Annyira utálom már magam, hogyan fogyjak le? 2ik terhesség
Először terhességnél 13 kg jött fel.. De akkor én rontottam el, mondván h 2 helyett eszem... :(
Szoptatás miatt nem nagyon tudtam fogyozni, csokit édességet kerültem. - 6 kg le ment.
Most várom a 2ik babát, nem is nagyon van étvágyam, igyekszem egészségesen enni de már igy is feljött 6 kg :O 30hetes vagyok...
Mit tanácsoltok? Hogyan mit csináljak??
Már nem merek tükörbe nézni..
15 kg-ot minimum lekéne adjak :/
Még valami: ne a mérleget nézd elsősorban, hanem magadat, hogyan állnak rajtad a ruhák (kismama ruhák lehetőleg). Én 15 kg-t híztam a 33. hétig, de mégis karcsú kismama vagyok, senki nem akarja elhinni a 15 kg-t, a védőnő is mindig alul állítja be a tologatós mérleget, az orvos is csak mosolyog rajta:) pedig nem alultápláltan estem teherbe, egyszerűen a hasamon van ez a súly, a szövetek között felhalmozódott vízben, nyilván, a bokám nem olyan, mint előtte, de a legkevésbé sem vagyok kövér, tényleg nem. Ha csak 6-ot híztam volna, akkor látszatra vékonyodtam volna.
Az a 7 kg plusz, ami az első terhesség után rajtad maradt, lehet, hogy el is fog tűnni a szoptatással (az nem kiindulópont, hogy az első alkalommal nem úgy volt), ha nem, akkor utána sporttal. AZ a fontos, hogy most ne diétázz, ne fogyózz, mert ha zsírt kezd égetni a szervezeted, az abból felszabaduló méreganyagok bejutnak a méhlepényen keresztül a baba keringésébe, ugyanez vonatkozik szoptatásra is.
Ja, ha nem akarsz, ne nézz addig egész alakos tükörbe. Semmit nem veszítesz, csak felesleges aggodalmakat. Az arcod, bőröd, frizurád legyen mindig rendben, és 100% biztos vagyok abban, hogy álomszép kismama vagy. Kismamaként az a szép, ami gömbölyded.
Nem nem, nem a terhességgel van a bajom, imádom a kerek pocim, ahogy rugdos a babám. Stb..
Inkább családtagoktól kapom meg azt h dundi vagyok... :/ meg ha rá nézek a régi ruháimra, természetesen zavar ez a számomra sok plusz.
158 cm vagyok. Tehát el lehet képzelni ennyi kilóval, pufi lettem, főleg Popsi, comb, csípő :/
2 évesem mellett mozgok eleget (legalábbis ez is fárasztó számomra :D )
Ha megszületik a pici akkor újból szoptatás, még jobban oda figyelés az ételre.
Én olyan alkat vagyok mint már írtam is, h elég ha csak rá nézek vmi hízlaló kajára és bumm..
Tudom nagyon jól hogy fogyozni nem szabad szoptatás és terhesség alatt (ezért is estem egy kicsit ööö kétségbe) hogy hogyan fogom leadni.
Mert nem csak az zavar h a régi ruhák nem jönnek rám vagy h mert megszólnak a súlyom miatt. Hanem legfőképpen az h nem tudok rendesen mozogni, sokkal jobban kifáradok :/
(jó mondjuk most biztosan rá tesz egy lapáttal a nagy pocak) :)
A lényeg a lényeg h nem akarok én ártani a babának, csak tanácsot szerettem volna kérni h ki mit hogyan evett akár terhesség alatt de legfőképpen szoptatás alatt! 2 pici mellett..
Én eleve azt nem értem, hogy miért kellene UGYANOLYANNAK lenni, mint szülés előtt?! Szerintem teljesen normális, hogy egy anyuka teste valamennyire átalakul. Itt nem elhízásra gondolok, de nem várható el, hogy egy harmincas nő úgy nézzen ki, mint egy tinilány, egyszerűen azért, mert olyan hormonális változások történnek a szervezetben, ami miatt a test mindenképpen változik valamennyit.
Most hirtelen eszembe jutott két anyuka ismerősöm... mindketten két gyermeket szültek, utána formásan kikerekedtek. Nem volt elhízva egyikük sem, csak olyan "anyukás" formájuk lett, szerintem csinosak voltak. Mégis elkezdtek drasztikusan fogyózni. És bár vékonyak lettek, de számomra ijesztőek: mindkettőnek csúnyán beesett az arca, aszott, ráncos lett a bőrük. Nem lettek ugyanolyanok, mint szülés előtt... még ha súlyban sikerült is elérni a "lánykori" állapotukat.
Nekem valahogy természetes, hogy anyaként kicsit kerekdedebb vagyok, mint lánykoromban. Nem vagyok elhízva, max. pár kiló felesleg van rajtam, de jól érzem magam a bőrömben így. (A párom meg imádja, hogy van rajtam mit fogni. :) )
Értelek. Ha alacsonyabb termetű vagy, akkor a kevés is többnek látszik, ez lehet a kulcs.
sajnos semmi okosat nem tudok mondani, azt ezek szerint te is jól tudod, hogy most semmilyen drasztikus CH-megvonás nem megengedett (min. 180 g-nak meg kell lennie), de a szírból esetleg vissza tudsz csippantani.
Bár ismétlem, a fő gond itt az lehet akkor, hogy a nagyon kevés plusz is jobban meglátszik rajtad. Tudod, szívesen elbeszélgetnék -és még szerintem sokunk tenne így - azokkal, akik egy kismamának megjegyzéseket tesznek a súlyára (egyedül orvos tehetné, amennyiben egészséges méreteket túlnőne a hízásod, de erről egyáltalán szó sincs).
A régi ruháidat ne nézegesd, senkire se jönnének fel kismamaként a régi ruhái, a kifejezetten kismamáknak készült ruhák viszont picit kerekebb alakon is meseszépen állnak, még ha nem is fogod már sokáig hordani őket, legfeljebb eladod később, de jobban fogod érezni magadat bennük.
Szülés után: szoptatás alatt is min. 180-200 g CH, sok zsír nem kell, és vagy elindulnak lefelé a fölös kg-k, vagy nem:) Ha nem, akkor szoptatás után rengeteg lehetőséged lesz rá. Addig is, ami szerintem nagyon fontos: nem sajnálni a pénzt a megfelelő méretű és fazonú ruhákra. Sok-sok kg-t tudnak lefaragni az emberből, míg a régi ruhákhoz való ragaszkodás, amikből kibuggyan ez-az, nagyon rossz képet adnak. Aztán majd eljön azok ideje is.
A 13kg hízás tökéletes, a legszigorúbb oldalakon is 12,5-14kg, egyébként pedig 11-18kg a normális (orvos mondta!), a 6kg inkább nagyon is kevés eddig, szóval inkább fogytál. De nem most kellene ezen törni a kobakodat, mert az nem tesz jót! :) Figy, ha megszületik a baba és már nem szoptatsz, akkor majd fogyózol, mozogsz és visszatér az álomsúlyod, most ne foglalkozz vele. Egészégesen eszel, ez elég! :)
Nehogy most állj neki fogyózni!!!
Üdv. 17 hetes kismama :)
Köszönöm szépen a válaszokat! Aranyosak vagytok :)
Sajnos a körülöttem lévők igenis "elvárnák " hogy olyan alakom legyen mint szülés/terhesség előtt. Ami Amúgy is lehetetlen. És így kicsit nehezebb is elfogadnom magam, hogy ezzel mindig szembesülök.
De megfogadom a tanácsaitok és még egyszer köszönöm nektek az egyetértést 💖
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!