Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Idegesít a családom. Épp elég...

Idegesít a családom. Épp elég nyűgös a terhességem így is! Hogyan kezelnétek ezt?

Figyelt kérdés

Az egyik fülemen ki a másikon be módszer nem működik.

Állandóan minden hülyeséggel csesztetnek. Mindenbe bele akarják ütni az orrukat.

Gyűlölöm, hogy kismamának hív a családom. Igen terhes vagyok, de falra mászok ettől a kismama szövegtől már.Ahogy attól is, hogy ha kicsúszik egy káromkodás a számon akkor rögtön jönnek azzal hogy: jajj a kisbaba meghallja, ha olyat eszek: ez a kisbabának biztos jó? vagy nem ez és az kéne stb. Elegem van ebből az egészből! Elrontják az egész terhességemet, mert szenvedek állandóan tiszta ideg vagyok és nem nem tudok lenyugodni, nem tudom a fülemen átengedni ezeket, mert idegesítenek. Lesegetik, fogdosnák a hasamat, meg mintha tippmixelnének hogy mennyit fogok hízni a végére.

Miért nem énekelek a hasamnak stb. Én nem beszélek a hasamhoz nem is fogok.Én nem ilyen vagyok. Nem ettől lesz valaki jó anya. És úgy vagyok beállítva mintha valami szar lennék emiatt.

Amint megcsörren a telefonom vagy találkoznom kell velük elfog a rosszullét és minden porcikám tiltakozik ellene.Számomra ez már az egész egy kínszenvedés és ki se akarok mozdulni a szobából lassan. Ha pár napig nem beszélek/találkozok velük akkor nincs semmi bajom, de ilyenkor rosszul vagyok szó szerint. Alig kapok levegőt. De mit tehetnék a családom tetszik vagy sem :(

2016. febr. 8. 14:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Szerintem kicsit túlreagálod, lehet, hogy a hormonok teszik.

Mondjuk ha engem ennyire zavarna ez, akkor igenis bezárkóznék a szobámba. Miért ne? Nem kell velük minden nap találkozni.

2016. febr. 8. 14:37
 2/6 anonim ***** válasza:
Ne vedd fle mindig a telefont,ne találkozz velük mindennap,nekem is az agyamra mennének a helyedben.Amúgy is a hormonoktól nehezen viselem az embereket..
2016. febr. 8. 14:59
 3/6 anonim ***** válasza:
velem is ez van. miért eszed ezt miért nem azt, ez nem jó a babának, miért káromkodsz mi lesz így a babával? stb stb. nagyon idegesítő.
2016. febr. 8. 15:06
 4/6 anonim ***** válasza:
Hát, nem lennék a családtagod. Ha meg nem foglalkoznának veled, akkor meg az lenne a baj. Ha valami nem tetszik szólj, és annyi.
2016. febr. 8. 15:08
 5/6 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt mind, amit ide leírtál mondd el nekik élő szóban. És tedd hozzá azt is, hogy az ilyen viselkedéssel jól felidegesítenek, és az idegesség az, ami tényleg mindennél jobban árt a babának.
2016. febr. 8. 15:46
 6/6 anonim ***** válasza:
83%

Kör-email formájában rendezném le a családot :)

"Kedves ismerősöm, családtagom, barátaim!

Az elmúlt hetekben annyi tanácsot, megjegyzést kaptam, hogy -sajnos- elkezdtem azon gondolkodni, esetleg én csinálok-e valamit rosszul. Így hát leültem az orvosommal beszélgetni, mi árt, és mi nem árt a babának, ezeket szeretném veletek megosztani, a gondolataimmal együtt, amiket eddig ezek szerint nem jól fejeztem ki - hiszen újra és újra felmerülnek bizonyos problémák, kérdések. Tehát:

1. Nem kell beszélni a babához. Azt mondtátok, és mondja minden okos, csináljam ösztönösen, úgy leszek jó anyuka. Az ösztönöm nem súgja, hogy beszéljek valakihez, akitől elválaszt a hasfalam, mert nem hallja. Viszont érzi a szívdobogásom, táplálom, melegben van, pancsizik, és köszöni szépen, neki ez elég. Az orvos még viccelődött is, hogy szerencse, hogy nincsenek Dumbó fülei, mert bizony a világban nagyon sok rossz történik, és ha ezt mind hallaná, depressziósan jönne a világra. Nem hallja, szerencsére, ahogy engem sem!

2. Értem, hogy simogatni szeretnétek a pocakom, hiszen azon belül van a baba. De nem érzi a tenyereteket, én annál inkább. Egyébként a férjemből jött ki a kezdet, és tudjuk, hol fog távozni. Ugye azokat a részeket sem akarjátok simogatni? Az orvos erre csak hümmögött, azt mondta, ezt ránk bízza, de családon belül csöppet sem egészséges.

3. Kismama vagyok, igen. Azt hallottam, a terhességi hormonok feledékenységet okoznak. Csak azt hagyták ki, hogy nem nálam, hanem a rokonságnál, mert a jelek szerint a nevem nem jut eszetekbe. A mail végén odaírtam, hátha úgy egyértelmű lesz. Kismamának lenni állapot. Én sem hívlak náthásnak, elhízottnak, stresszesnek. Mert van neved, és az én memóriám egész jó.

4. Valóban káromkodok. És megköszönöm, ha a gyermek születése után rám szólsz, hogy ő ne hallja. Addig azonban lásd az első pontot.

5. És hogy mi árt a babának? Az anyuka, akinek intim zónáit simogatják, akinek már a nevét sem tudják, akit stresszelnek azzal, hogy beszéljen, énekeljen, de ne merészeljen káromkodni, és akiről azt hiszi a rokonság, hogy ostoba, mert magától nem tudja, mi a jó a saját, még meg sem született gyermekének.

Amennyiben azzal a rokonnal szeretnél beszélni, aki továbbra is emberi lény, aki nem szereti, ha simogatják ( a férjnek megengedett, de csak mert ő mosogat), aki ösztönből szeretne anya lenni, és majd kérdez, ha érdekli valami, bátran keress. Amennyiben nem, keress egy másik, magányos kismamát, aki örömmel veszi ezt a tolakodó "kedveskedést"

Köszönöm megértésed: -név-

2016. febr. 8. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!