Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hogy közöljem a főnökasszonyom...

Hogy közöljem a főnökasszonyommal szépen, hogy én már nem akarok dolgozni?

Figyelt kérdés
34 hetes vagyok. Mindenféle sértődés nélkül szeretnék elmenni szülni, ha minden ág szakad vissza tudjak majd menni oda dolgozni. 10 hetesen mondtam el neki, hogy terhes vagyok, illetve az is előre meg volt beszélve, hogy februárban én már nem dolgozok és el is búcsúztattak. Nem keresett helyettem senkit csak az utolsó 2 hetemben, akik vissza is mondták a munkát, így nem lett utódom. Most kitalálta, hogy menjek még be még dolgozni 36 hetesen pár napot, mert ő szabadságra szeretne menni és nem akarja bezárni a boltot és hogy akkor még úgysem fogok szülni. De egyáltalán nem hiányzik már nekem, még ha fél napról is lenne szó, ott az ideg, hogy nem hivatalosan ülnék ott, meg engem már csak a baba érdekel, nem unatkozom otthon...
2016. febr. 7. 23:48
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2016. febr. 8. 09:36
 12/15 anonim ***** válasza:
46%

Szerintem teljesen mindegy, hogy közlöd vele, az ilyen ember még azt is elvárná, hogy a boltból menj a szülőszobára. Nem is értem, hogy valakibe egy kicsi empátia sem szorult.

34 hetesen már igencsak vigyáznod kellene magadra. Ha egy irodában ülnék, azt mondom oké, de a boltbán jössz-mész, ácsorogsz, emelgetsz. Ha nem vigyázol, a fizikai terheléstől elkezd kinyílni a méhszájad, és még koraszülés is lehet a dologból.

Megéri ez neked? Veszélyeztetnéd a babádat azért, hogy más nyugodtam pihenjem, amíg te terhesen kidolgozod a beled.

És igen, jól látod, nem hiányzik egy oep ellenőrzés sem a nyakadra.

Ne kertelj, mondd meg egyenesen, hogy te ezt már fizikailag nem bírod, nagyon sajnálod, de meg kell oldani másképp a helyzetet. Ha jól értem volt 24 hete, hogy találjon helyetted mást. Innentől az ő problémája. Hogy visszavesz-e, az úgysem ezen fog múlni.

2016. febr. 8. 10:04
 13/15 anonim ***** válasza:
63%
Addig lesz veled kedves meg mézesmázos, amíg rá nem bólintasz. Onnantól pont bele fog tojni, h te terhes vagy. Teljes értékű munkaerőként kell majd dolgoznod, mert az árut át kell venni, nem maradhat a bolt előtt, azt be kell pakolni, ki kell hordani az eladótérbe, beárazni térdelve vagy kisszéken ülve órákig, kipakolni polcokra (most ez egy háztartási bolt, mert nekem abba van belelátásom, nem tudom, te milyenben dolgozol) de nem fog hozzá jó képet vágni, ha azt mondod, azért nincs kipakolva az áru, mert nem bírod a dobozokat húzgálni, emelni, magas polcról leszedni, feltenni, létrázni és akkor még te idegeskedjél amiatt, h te tettél neki óriási szívességet, h elvállaltad és mégis ő vágja a pofákat meg szólogat be. Ő meg pihenget szabadságon. Hát igen, ő biztos jobban rászorul a pihenésre, mint te 36 hetesen.
2016. febr. 8. 10:23
 14/15 anonim ***** válasza:
46%
Igen, a főnököd, de teneked is meg kell ADATNOD a tiszteletet nagad iránt. Ne hagyd, hogy beléd rugdosson.
2016. febr. 8. 14:00
 15/15 anonim ***** válasza:
Ha másból nem ért, hát hivatkozz arra, hogy CSED alatt nem is mernél dolgozni, ráadásul ha ez kiderül, megbüntetik őt is, téged is, ne akarjon már szabálytalanságra rávenni. Az, hogy ő bevállal valamit, ami nem teljesen szabályos, az az ő dolga, de mástól az ilyesmit nem várhatja el.
2016. febr. 8. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!