Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miert nem mozog a baba ha a...

Miert nem mozog a baba ha a hasamra teszem a kezem? Kinek volt meg igy, es vajon miert?

Figyelt kérdés
23 hetes kismama vagyok es a babam inkabb estere aktivabb,olyankor rugdos,azt szeretnem kerdezni hogy ha tapasztalt valaki olyat hogy ha a hasara tette a kezet utana mar nem mozgott. Miert van ez? Megijed vagy talan szereti ha simogatom a pocimat?Miert inkabb estere aktivabb?Szeretnem megismerni a babamat jobban, hogy tegyem ezt? Ti mikor es honnan tudtatok hogy mi van vele es mit erez? Koszonom a valaszokat,jo baba varast mindenkinek.
2016. febr. 3. 18:27
 1/8 anonim ***** válasza:

Mert az a te hasad. :) én sem éreztem akkor mozogni azért, mert a hasamra tettem a kezem. Talán az utolsó 10 héten de addig nem.

Este aktívabb mert a járásod elringatja. Amikor nyugi van esetleg aludnál akkor beindulnak a magzatok.

Sehonnan. Majd ha megszületik. Honnan ismernénk meg őket? :) annyit tudtam, hogy sokat csuklik természetesen semmi mást.

2016. febr. 3. 18:30
 2/8 anonim ***** válasza:
Enyém sem mozgott csak amiatt, mert rátettem a kezem.
2016. febr. 3. 18:49
 3/8 anonim ***** válasza:

igen, velünk ugyanez van! az enyém akkor mozog nagyon, ha érzi, hogy ki tud nyomni helyeket, ha ott van egy másik külső tárgy (kezem, a férjem keze, a takaró), akkor elmegy onnan, nem dugja ki már azt a testrészét.:) Nem hiszem, hogy ijedtségből.

a magzatot nem igazán tudod megismerni, nem tudod, hogy valami zavarja-e vagy éppen örül-e annak a dolognak. pl. azért mozog-e, mert imádja az utazás döcögését vagy utálja. csak egyszerűen mozog. sőt, a mozgása nem biztos, hogy ébrenlétet jelez, és a nem mozgása alvást.

De nyugodj meg, ez nem is fontos, nincsenek a magzati életünkből később emlékeink, nagyon fejletlen még az agy csecsemőkorban is, nemhogy előtte:)

34hkm

2016. febr. 3. 19:08
 4/8 anonim ***** válasza:

Nekem akkor hagyta abba a mozgast, ha anyukam fogta meg a pocimat. Amugy ha epp ebren van es megerez valamit, kezet, ultrahang fejet, mindig odarug, mintha megprobalna lerugni magarol. Szoval ugy gondolom,h anyukam megnyugtatja.

33 hkm

2016. febr. 3. 19:25
 5/8 anonim ***** válasza:

Én meg pont úgy vagyok vele, hogy mikor én ráteszem a kezem a hasamra, elkezd rúgni, de ha bárki más, akkor abbahagyja (általàban).

Szerintem a kezemnek ugyanaz a lüktetése, mivel az én testrészem, azt is sajátjának érzi, ha más teszi oda, máshogy lüktet.

2016. febr. 3. 20:05
 6/8 anonim ***** válasza:

Nekem mozog olyankor is, meg ha a férjem keze van ott, akkor is. Viszont szegény anyukám ahányszor odateszi a kezét, mindig megáll a baba :) Na nem baj, mondtam neki, hogy ha nem akar aludni, őt fogjuk hívni, csak ráteszi a kezét, és nyugi lesz :D

De egyébként 23 hetesen én nem éreztem még igazán kívülről a mozgását, csak később, olyan 28-30 héttől kezdve, akkor már látványos is volt a mozgása. Fog még neked is mocorogni, úgy is, hogy kívülről is érezd :)

2016. febr. 4. 10:37
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a fura, hogy mozog, rugdos, erre szólok a férjemnek, hogy tegye oda a kezét, hadd érezze ő is a mozgást. Erre abbahagyja a baba :) az esetek 90 %-ában :)

Szegény férjem :)

De néha odarakja a kezét, és kér egy-egy nagyobb rúgást, azt meg megkapja.

Érdekesek ezek a magzatok :) Külön egyéniségük van, már most, komolyan :)

Amúgy, ha én odateszem a kezem, oda szokott rúgni. Biztos érzi a meleget.

2016. febr. 4. 19:45
 8/8 anonim ***** válasza:
7-es: most mi is igy jarunk.. par evvel kesobb :) keso este aktiv, erosen lehet erezni, szolok ferenek tegye ida a kezet, erre abbahagyja, meg se moccan. Mintha tudna a kis csibesz :D
2021. febr. 7. 22:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!