Mit tegyek, ha 33hetes terhesen lll. Fokban érett a méhlepény?
36 hetesen, ilyen kicsi súllyal még bőven korababa lesz. még ha időben (betöltött 37. hét) is születik, de 2,5 kg alatt van a súlya, korababaként kezelik, koraszülött osztályra kerül.
olyan nagy áldozat a gyerekedért, hogy ne gyújts rá a következő 3-4 hétben?
mert gondolom szoptatni nem akarod dohányzás mellett...
Mit tehetnél? Én a helyedben leszoknék a cigarettáról. Amikor megtudtam, hogy babát várok, nem egyből, de fokozatosan - orvosi tanácsra - elhagytam.
Mondod, hogy 3 hetet kell kibírnod, kérdés, szerinted az anyatejből nem megy át a nikotin? Abban sokkal jobban átmennek az ilyen dolgok, mint a várandósság alatt. De ha akarnád, akkor el tudnál járni, nem hiszem el, hogy a suliból ne engednének el indokolt esetben, ezt nekem ne mondd... Na mindegy.
Az nagyon jó és nagy szerencs, ha anyósod gyerekei mind egészségesek lettek. de egyrészt ettől még nem lesz követendő minta (sokan mentek már át piroson, és túlélték makkegészségesen, attól még továbbra is veszéles átmenni a piroson, és így gondolnák azok is, akiket meg elütött az autó).
Másrészt, ki mit ért egészséges alatt? Kifejlődött minden végtagja, minden szerve, ez elég? Vagy az is számít, hogy milyen szellemi képességei lesznek, milyen betegségek fenyegetik felnőttként? Mindegy, ha 33 hétig mindezek nem jutottak eszedbe, én már nem foglak tudni meggyőzni:( Az viszont nagyon ellenszenves, már ne haragudj, hogy keresed a kibúvókat, genetikára akarsz hivatkozni, miközben mindent megtettél azért, hogy ilyen állapotban legyen a babád:(
(Suli mellett miért nem lehet hetente vizsgálatokra járni? Kötelesek elengedni, még munkahelyről is, nemhogy suliból. Szülni azért lesz egy kis időd?)
Én azt sem értem, miért írod, hogy nem vizsgálnak meg. Azért na, álljon már meg a menet, ha jársz terhesgondozásra rendesen, akkor megvizsgálnak. Ha most voltál ultrahangon, akkor a következő terhesgondozásra viszed magaddal a leletet, és a doki el fogja olvasni, mert nyilván azért küldött el az ultrahangra, hogy lássa, mi van a babával (meg nyilván azért, mert része a terhesgondozásnak, de ezek után neki látnia kell az eredményeket). Majd akkor mondd meg a dokinak, hogy téged aggaszt ez a harmadfokban érett lepény, hiszen nem ilyennek kéne még lennie, majd akkor megmondja az orvos, hogy mit lehet csinálni. Mondjuk ő is azt fogja mondani, hogy például ne cigizz, meg hogy eddig sem kellett volna, és bár nem vagy vele előrébb, de attól még igaza lesz, ezt most magadnak köszönheted. De ha most nem hagyod abba a cigizést, akkor ennél még rosszabb is lehet, ha viszont legalább most leteszed, akkor többet már nem ártasz vele. Ne mondd már, hogy neked ennyit nem ér meg a saját gyereked. Én is cigiztem, nem is keveset, de letettem terhesen. Nekem sem ment rögtön, de fokozatosan abba bírtam hagyni három hét alatt. 33 hetesen is cigizni viszont elég gáz, lett volna egy csomó időd leszokni.
A genetikát meg ne keverjük ide, az, hogy a párod kis súllyal született, valószínűleg annak köszönhető, hogy az anyósodnak pont annyira volt fontos a gyereke, mint neked a tiéd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!