Mennyibe kerül a Down-kór szűrő uh+vérvizsgálat?
az uh-t állja a tb. ha vérvételt is szeretnél, azt nem, nálunk 15.000 Ft a kombinált és 25.000 Ft az integrált vérvétel (magánrendelés).
Én a kombináltat csináltattam, mert elég fiatal vagyok, rendellenesség sosem volt a családban, igazából megcsinálni sem akartam, de a lelkiismeretem azt mondta válasszak egy közép utat...semmi értelme nem volt, kihozták 1:15000 hez az esélye a rendellenességnek. Oké. Köszi...még ha az jönne ki egy ilyen vizsgálaton, hogy 1:70-hez az eredmény, még az is olyan kis valószínűség (hogy 70 babából pont a tiednél legyen valami) hogy nem érné meg egyszerűen megkockáztatni egy magzatvízvételt, ami vetéléshez vagy a pici halálához is vezethet....
De pl ha rossz a tarkóredő, az uhn akkor még mindig levetetheted azon a héten magándokinál...
ha jó a tarkóredő, és fiatal vagy, nem volt beteg a családba, nem dohányzol nem szedsz gyógyszert stb. akkor én a helyedben nem csináltatnám meg.
Most a 2. babám várom és megint megcsinálom a kombináltat, de csak abból az egy elvi okból, hogy megfogadtam hogy mindent meg kap amit a nagyobbik. Értelmét továbbra sem látom.
Kórházban 10-11.000,- Ft, magán rendelőben 25-30 körül.
A genetikai betegség nem egyenlő az öröklődővel. Ha így lenne akkor csak azokat kellene vizsgálni akinek a családjában már volt gond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!