Mit tegyek, ha 33hetes terhesen lll. Fokban érett a méhlepény?
A cigit felejtsd el.
A lepeny javulni mar nem fog, mert nem tud, de ha tovabb dohanyzol, akkor rosszabb lesz.
Haziorvoshoz is menj el, hatha o a vernyomasodat rendbe tudja rakni.
Lehet, hogy 10 dohanyzo kismamabol 9nel nincs gond (csak irtam egy szamot), de sajnos te vagy a kivetel.
Nyulvan a vernyomas sulyosbitja a dolgot, de az elso nagy lepes, hogy mentsd a menthetot, a te kezedben van.
Azt erts meg, hogy itt nem a kis szuletesi gond a legnagyobb veszely, hanem az idegrendszeri es agyi karosodas az oxigenhiany miatt, ami egyreszt a mar meglevo meszes mehlepenynek a szamlajara irhato, plusz annak, hogy folyamatosan kapja a gyerek a szenmonoxidot. Tehat kevesebb jut hozza, mint kellene es meg az is sz.r. Bocsi a kifejezesert.
Az is gond, hogy attol, hogy a lepeny nem latja el a babat meg egyaltalan nem biztos, hogy a szules magatol beindul. Akkor is koraszules lenne, ami nagyon nem jo, de ha nem indul meg magatol es tovabbra is bent marad, akkor visszafejlodik.
Keress ra arra, hogy mehen beluli retardacio. Nagyon komoly dolog.
Oszinten kivanom, hogy minden a leheto legnagyobb rendben legyen a babaddal, de vigyazz ra, mert ebben az esetben csak a szerencsere bizni a dolgot nem szabad.
Ne csodálkozz ha már 3.fokban erett a lepény. A dohányzás eloregiti idő előtt a méh lepényt. De gondolom erről semmit nem hallottál. Ha erdekelne a baba akkor nem dohanyoznal. És ez egy őszinte teljesen normális válasz volt. És ez is hogy előre sajnálom a babát. ....
Amikor szültem egy nő akkor szült mellettem. Kiabált mindenkivel aki ott volt...aztán a fő orvos annyit kiabált vissza neki ha nem cigizett volna most élne a baba!!!!
Én sem értelek. Dohányzol, magas a várnyomásod, ráadásul a dohányzást még el is titkoltad az orvos és a védőnő előtt is (ha azt írod, eddig nem tudtak róla). Ha annyi eszed volt, hogy eltitkold, mert talán magad is érzed, hogy ez nem oké, akkor annyi nem lett volna, hogy abba is hagyd?
Tudom, mennyire nem foglalkoznak az orvosok a beteggel, ha nincs fogadott orvos, bár vannak kivételek is bőven, de azért azt tisztázzuk és te is tisztázhatnád magadban, hogy a méhlepényed nem az orvosok miatt öregedett el idejekorán ebben az esetben. Nem kizárt, hogy akkor is elöregedett volna, ha nem dohányzol, de ezt sosem fogod megtudni, és az biztos, hogy a te szándékosan választott életmódod az első okok között szerepel a meszesedésnél.
Az eddigieket visszacsinálni nem lehet, amit megtehetsz: nem azt szajkózod, hogy nem foglalkoznak veled, amivel egyben fel is próbálod menteni magad minden felelősség alól, hanem legalább mostantól leteszed a cigit, és ha kell, tűzön-vízen át, foggal és körömmel kijárod a rendszeres UH és Flowmetria ellenőrzést (legalább hetente 1X), és hogy beállítsák a vérnyomásodat, ha eddig nem történt meg. Igen, időbe és fáradságba fog kerülni, nem lesz elég a vállvonogatás, hogy veled, szegénnyel, nem foglalkozik senki, mert nincs fogadott orvosod.
az, hogy III. fokban érett, azt jelenti, hoyg el van meszesedva. a kis súlya a dohányzás miatt lehet. inkább, mint genetika (ha az egyáltalán genetika, hogy párod ilyen kis súllyal született). Igen, kicsi a súlya, ahogy azt te is leírtad, 2 héttel kisebb, mint kellene. de ez mondjuk még éppen belefér a normálisba.
A kérdésed az volt, hogy mit tegyél ebben az esetben.
Ne dohányozz! ez a legtöbb és az egyetlen, amit most a babáért tehetsz.
Nagyon is értelmes válaszokat kaptál. Csak nem azt, amit olvasni szerettél volna.
Nem, az nem lehet genetika, hogy 4 héttel, vagyis egy teljes hónappal kisebbnek nézik a babát.
Igen, a becsült _súly_ lehet pontatlan, 500 g-ot tévedhet az UH-os, de ez soha nem egy teljes hónap, a csontok és szervek mérete azonban meghatározható jóval pontosabban (a súly azért nem, mert csontok hosszából becslik, nincs benne az izmok és hájréteg, ami viszont változó minden babánál).
Ha a férjed kis súllyal született, az nem feltétlenül genetikai adottság amúgy, ehhez tudni kéne, hogy az ő anyukája milyen körülmények között hordta ki őt (pl. dohányzott-e, stb.)
A méhlepény érettsége leegyszerűsítve egyenlő az elmeszesedés fokával. Emellett lehet még jó az áramlás (méhlepény és magzat között a köldökzsinóron keresztül), és lehet rossz, akkor van baj.
3-as es 11-es valaszolo vagyok.
Sajnalom, hogy semmit nem ertettel meg abbol, amit irtam, pedig raszantam az idot es segiteni akartam.
A kerdeseidre a valasz:
- igen, 33 hetesen ez kis sulynak szamit, annak a tudataban, hogy 3-as foku a lepeny. Ha 1-es lenne, akkor nem lenne akkora a gond, mert az a lepeny meg akar heti 20 dkg-mal is hizlalhatna a babat (ami meg mindig 3 kg-os szuletesi suly, tehat atlagos), de egy harmas foku lepenytol ekkora gyarapitasra mar nem lehet szamitani.
-igen, lehet genetika a kis szuletesi suly, de nem az esetedben. Nalad nagy esellyel a lepeny meszesedese a felelos, ahhoz pedig nincs koze a ferjed genetikajanak. Masreszt ki tudja, hogy a ferjednel genetika okozta-e a kis szuletesi sulyt, vagy mas, mint pl magas vernyomas, stb, amiket irtam.
-nyilvan a meresek nem feltetlenul pontosak, de kiindulopontnak jok, ellenorzes szuksegeg, ha valami nem stimmel. Ezert kerdeztem mar elsore, hogy mit mondott az orvos. Figyelni kellene gyakran, hogy hogyan fejlodik a magzat.
A lepeny oregedese egyenlo a meszesedessel, a 3-as foku lepeny meszesedett, oregedett, ki hogy nevezi. Szules elott szokott ilyen lenni, 33 het korul 0-as, vagy 1-es idealis esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!