Miert nem mozog a baba ha a hasamra teszem a kezem? Kinek volt meg igy, es vajon miert?
Mert az a te hasad. :) én sem éreztem akkor mozogni azért, mert a hasamra tettem a kezem. Talán az utolsó 10 héten de addig nem.
Este aktívabb mert a járásod elringatja. Amikor nyugi van esetleg aludnál akkor beindulnak a magzatok.
Sehonnan. Majd ha megszületik. Honnan ismernénk meg őket? :) annyit tudtam, hogy sokat csuklik természetesen semmi mást.
igen, velünk ugyanez van! az enyém akkor mozog nagyon, ha érzi, hogy ki tud nyomni helyeket, ha ott van egy másik külső tárgy (kezem, a férjem keze, a takaró), akkor elmegy onnan, nem dugja ki már azt a testrészét.:) Nem hiszem, hogy ijedtségből.
a magzatot nem igazán tudod megismerni, nem tudod, hogy valami zavarja-e vagy éppen örül-e annak a dolognak. pl. azért mozog-e, mert imádja az utazás döcögését vagy utálja. csak egyszerűen mozog. sőt, a mozgása nem biztos, hogy ébrenlétet jelez, és a nem mozgása alvást.
De nyugodj meg, ez nem is fontos, nincsenek a magzati életünkből később emlékeink, nagyon fejletlen még az agy csecsemőkorban is, nemhogy előtte:)
34hkm
Nekem akkor hagyta abba a mozgast, ha anyukam fogta meg a pocimat. Amugy ha epp ebren van es megerez valamit, kezet, ultrahang fejet, mindig odarug, mintha megprobalna lerugni magarol. Szoval ugy gondolom,h anyukam megnyugtatja.
33 hkm
Én meg pont úgy vagyok vele, hogy mikor én ráteszem a kezem a hasamra, elkezd rúgni, de ha bárki más, akkor abbahagyja (általàban).
Szerintem a kezemnek ugyanaz a lüktetése, mivel az én testrészem, azt is sajátjának érzi, ha más teszi oda, máshogy lüktet.
Nekem mozog olyankor is, meg ha a férjem keze van ott, akkor is. Viszont szegény anyukám ahányszor odateszi a kezét, mindig megáll a baba :) Na nem baj, mondtam neki, hogy ha nem akar aludni, őt fogjuk hívni, csak ráteszi a kezét, és nyugi lesz :D
De egyébként 23 hetesen én nem éreztem még igazán kívülről a mozgását, csak később, olyan 28-30 héttől kezdve, akkor már látványos is volt a mozgása. Fog még neked is mocorogni, úgy is, hogy kívülről is érezd :)
Nekem az a fura, hogy mozog, rugdos, erre szólok a férjemnek, hogy tegye oda a kezét, hadd érezze ő is a mozgást. Erre abbahagyja a baba :) az esetek 90 %-ában :)
Szegény férjem :)
De néha odarakja a kezét, és kér egy-egy nagyobb rúgást, azt meg megkapja.
Érdekesek ezek a magzatok :) Külön egyéniségük van, már most, komolyan :)
Amúgy, ha én odateszem a kezem, oda szokott rúgni. Biztos érzi a meleget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!