Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Meddig lehet elvetetni a...

Meddig lehet elvetetni a kisbabát ha rossz az afp?

Figyelt kérdés
valahol azt olvastam hogy 20.hét utén meg kell szülni ha beteg akkor is.
2010. márc. 29. 20:23
 1/7 anonim ***** válasza:
63%
én úgy tudom hogy már 12 hét után szüléssel lehet csak mert műtéti úton veszélyes mert már nagynak mondják a magzatot azt tudom biztosan hogy amikor kórházba voltam akkor egy kismama elvetélt 15 hetesen és meg kellet szülnie a babát de attól hogy az afp nem lett jó még nem biztos hogy nem egészséges a baba nekem a 12 hetes nem lett jó az afp-t már most meg mondta a doki hogy az sem lesz jó de megnyugtatott elmagyarázta miért nem és majd megyek genetikára is biztonság kedvéért szerintem ilyenekkel ne idegesítsd magad
2010. márc. 29. 20:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Rossz afp miatt nem szoktak babát elevetetni. Ilyenkor elküldenek amniocentézisra, ami egyértelműen mutatja, hogy beteg vagy egészséges a baba.

Miért kérdezed? Rossz lett az afp-d?

2010. márc. 29. 20:53
 3/7 A kérdező kommentje:

igen magas lett.

és ha mégi beteg akkor mi lesz?

én nem vagyok képes egy beteg gyereket felnevelni

2010. márc. 30. 07:53
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Terhességmegszakítás bizonyítottan beteg babánál elméketben bármikor lehetséges, nincs időbeli korlát. Viszont a baba méretétől függően a 16-18. héttől már nem végezhető a vákumszivattyus műtét, ezért gyógyszerek segítségével indítják meg a "szülést". Ez nem olyan mint egy igazi szülés, de hasonló fájdalmakkal jár. Én a 15. héten vetéltem el és nekem még meg tudták csinálni a vákumos műtétet.

Az AFP viszgálatot nem végzik 12 hetes terhesnél, mert csak a 16. héten ad helyes adatokat. Ha rossz az eredmény, akkor további vizsgálatokat végeznek, mert az AFP elég bizonytalan. Lehet pl. ikerterhesség is. Ismertem valakit, aki így járt. Szóval mire bizonyított lesz, hogy nem egészséges a baba, addigra a terhesség álltalában túl van a félidőn, de ha indokolt, akkor ilyenkor is megszakítják. Ezt az orvos dönti el.

2010. márc. 30. 08:14
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

csak az afp miatt nehogy elvetesd!

ezt a vizsgálatot már rég eltörölték nyugaton, mert nem megbízható! nálunk meg senki nem meri felvállalni a harcot a vizsgálat törlésére.

menj el genetikai ultrahangra, ott megnézik tüzetesen, hogy van-e probléma, és szedj vitamint. Nyugodj meg, ismerőseim között nagyon sokaknak jelzett bajt az afp, és mindegyikük egészséges gyereket szült! (talán itt is írj ki egy kérdést, konkrétan az afp értékkel, hogy másnak is volt-e ilyen magas, és ennek ellenére egészséges gyereket szültek-e.)

2010. márc. 30. 10:00
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
2. vagyok Teljesen megértelek! Ezért kell elmenni amniocentézisre. Vesznek kis mintát a magzatvízből és 100%-ra megmondják, hogy van-e valami baja a babának vagy nincs!
2010. márc. 30. 10:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A pozitív afp-k 30 %-a álpozitív! Erre nem lehet hagyatkozni. Ha csak az afp miatt elveteted, akkor 30%, hogy egészséges babát vetettél el.
2010. márc. 30. 10:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!