Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mit tegyek, ha 33hetes terhese...

Mit tegyek, ha 33hetes terhesen lll. Fokban érett a méhlepény?

Figyelt kérdés
Tegnapi nap folyamán voltam ultrahangon és azt mondták, hogy lll. Fokban érett a méhlepény és, hogy e miatt nem fog úgy fejlődni a babám és koraszülött is lehet és azt mondták a súlya se megfelelő: 1590g és hogy a méretei 33hetes babának felelnek meg tehát 2hettel kisebb mint kellene elvileg.. De szerintem ez genetika is lehet, hisz szerintem a páromra üt mivel ő is Kiss sulyal született (2,30kg) nagyon örülnék, ha tudnátok segíteni és a negatív véleményekkel hanygoljatok. Normálisan kérdeztem és normális válaszokat is szeretnék.
2016. febr. 4. 10:25
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/74 A kérdező kommentje:
Nem egy hónappal kisebb.. Hanem kethettel. Igen a barátom anyukája is cigizett mindharomgyerekevel és mégis egészséges a kis súly tol függetlenül.. Meg haromhetet minimum ha kibirok akkor úgy már jó mert nem lesz koraszülött
2016. febr. 4. 12:52
 22/74 anonim ***** válasza:
Igenis, járd ki, hogy hívjanak gyakrabban vizsgálatokra. És old meg. Miért ne tudnál iskola mellett hetente vizsgálatokra menni? Hármas fokban érett lepény nem játék. Konkrétan már alig tudja ellátni a babádat tápanyaggal, oxigénnel stb, és erre csak rá teszel egy lapáttal a cigivel. Tedd le azonnal és teljesen. Láthatod, hogy már így is mekkora bajt okozott, szenved a babád. Mi a fontosabb? A babád egészsége vagy a cigi? Azt sem lehet tudni, hogy a párod a genetika miatt született-e kis súllyal. Sok minden más is lehet a háttérben, önmagában a genetika miatt ennyire kicsi súllyal nem szoktak születni a babák.
2016. febr. 4. 12:54
 23/74 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így működik, hogy ha három hónapot még kibírsz, akkor nem lesz koraszülött=egészséges. Mert attól, hogy 36. hétre születik, még lehet oxigénhiányos, éretlen lehet a tüdeje, kaphat agyvérzést a méhedben stb, és ez mind lehet a cigizés, elöregedett lepény következménye. Nem szabadna ilyen könnyen venned ezt. Anyósodnak szerencséje volt, és ha neked nem lesz? Tükörbe tudsz majd nézni azzal a tudattal, hogy a te nem törődömséged, felelőtlenséged miatt lett beteg?
2016. febr. 4. 12:56
 24/74 A kérdező kommentje:
3hetet írtam nem hónapot. A babának semmi baja szépen kivan fejlodve mindene ettől függetlenül, mondták ultrahangon is hogy nem kell megilyedni ettől
2016. febr. 4. 13:03
 25/74 anonim ***** válasza:
100%

36 hetesen, ilyen kicsi súllyal még bőven korababa lesz. még ha időben (betöltött 37. hét) is születik, de 2,5 kg alatt van a súlya, korababaként kezelik, koraszülött osztályra kerül.

olyan nagy áldozat a gyerekedért, hogy ne gyújts rá a következő 3-4 hétben?

mert gondolom szoptatni nem akarod dohányzás mellett...

2016. febr. 4. 13:06
 26/74 anonim ***** válasza:

Mit tehetnél? Én a helyedben leszoknék a cigarettáról. Amikor megtudtam, hogy babát várok, nem egyből, de fokozatosan - orvosi tanácsra - elhagytam.

Mondod, hogy 3 hetet kell kibírnod, kérdés, szerinted az anyatejből nem megy át a nikotin? Abban sokkal jobban átmennek az ilyen dolgok, mint a várandósság alatt. De ha akarnád, akkor el tudnál járni, nem hiszem el, hogy a suliból ne engednének el indokolt esetben, ezt nekem ne mondd... Na mindegy.

2016. febr. 4. 13:07
 27/74 anonim ***** válasza:
100%

Az nagyon jó és nagy szerencs, ha anyósod gyerekei mind egészségesek lettek. de egyrészt ettől még nem lesz követendő minta (sokan mentek már át piroson, és túlélték makkegészségesen, attól még továbbra is veszéles átmenni a piroson, és így gondolnák azok is, akiket meg elütött az autó).

Másrészt, ki mit ért egészséges alatt? Kifejlődött minden végtagja, minden szerve, ez elég? Vagy az is számít, hogy milyen szellemi képességei lesznek, milyen betegségek fenyegetik felnőttként? Mindegy, ha 33 hétig mindezek nem jutottak eszedbe, én már nem foglak tudni meggyőzni:( Az viszont nagyon ellenszenves, már ne haragudj, hogy keresed a kibúvókat, genetikára akarsz hivatkozni, miközben mindent megtettél azért, hogy ilyen állapotban legyen a babád:(

(Suli mellett miért nem lehet hetente vizsgálatokra járni? Kötelesek elengedni, még munkahelyről is, nemhogy suliból. Szülni azért lesz egy kis időd?)

2016. febr. 4. 13:17
 28/74 anonim ***** válasza:
100%
Jézusom kérdező...te nem vagy normàlis.Végig dohányoztad a terhességet,és csodálkozol,hogy el van meszesedve a méhlepény,és kisebb a babàd az átlagnàl.Naná,hogy kisebb ga a méhlepény ami táplálná,nem tudja ellátni a hülyeséged miatt a funkcióját.Tudod mennyi kárt okoztàl neki?Ne azt vedd alapul mi volt az anyósodnál,mert egyáltalán nem biztos,hogy neked is ekkora mázlid lesz.Simán lehet asztmás,és azt egy ultrahang nem mutatja ki,és az agyi fejlődési rendellenességeket.Tudod mennyi füstöt szívott szerencsétlen?Arról nem is beszélve,hogy a megszületése után olyan elvonási tünetei lesznek,hogy 3 napig ordítani fog...Sürgősen beszélj szakemberrel,ha csak egy kicsit is számít ő neked.
2016. febr. 4. 13:18
 29/74 anonim ***** válasza:

Én azt sem értem, miért írod, hogy nem vizsgálnak meg. Azért na, álljon már meg a menet, ha jársz terhesgondozásra rendesen, akkor megvizsgálnak. Ha most voltál ultrahangon, akkor a következő terhesgondozásra viszed magaddal a leletet, és a doki el fogja olvasni, mert nyilván azért küldött el az ultrahangra, hogy lássa, mi van a babával (meg nyilván azért, mert része a terhesgondozásnak, de ezek után neki látnia kell az eredményeket). Majd akkor mondd meg a dokinak, hogy téged aggaszt ez a harmadfokban érett lepény, hiszen nem ilyennek kéne még lennie, majd akkor megmondja az orvos, hogy mit lehet csinálni. Mondjuk ő is azt fogja mondani, hogy például ne cigizz, meg hogy eddig sem kellett volna, és bár nem vagy vele előrébb, de attól még igaza lesz, ezt most magadnak köszönheted. De ha most nem hagyod abba a cigizést, akkor ennél még rosszabb is lehet, ha viszont legalább most leteszed, akkor többet már nem ártasz vele. Ne mondd már, hogy neked ennyit nem ér meg a saját gyereked. Én is cigiztem, nem is keveset, de letettem terhesen. Nekem sem ment rögtön, de fokozatosan abba bírtam hagyni három hét alatt. 33 hetesen is cigizni viszont elég gáz, lett volna egy csomó időd leszokni.

A genetikát meg ne keverjük ide, az, hogy a párod kis súllyal született, valószínűleg annak köszönhető, hogy az anyósodnak pont annyira volt fontos a gyereke, mint neked a tiéd.

2016. febr. 4. 14:04
 30/74 anonim ***** válasza:
100%
Igazából hogy mit tehetnel? Nem cigizel. Ennyi. Bár már mindegy. Az hogya súlya pici...nekem 2.fokban volt érett a lepény 34 hetesen. Meg is indult a szülés. Az orvos elkeseritett hogy ha most megszuletik nem lesz 2 kg a baba. Na akkor nem. De 20 óra múlva meg született a lányom. 3330 gr 53cm volt....de hozzá kell tennem full egészsége élet módban élünk! !!!!
2016. febr. 4. 14:07
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!