Pszichológiailag lehet valamilyen oka a koraszülöttségnek?
Vagy csak ha egy kicsit 1-2 héttel vagy esetleg pár nappal hamarabb születik a baba?
Esetleg nem érzi jól magát a gyerek az anyjában, így inkább kibújik hamarabb?
Tudom, ez így elsőre kicsit hülyén hangzik.
Igazából nem sok mindent tudok a terhességről, szülésről meg hogy mitől is indul meg a szülés.
De lehetnek pszichés okai ennek?
10-es: szerintem értette ő is, hogy mit jelent ez valójában, csak nem fejtette ki.
Én egyébként 7 hónapra születtem, csoda hogy túléltem, meg egyáltalán így felépültem és tudok járni/egészséges vagyok. De ez csak annak köszönhető, hogy anyukám nem adta fel és borzasztó sok mindent megtett értem.
Egyáltalán nem éltek a szüleim rossz körülmények között.
És egy csomó olyan embert ismerek akinek nem jó a kapcsolata az anyjával, vagy az anyja nem törődik vele és nem volt koraszülött.
21/F
35+6 napra születtem.
Nem várt gyerek voltam...
Édesanyám nyolc hónapos terhesen úgy gondolta, jó ötlet leütni egy szúnyogot a falról... nyújtózott és megrepedt a magzatburok, két napig vajúdott, majd megszülettem...
Szóval, igen, szerintem ő pszichésen lehet szabadult volna már ebből az állapotból... :/
A kapcsolatunk sajnos nem kimondottan anya-lánya kapcsolat, szavakkal sokat bántott, amiket sajnos nehéz elfelejteni.
Szülés után sem igazán lehetett rá számítani...
(Én szerettem várandós lenni, tervezett várandósság volt, két nappal a kiírt dátum előtt szültem :) )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!