A párom 11 hét és 4 naposan volt ultrahangon ahol
megállapították hogy a magzat nyaki redő vastagsága 3,1
mm. Ez problémás valóban?
Szia ha egy héttel késöbb lesz uj vizsgálat ott még nagyobb lesz mert nő a baba,fel a fejjel talán nem lesz baj de még mindig jobb most észrevenni a bajt mint késöbb én szoritok hogy ne legyen semmi baj üdv és fel a fejjel
2008. szept. 17. 11:44
2/24 A kérdező kommentje:
És 2 v 3 mm-től számít jó értéknek az NT?
Szia megint én vagyok van ahol azt irják 2.5 de van ahol meg 3 sajnos ennél többet nem találtam még ha van kérdésed és tudok segitek
2008. szept. 17. 12:00
Szia!
Valóban nem lesz jobb az eredmény ha egy héttel későb is megnézik. Ez az adat kromoszóma rendellenesség gyanúját kelti, de ez csak gyanú. Szerintem mindannyiótok nyugalma érdekében érdemes túlesni minél hamarabb a genetikai vizsgálatokon. Azt gondolom felesleges lenne most azt írnom, hogy nyugi, vagy ne aggódjatok. Ezek helyett az elkövetkezendő hetekre kitatást, sok erőt, és végeredménynek egy egészséges babát kívánok!
2008. szept. 17. 12:00
5/24 A kérdező kommentje:
Sikerült bejelentkezni péntekre az istenhegyi géndiagnosztikára, ahol megcsináltatunk egy kombinált tesztet. Remélem az jó eredményeket fog hozni..........
Általában 3 mm-ig a normális, de nagymértékben függ attól, hogy mikor csinálják, ezért általában a betöltött 12.héten szokták. Lehet, ha egy héttel később csinálják, nem lenne semmi gond.
2008. szept. 17. 12:15
7/24 A kérdező kommentje:
Mi is ebben reménykedünk, a legtöbb helyen azt írják, hogy 12 hetesen kell elvégezni ezt a vizsgálatot. csak azt nem tudom ezekről a dolgokról az ultrahang vizsgálatot végző miért nem tájékoztatja az embert. Egyből a legrosszabbal kezdik, az ember képébe vágják , hogy rossz az eredmény és a baba valószínűleg betegen jön a világra (legalábbis nekünk ezt mondták)..., nem értem miért jó az nekeik, hogy teljesen ránk ilyesztenek. Pedig a dolgok után olvasva erről szó sincs, ha már akkor jobban képben lettem volna dolgoról biztos elküldtem volna a vizsgálót a f....-be. Szegény párom zokogva jött ki a vizsgálatról.
Énis így jártam mint ti,nálunk is az NT 3.3 mm volt.Aztán elküldtek a Baross utcába ott átestünk egy uh-on aztmondták nincs gond de mondták megkell csináltatni a 17. héten a magzatvízvételt vagy hamarabb a cirinboholyvételt nekem inkább az előzőt javasolták ,és a 17. héten magcsináltattuk.4 hétig vártunk az eredményre de megérte mert hál istennek nincs gond.Ez ne 100 %,hogy gond van ott mondta az egyik doki de nekik ilyenkor lépniük kell,nem véletlenül van a vizsgálat.Kitartás !Nem lessz gond!
2008. szept. 17. 14:01
9/24 A kérdező kommentje:
Persze, hogy lépniük kell ilyenkor, de az nem mindegy hogy azt hogyan teszik. Azért csak a nyaki redő vizsgálat alapján nem lehet azt mondani, hogy beteg baba fog születni nagy valószínűséggel.
És azt sem értemhogy azt miért nem nézték meg példáúl, hogy az orrcsont mennyire van kifejlődve? Azzal egyáltalán nem is foglalkoztak mert az is sok mindenre utalhat...
Szia!
Van egy oldal,ahol leírják az NT mérését.A neve:11-13 hetes UH....statisztikákkal,fals negatív-pozitív esetekkel.
Mindenképp ajánlatos magzatvízvétel.
[link]
2008. szept. 17. 18:17
Kapcsolódó kérdések: