Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Az AFP-m elég alacsony lett,...

Az AFP-m elég alacsony lett, UH-n nem találtak semmi rendelleneset, lehet hogy még kiderülhet valami?

Figyelt kérdés

A védőnő azt mondta össze kell majd vetni a 2 eredményt, ha az UH jó, akkor semmi ok az aggodalomra.

Másnap mentem UH-ra, semmi rendelleneset nem találtak, minden OK volt, amit ott tudtak nézni, bár azt mondták az UH nem mindenható, nem mutathat ki mindent, ne nyugodjak meg teljesen.

16+3 voltam, amikor levették a vért az afp-hez.

A leletre az UH-n írták, hogy genetikai tanácsadás javasolt.

Orvoshoz jövőhétre van időpontom, előbb nem rendel, addig mit csináljak? Idegeskedjek, hátha találnak még valamit? Vagy nyugodjak meg, hogy az UH-n elvileg minden rendben volt, akkor biztos úgy is van?

Járt így valaki már?

Kicsit el vagyok kenődve...

2008. szept. 18. 12:12
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Azt olvastam hogy az alacsony Afp érték Down szindrómára utal.Valószínű ezért küldtel el genetikai vizsgálatra.De ne idegeskedj nem lesz semmi baj!
2008. szept. 18. 12:17
 2/14 A kérdező kommentje:
igen azt tudom sajnos hogy arra utal :(
2008. szept. 18. 12:19
 3/14 anonim ***** válasza:
ne idegeskedj, az afp 16-18 hét közt végzik el, és ebben az intervallumban eltérőek az értékek is. lehet, hogy a számítás szerint 16hét 3 nap , vagy uh szerint is, de esetleg pár napos eltérs mégis lehet, a beágyazódás körül, hisz mindig az utolsó menszi első napjától számolják ki. legtöbb védőnő a betöltött 17. héten, vagy előtte pár nappal küldi a kismamákat, hogy biztosabb legyen az eredmény. de ne aggódj, jól mondta a védőnőd!ha pedig mégis genetikára küldtek az csak egy plusz megerősítés lehet!
2008. szept. 18. 12:21
 4/14 anonim ***** válasza:
36%
2.válaszoló vagyok. a magas érték utal down szindrómára az alacsony nincs kimutatva. lehet, hogy az anyai vérben volt ez az alfafötoprotein szint alacsonyabb.
2008. szept. 18. 12:23
 5/14 anonim ***** válasza:
36%
még esetleg kezeletlen cukorbetegségtől is lehet alacsony.De a szakirodalom azt írja hogy igen tág határokon belül mozoghat ez az érték és nem feltétlenül kell roszra gondolni.35 év felett lehet inkább Down szindrómára gondolni.
2008. szept. 18. 12:24
 6/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! A terhességem elején a nőorvosom és a védőnőm is javasolt, hogy menjek el az Istenhegyi úti géndiagnosztikai központba és csináltassak egy kombinált tesztet, mert a Mo-n államilag finanszírozott AFP elvult és gyakran fals eredményekkel riogatja a kismamákat. El is mentem a 13. héten és minden rendben volt (utána nekem az AFP-m is) és megnyugodtam. Nagyon pontos műszereik vannak, sokáig vizsgálnak és nagyon aranyosak. Vérvétel és UH is van. A bökkenő, hogy 28.000 Ft-ba került, de én inkább elmentem. Ha aggódsz, menj el szerintem egy ilyen genetikai vizsgálatra, de minden orvos kihangsúlozta eddig a környzetmben, hogy az AFP magában nem mérvadó. A tarkóredő méreted gondolom OK volt, ill. orrcsont is látszott (ezek mint Down-ra utalnak). Sok boldogságot a babavárás alatt és ne idegskedj, mert azzal csak ártasz a babának.
2008. szept. 18. 12:26
 7/14 anonim ***** válasza:

Igen, én is egyet értek a védőnőddel, hogy elég elavult az AFP. Szerintem már régen is az volt, legalábbis mióta van UH. Kolleganőm külön megkért, hogyha rossz lenne az eredményem ne aggódjak mert az övé is rossz lett sőt még a genetika eredménye is, és láss csodát, most 10 éves és akk egészséges. Ne izgulj, bár tudom , hogy könnyebb leírni mint megtenni.

21 hetes pocakos.

2008. szept. 18. 12:33
 8/14 A kérdező kommentje:

hát azért most kicsit jobb lett a hangulatom...

Eddig tényleg minden de minden OK volt, tarkóredő is, 12 heti UH is, vérkép is, cukorbetegséget nem mutatott ki, 35 éves kortól még 10 évre vagyok :P

akkor reménykedek a legjobbakban.

további jókat nektek is! :)

2008. szept. 18. 12:36
 9/14 anonim ***** válasza:
Mennyi pontosan az az alacsony AFP?
2008. szept. 18. 12:37
 10/14 A kérdező kommentje:
0,65
2008. szept. 18. 12:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!