonim válasza:
23 évesen szültem a most 8 éves fiamat. 30 éves korom után már nem szerettem volna szülni, jó is volt minden és pont úgy fogant a lányom, hogy 30 évesen szültem volna. Aztán 35.terhességi héten meghalt... majd fél év várakozás, majd 7 sikertelen ciklus... Végül 32 évesen fogom szülni a második gyermeket, pedig sosem szerettem volna 30 felett. Na de az ember tervez, Isten végez! Épp ezért nem mondhatom azt, hogy a 43 éves túl "öreg" a terhességhez, bár én magam sosem vállalnám már akkor... De látjuk, az élet kiszámíthatatlan és sosem tudhatjuk, hogy a másik min ment keresztül addig, ahol most épp van. Épp ezért nem ítélkezünk.
2017. febr. 9. 20:19
17/19 anonim válasza:
Mindekettő lehet ideális.
De persze vannak olyan 23 évesek, akik még nagyon éretlenek, és magukra sem tudnak felelősségteljesen vigyázni, nemhogy....
43 éves korban sok mindenen múlik: de főleg azon, hogy milyen a kismama egészségi állapota. Amennyiben jó, simán lehet még egészséges kisbabája, bár tény, hogy a statisztikák alapján már magasabb a rizikó a Down szindróma és más genetikai betegségekre.
2017. febr. 10. 06:33
18/19 anonim válasza:
Így van, senkinek nincs joga ítélkezni.Én hasonlóan jártam, mint a 16-os,csak mások voltak a számok. A második kislányom nekem is halva született a 33. terhességi héten (a halál közvetlen okát nem tudta a boncolás kideríteni). Utána sokat vacilláltunk, merjünk-e még vállalni babát.Végül úgy döntöttem igen, mert egy vigaszbaba nélkül nem tudtam volna soha talpra állni. És jól döntöttem, mert ha nem így döntök, most nem lenne a csodálatos, makk egészséges ikerpárom, akiket 42 évesen szültem. És a nagylányom sem maradt egyke.
2017. febr. 10. 07:10
19/19 anonim válasza:
23 éves vagyok és 14hetes terhes. Nem érzem korainak több mint 7 éve vagyok a párommal, 4éve lakunk együtt, persze most olyan munkája van hogy hetente van itthon, volt olyan év amikor csak 4x láttam 1-1 hétre. Dolgozok már 2-3 éve.
De nem értem hogy kinek mi köze lenne ahhoz hogy hány éves en lettem terhes.
Itt ahol lakunk sokan néztek rám rossz szemmel pedig annyira kicsi falu kb 400fő hogy mindenki ismer mindenkit. Dehát aki nem igazán ismer annak jár a szája hogy minek ennek gyerek. Aki meg egy kicsit ismer csak az örül, aki nagyon ismer azt mondja hogy most már ideje hogy sajátom legyen.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!