Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A párom 11 hét és 4 naposan...

A párom 11 hét és 4 naposan volt ultrahangon ahol megállapították hogy a magzat nyaki redő vastagsága 3,1 mm. Ez problémás valóban?

Figyelt kérdés
Azt olvastam mindenhol, hogy ez az érték 3 mm-ig jó ellentében a vizsgálatot végző orvos azt mondta hogy 2 mm-ig normális és a páromat egyből magzati kromoszóma-vizsgálatra akarta küldeni. Mit javasoltok? Ha egy héttel később megismételjük a vizsgálatot az hozhat változást?
2008. szept. 17. 11:37
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
Szia.A Bolgárkerék u.ban is van egy ilyen labor.Olcsóbb is ,és annyival jobb,h ha a teszt eredménye pozitív/azt hiszem 1:350 alatt annak minősítik/a Telki magánkórházba mehettek magzatvíz vizsgálatra-amennyiben igényt tartotok rá,és vállaljátok-és ott 2 nap alatt van eredmény,mert Prágába küldik az anyagot vizsgálatra,és az újfajta fluoreszkálós módszerrel csinálják ott!Ennek az a módja,h amikor befizetitek a vizsgálatot,és vállaljátok plusz 5000 ft befizetését-mint vmi biztosítás ez olyan-akkor ha gáz van innen oda irányítanak.Általában minden szülő befizeti,mert soha nem lehet tudni kié lesz pozitív.Ja,különben 170000 ft-jól olvasod,százhetvenezer ft-a vizsgálat,de ezt a sok 5000 ft-ból dobják össze.Az Istenhegyi-n erre nincs lehetőség,és az sem ad 100%-os eredményt.Csak a magzatvíz vizsgálat.Mi ezt végig jártuk,és nem bántam meg!Emberek módjára bántak velünk,és ma már van egy makk egészséges 18 hetes kisfiunk.Sok sikert!
2008. szept. 17. 23:54
 12/24 A kérdező kommentje:
Most ez nem egészen világos a számomra, a Telkiben akkor mennyibe kerül a magzatvízs vizsgálat?
2008. szept. 18. 13:08
 13/24 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok.Ha csak úgy besétálsz,akkor 170000 ft.Ha megcsináltatod az integrált tesztet-ami 28000 ft volt tavaly-+fizetsz 5000 ft-ot,akkor pozitív eredmény esetén,amennyiben vállalod a magzatvíz vizsgálatot a Telkibe küldenek,és ott már nem fizetsz egy fillért sem.Tehát 5000 ft-ba kerül ebben az esetben neked.De ha az integrált tesztet nem itt csináltatod,akkor ez a dolog rád nem vonatkozik.Csak ebben az esetben.És ti még időben is bele fértek,ha jövő héten mentek is!A címük:1148 Bp.Bolgárkerék u.3 Tel:273-1913 Információ:06 20 772 5845 MAGZATI DIAGNOSZIKAI KÖZPONT Természetesen a legújabb uh készülékkel rendelkeznek,és türelmes,normális dokikkal.Az első vizsgálatkor én 12hetes 3napos voltam,tehát a jövő hét is megfelelne bőven.Kérdezzétek meg,h van-e még náluk ez a lehetőség/a Telki féle/de szerintem nem változtak a dolgok.Sok sikert!
2008. szept. 18. 23:29
 14/24 anonim ***** válasza:
Az előző vagyok.Azért ha nem okozna gondot,írd meg légyszi,h mit tudtatok intézni!És ne gondoljatok egyből a legrosszabbra.
2008. szept. 18. 23:36
 15/24 anonim ***** válasza:
Megint én.Most néztem meg a számlát 25000ft volt az integrált teszt-ez 2 vérvételt tartalmaz+5000 ft a biztosítás-amit már kifejtettem-+10000ft az uh,ami egy 15-20 perces teljes körű vizsgálat 4D-s
2008. szept. 18. 23:40
 16/24 A kérdező kommentje:

Köszi a gyors választ, mára van időpontunk a géndiagnosztikába, úgyhogy azt már nem akarjuk lemondani, mert ez a pár nap várakozás is idegörlő volt. De abban az esetben ha itt azt mondják, h valami nincs rendben akkor mindenféleképpen elmegyünk az általad javasolt helyre is és végig csináljuk akkor mégyegyszer az egészet. És tuti megcsináljuk a magzatvyz viszgáloatot is.

Szorítsatok!!!!!

2008. szept. 19. 07:53
 17/24 anonim ***** válasza:
Szorítunk!Rendben lesz minden!
2008. szept. 19. 12:40
 18/24 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Sajnos tegnap már 4,0 mm-es nyakiredőt mértek, ami teljesen elszomorított minket. Azt mondták, h így 20% arra az esély, hogy a baba kromoszóma rendellenességgel jön a világra. Ekkor a vérviszgálat eredményét még nem tudtuk arra kb még egy fél órát kellett várnurnk, de érdemes volt várni a vérvizsgálat teljesen rendben volt. 1,0 az átlagos MOM érték nekünk mind a 2 eredmény ennek a környékén volt 0,94 és 1,11. A genetikus azt mondta, hogy ez 100%-osan jó:)

Ezután megcsinálták a kockázatbecslést, ami alapján az jött ki, hogy 1% az esély arra, hogy valami gond lesz.

Hosszas beszélgetés után a genetikussal és a genetikussal arra jutottunk, hogy hétfőn megcsináltatjuk a méhlepny mintavételt, amiből péntekre már meg is van az eredmény. Reméljük az is jó lesz....

2008. szept. 20. 10:46
 19/24 anonim ***** válasza:

Szia!

Sajnálom:(

Nekem negatív AFP,UH-ok,MAGZATVÍZ vizsgálat ellenére is beteg babám született.(negatív kromoszóma vizsgálat)

Kérj ki több orvos véleményét!

Ez nem csak Down syndróma lehet....

2008. szept. 20. 13:17
 20/24 anonim ***** válasza:
55%
Szia.Én írtam a másik genetikai közp-ról.Azt nehezen tudom elképzelni,h a magzatvíz vizsgálat téved,de nem vagyok orvos.Örülök,h jól alakulnak a dolgok,és h valamelyest megnyugodtatok.Légyszi a másik vizsgálat eredményéről is írj,vissza nézek majd ide,h mi a fejlemény.Vigyázzatok egymásra,és higgy benne,h minden rendben lesz.
2008. szept. 21. 00:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!