Terhesség alatt orrdugulásra orrcsepp? Nem kapok levegőt.
Figyelt kérdés
7 hetes vagyok,a pozitív tesztem óta kínoz az orrdugulás. Van,hogy egész nap,van,hogy csak este jön rám. Már sokszor levegőt se kapok az orromon,aludni kész szenvedés. Mit használhatok ilyenkor? A tengervizes orrcseppet próbáltam,de nem hatott. Van Nasivinem itthon még,de nem merem használni,mert a tájékoztató szerint nincsenek megfelelő adatok a terhesség alatti használatról,így nem ajánlatos használni.
én is ezzel szenvedek. vettem mindenféle allergia orrsprayt amit lehet terhesen használni, azoktól még jobban bedugul. hétvégén és ha nem muszáj, akkro nem cseppentek de ha nem tudok aludni és 5-6 óra múlva kell indulnom dolgozni akkor én használom :( vibrocilt egyébként, de én is úgy tudom, hogy nem lenne szabad, mert összeszűkíti az ereket?!
2016. febr. 2. 22:22
2/11 anonim válasza:
Érszűkítő hatásúakat ne használj, a fene se tudja, mit okozhatnak a szervezetben. Terhesek amúgy is hajlamosak trombózisra.
2016. febr. 2. 23:09
3/11 anonim válasza:
Plusz akár a babára is hatással lehet...
2016. febr. 2. 23:10
4/11 anonim válasza:
En hasznaltam orrsprayt, nem lett baja a babanak. Igaz csak higitva. Vettem ures spray uveget patikaban, pici nasivint tettem vele es vizzel higitottam, ezt fujtam ha kellett.
2016. febr. 2. 23:23
5/11 anonim válasza:
DM-ben lehet venni "nózi inhaláló stift"-et. Kellemes mentolos, kámforos illata van, kidugítja az orrot, semmi káros nincs benne és max. 200 Ft.
2016. febr. 2. 23:48
6/11 anonim válasza:
Én kisgyerek orrsprayt használok, beszéltem a védőnővel... s a legkisebb gyerekre való Nasivint használnom.
2016. febr. 3. 07:41
7/11 anonim válasza:
Fül-orr-gégész orvos,nőgyógyász és a házi orvos is egyöntetűen állítja,hogy lehet használni,bármelyiket.Helyileg hatnak,az orrnyálkahártyán szívódik fel és nem megy onnan sehová.Ne szenvedj feleslegesen!
2016. febr. 3. 08:27
8/11 anonim válasza:
Én Reventil orrsprayt használok és bejött. Korábban a sima tengervizes nekem sem vált be, de ez jó!
Szerintem is orrcseppből bármilyet használhatsz ami beválik, agyrém ez a túlóvatoskodás. Lassan már levegőt sem vehetnénk, jó hogy nem kell egy csíra mentes légmentesen zárt szobában mesterséges megvilágításban szondán táplálva kihúznom a szülésig.
2016. febr. 3. 08:55
9/11 anonim válasza:
Én használtam normális orrcseppet többször is a terhességem alatt, ha kellett. Most is használok éppen 38+2 naposan, különben nem birnék enni, aludni, pihenni.
Az orvos szerint inkább az orrcsepp, mint a szenvedés, nem evés, azzal többet ártanék magamnak meg a babának.
Nem tudom számít-e, de külföldön élek, itt sokkal lazábban kezelik az ilyesmit, nincsenek túlféltve a kismamák a sokkal magasabb színvonalú egészségügyi ellátás ellenére se.
2016. febr. 3. 10:23
10/11 anonim válasza:
Használtam én is sima, normál orrspray-t terhesen, amikor náthás voltam, és egyáltalán nem kaptam levegőt az orromon, a háziorvos és a nőgyógyász is azt mondta, hogy nyugodtan, csak a gyógyszertárban parádéztak miatta. Viszont az első trimeszterben meggondolnám azért... Amit én használtam, arra is az volt ráírva, hogy az első trimeszterben nem használható, utána orvosi jóváhagyással igen.
Ilyenkor maximum a tengervizes spray-t szokták javasolni, bár tudom, az lókakát sem ér...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!