Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A mellszívót megvegyem előre?

A mellszívót megvegyem előre?

Figyelt kérdés
Lehet hogy nem is lesz tejem (a családban sajanos senki nem tudott szoptatni). Vegyek egyet előre, vagy ráér a szülés után?
2008. szept. 17. 11:51
 1/9 anonim ***** válasza:
86%
szerintem ráérsz szülés után.a kórházban meglátod ugyis hogy lesz-e tejed, vkinek meg csak később indul be a tejtermelődés.én megvettem és sajnos egyáltalán nem tudtam szoptatni.El kellett adnunk, de már nem annyiért amennyiért vettük.
2008. szept. 17. 11:57
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nekem eddig mindenki azt tanácsolta (aki tapasztalt mami), hogy vigyek a kórházba mellszívót, mert amikor belövell a tej, és a baba nem szopizik annyit, nagyon hasznomra válik majd. Persze van kórház, ahol van mellszívó és kézi fejésre is megtaníthatnak, de én inkább viszek be.
2008. szept. 17. 12:09
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Vedd meg.Az én családomban sincs nagy hagyománya a szoptatásnak,de a genetikán túl szerintem az is lényeges,hogy fejben hogy állsz hozzá a dologhoz,tudsz-e rendesen enni,inni,pihenni,van-e segítséged...Ez mind közrejátszik a szoptatás sikerében. Mivel nem tudtam nálam mi lesz a helyzet egy 1800 ft-os mam-os kézi mellszívót vettem és örülök,hogy volt,mert bár csak 3 hóig volt tejem így is nagyon sok hasznát vettem már a kórházban is!
2008. szept. 17. 12:16
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Amikor a lányom megszületett nem volt mellszívóm. A korházban volt, ott azt használtam. Császárral szültem, hazavittük a gyereket és futottunk mellszívót venni. Vettünk is chicco márkájút(mert nem volt más ott), de amikor hazavittük láttam, hogy meg van repedve. Ekkor már kezdett csomósodni a mellemben a tej. Férjem visszaszaladt (természetesen a pénzt nem adták vissza csak le tudta vásárolni) és kicserélte chicco pumpára. Biztossan láttál már ilyet, használtan pár forintért meg tudod venni a vaterán. Nekem ez bevált akkor olyannyira, hogy végig ezt használtam. A mostani eszemmel biztossan vennék előre egy használtat pár forintért. Mert ha csomósodik a tej akkor az is aranyat ér és nem szaladgálnék szülés után vásárolgatni.
2008. szept. 17. 12:53
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes a kórházba bevinni a mellszívót, de elvileg ott is kéne lennie. Nagymamámnak egyáltalán nem volt teje, anyukám 3 hónapig tudott szoptatni felerészben tápszerpótlással, nekem viszont napi több mint egy liter volt. Igaz, szoptatni nem tudtam, hanem fejtem, de még így is. Ne aggódj azon, hogy nem lesz tejcid. Ha a cicid nőtt a terhesség alatt, akkor nagy valószínűséggel lesz tejed is, a szaporítására pedig sok lehetőség van. Gyors és szép szülést, sok tejcit kívánok nektek! :)
2008. szept. 17. 13:03
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ez nálam is nagy dilemma volt. Én azt csináltam, hogy vettem egy olcsó (1500Ft volt) pumpásat, és kinéztem azt,ami majd jó lenne. Ha tényleg kell, apuka is meg tudja venni. Ha meg nem kell, akkor nem buktam annyi pénzt. Ha meg csak épp hogy kell, akkor jó lesz a pumpás is.

2008. szept. 17. 14:20
 7/9 anonim ***** válasza:
82%
Ne vedd meg előre. Kell majd tejet fejned, de ha nehezen jön, akkor a mellszívó lehet, hogy nem szív ki semmit. A legjobb ilyenkor kézzel fejni, már ha vki megmutatja, hogy kell. A Spock-féle könyvben nagyon jól le van írva, én onnan tanultam meg. Sokkal könnyebb, mint azt általában gondolják, csak ha rengeteg a tej, akkor fárasztó. De kezdetnek megteszi. Ha vmilyet mindenképp venni akarsz, akkor az egyszerű pumpás tényleg jó. Általában a patikában lehet kapni, úgy néz ki, mint egy régi autóduda.
2008. szept. 17. 15:35
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2008. szept. 17. 19:07
 9/9 anonim ***** válasza:
100%

A sógornőm mellszívót kért ajándékba tőlünk, amikor a babáját várta. A boltban (Brendon)amikor kértem, méregetni kezdték a szúnyogcsípés méretű melleimet, és kérdezték, hogy megszületett -e már a pici:-)

Mondtam, hogy nem, erre egy kicsit értetlenkedtek, és azt mondták,hogy nincs értelme előre megvenni, mert csak szülés után derül ki, hogy kinek mennyi teje van. Végül a sógornőm egyszer sem használta, így én fogom 'örökölni', mert most én várok babát.

2008. szept. 18. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!