Árthattam ezzel a babámak? Hétvégén kirándulni mentünk, de kicsit eltévedtünk a végére, és a rövidre tervezett túrából egy elég hosszú, és fizikailag megerőltető túra lett.
Amikor az elsö gyerekkel voltam félidös terhes, akkor a Mártában lekéstük a buszt hazafelé egy egész napos kirándulás után (kb. 10 km kényelmes mászkálás). Ezért kénytelenek voltunk gyalog hazamenni a szállásra (annyi pénzünk nem volt, hogy valahol megszálljunk, meg haza se tudtunk szólni - ezelött 30 évvel még nem volt gyakori a telefon), és a hazaút még 25 km-es elég megeröltetlö túra lett. Semmi bajom sem let, csak nagyin kifáradtam meg pár napig alig tudtam menni az izomláztól.
Te se izgulj, biztos nem lett baja a picidnek, söt - a megeröltetés után sokkal jobb lett a vérkeringésed, és ö több oxigént kap. Hogy kevesebbet mocorog: lehet, hogy szintén alszik egy nagyot! Egész nyugodt lehetsz, hogy nincs baj.
Ha lenne, akkor már régen görcsölnél meg rosszul lennél - de ha te is meg a baba is egészséges, akkor ilyen fizikai megeröltetés nem árt egyikötöknek sem.
Nyudgodj meg és kellemes babavárást kivánok a továbbiakban is.
Megint az elsö vagyok. A net eléggé sok butasággal is tele van, rengeteg rémhirrel. De ha belegondolsz, régen - pár száz éve - még az volt a természetes, hogy a kismamák is ugyanúgy dolgoztak, mint a terhesség elött, és sokszor egész nap a földeken végeztek nem éppen könnyü munkákat is, mégis a legtöbbnek nem volt töle semmi baja.
Egy orvosi könyben irták, hogy ha egy kismamának a megeröltetéstöl elmegy a babája, akkor az azért mert vagy az anyával, vagy a babával nem volt valami rendben és anélkül is lett volna baj.
Amikor a leirt dolog történt, akkor egy ideig én is izgultam, éppen azért irtam le, hogy semmi baj nem lett belöle, hogy megnyugodj.
Mennyi idös terhes vagy?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!