Megmaradhat-e a terhességem?
Sziasztok!
11 hetes terhes vagyok az utolsó menstruációm szerint. (Okt.27-én jött meg utoljára) Az ultrahang 7 hetesnek mondja a babát, Crl : 1cm. Nov.16-22 között eshettem teherbe,biztosan tudom,ekkor volt itthon a párom. Ciklusaim hosszúak 31-43 nap között van. Kiderült hogy valami gyulladásom van. Sztk-ból jött a papír és csak 1 hét múlva mehetek ekkorra adtak csak időpontot. :( Ettől maradhatott vissza a baba? Ha 4 héttel lemaradt el kell szerintetek vetetni? Vagy gyógyszerrel kezelhető?

Azert meg ne veszitsd el a remenyt. Szerintem nem javasolnak addig terhessegmegszakitast, amig valamilyen konkret problemat nem talalnak, ekkora embriot viszont meg nem igazan lehet ilyen reszletesen rendellenessegre szurni (a 10 mm-es crl miatt mondom, nem a terhessegi kor szerint).
Ha viszont tenyleg akkora a gond, akkor a szivmukodes leall.
Probalj meg optimista lenni, menj vissza ultrahangra ellenorzesre es ott ugyis kiderul, hogy van-e valtozas.

Továbbra is azt mondom, hogy nem biztos, hogy egyáltalán VAN lemaradás. A terhességi kor számítása hivatalosan az utolsó mensi alapján történik, de egyéni eltérések lehetnek, attól függően, hogy a nőnek milyen hosszú a ciklusa, mikor van ovuláció, stb.
Eszerint a terhességed inkább 9 hetesnek számít, de még az is lehet, hogy az együttlétkor nem történt meg rögtön a megtermékenyítés, hanem a spermiumok "kivártak", és később fogant a baba valójában.
Szóval ilyen adatok mellett elképzelhető, hogy a terhességed valójában kb. 8 hetesnek felel meg, annyit meg el lehet mérni simán...
A lényeg, hogy két ultrahang között volt növekedés és van szívhang. Ha komoly probléma lenne, akkor nem növekedne az embrió egyáltalán! Ebben a terhességi korban nem igazán lehet lassabb fejlődésről beszélni, mert inkább vagylagos: vagy fejlődik, vagy nem. Ha nem fejlődik, akkor elhal a terhesség.
Szóval én inkább számítási/mérési hibának tudnám be, hogy kisebb a koránál, és a rendszeresen ismételt ultrahangok alapján kell módosítani a terhességi kort.
Elvetetni akkor kell, ha spontán elhal a terhesség, és nem ürül ki magától, vagy a genetikai vizsgálatok súlyos rendellenességre utalnak. De ebben a korban ezek a vizsgálatok még nem végezhetők el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!