Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » A szénhidrátszegény diéta és...

A szénhidrátszegény diéta és a sportolás segíthet vajon?

Figyelt kérdés

Amikor elkezdtünk próbálkozni, akkor abbahagytam a fogyókúrát és a sportolást is, mert azt mondták, hogy amiatt nem fog sikerülni, hogy 50 kg alatt vagyok. Karácsony...stb, és monst már 57 kg vagyok, viszont nagyon zavar. Baba még nem jön, talán amiatt, hogy már nem élek olyan egészségesen?

Szeretnék visszamenni edzeni ( trambulinon edzettem és súlyzóztam), ezt nem ajánlják az ugrálás miatt, úgyhogy ezt cserélném gyorsgyaloglásra, napi egy óra. Mellette szeretnék visszatérni a szénhidrátszegény diétához is.

Már sokmindident olvastam ezzel kapcsolatban, valaki szerint a sport és diéta segít, valaki szerint meg pont emiatt nem sikerül.

Mi a véleményetek, belevágjak újra?

2016. jan. 18. 09:11
 1/4 anonim ***** válasza:

Én azt tenném, hogy elmennék egy inzulinterhelésre, ha azt gyanítod, hogy ch-szegény étrenddel jobb lenne a helyzet. Gondolom, endokrinológus mondta, hogy hagyd abba a fogyózást, hallgass akkor rá. Ha mégsem orvos mondta volna, akkor kérdezz meg róla egy orvost!

Nem tudom, mennyi ideje próbálkoztok, de ha egy évnél régebben, akkor egy IR-teszt, hormonsor, vérkép mindenképp kellene első körben. Ezt te magadnak is meg tudod csináltatni.

Szedj folsavat első körben!

2016. jan. 18. 09:25
 2/4 A kérdező kommentje:

Fél éve nem védekezünk, de csak kb. november végétől nézegetjük, mikor is kellene együtt lennünk. A diétát és sportot az egészséges életmód miatt kezdtem el és fogyás miatt.

Nem orvos mondta, hogy ne fogyózzak, hanem ismerős, aki szerint 50 kg alatt és szigorú diétával nehezebb teherbeesni, és a heti 5x-i edzésről is ezt mondta.

Híztam is 8 kg-ot, ami leginkább amiatt volt, hogy nem nagyon merek edzeni, és a diétát se tartom :(

Zavar a súlyom, mert így nem érzem magam önmagamnak, illetve zavar az is, hogy nem tudom a fölösleges energiáimat lemozogni. Szeretném újra követni a diétát és újra edzeni, ha lehet.

2016. jan. 18. 09:32
 3/4 anonim ***** válasza:

Milyen magas vagy? Csak mert szerintem nem a kilók száma, hanem a testzsír százalék számít a termékenységnél valamennyit állítólag.

Mellesleg én mindkét terhességemet 57 kilósan kezdtem (168 cm), és ennél kevesebb súllyal nem estem teherbe.

Mindkettőnél a 30. hétig aktívan mozogtam, kb. a 16. hétig futópadoztam. Problémamentes terhességnél, normális beágyazódásnál nem jelent problémát a sport az elején (később meg már úgysem bírod, nem feltétlenül a felszedett kilók miatt, hanem mert sokkal több vért pumpál a szív, és az nagyon megterheli).

Szerintem ne diétázz szigorúan, de sportolhatsz nyugodtan, a pozitív teszt után meg az orvos majd megmondja mit kell tenned a továbbiakban.

2016. jan. 18. 11:31
 4/4 anonim ***** válasza:

Most tulajdonképpen diétáztál vagy fogyóztál? Csak mert a kettő nagyon-nagyon nem ugyanaz. Diétázzál, vagyis figyelj oda, hogy mit eszel, ne szaladjanak el a kilók, mert egyáltalán nem jó ha kövéren leszel terhes. Ha pl. 53 kg lenne a normál testsúlyod akkor próbáld meg azt tartani egy, minden tápanyagot normális mennyiségben tartalmazó diétával. Fogyózni valóban nem célszerű, mivel fogyókúrában általában hiányzik valamilyen tápanyag (pl. csak uborkát eszem = nem visz be fehérjét, nincs miből épülni a szervezetnek).

Valószínű Nálad nem ezen múlik. Menj orvoshoz és beszéld vele át, milyen vizsgálatokat javasol.

2016. jan. 19. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!