Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Írnátok nekem terhességi diétát?

Írnátok nekem terhességi diétát?

Figyelt kérdés

Sajnos pajzsmirigy alulműködésem van.64 kg-ról kezdtem a terhességet és most 68 kg vagyok és 13 hetes kismama.Az endokrinológus azt mondta kötelezően diétázzak.Majd a védőnőm fogja összeállítani az étrendet de 2-3 hét múlva megyek hozzá.Addig tudnátok nekem írni diétákat?

Köszönöm.

2010. márc. 27. 08:11
 1/3 anonim ***** válasza:

nekem hál'Istennek nem volt eü. problémám, de hízásra hajlamos vagyok szóval ezt csináltam: a terhesség miatt szükséges plusz bevitel nagyon kevés. napi egy mackósajtnyi. ezt megettem reggel, után tartottam anyósom diétáját (cukros plusz koleszterin), azzal a különbséggel, hogy édesítőt nem raktam az ételeimbe, de cukrot SEM. kivéve a reggeli tejeskávé, ez volt az 1 "luxus".lényeg a következő: 3 óránként egyél, de sose lakj jól. itt a tavasz, sok zöldségnek, gyümölcsnek szezonja van, ezekből lehet enni gyakorlatilag bármennyit. húsféléből szárnyas vagy natúr karaj, ZSIRADÉK NÉLKÜL, tehát grillezve ettük. kenyeret felejtsd el. ha kívánsz egy sonkás szendvicset, egyél csak sonkát, sajtot, zöldséget. ha nagyon nem bírod, van ez puffasztott rizs, én azt ettem hozzá (az enyhén sózottat). ha sok a savad, arra jó a kóla, az leviszi, de azzal óvatosan, mert szintén hízlal, lightot meg nem szabad az aszpartam miatt. tehát csak 1-2 korty. sav lekötésére jó még a ropi, nagyon kevécs kalória van benne, és mégis rágsz valamit. kerüld azokat az ételeket, amik "fognak" tehát pl. banán, kakaótartalmú ételek (élén az étcsokival), fokhagymás ételek. ez azért fontos, hogy ne lassuljon le az anyagcseréd.

tehát a lényeg, kímélő ételek, kevés, 3 óránként, és sok VÍZ! legalább napi 2 litert igyál meg. ez nekem úgy sikerült, hogy a jana ízesített vizet ittam, mert sima vízből örülök ha 2 decit megiszok, nem ennyit :) többit meg majd a védőnő megmondja.

ja, és tornázz sokat. a trimeszternek megfelelő gyakorlatokat végezd. ez azért fontos, mert az izom kétszer annyi kalóriát leköt, mint a zsír! hát fejleszd...

sok sikert, jó egészséget!

2010. márc. 27. 09:18
 2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ!Nem mondom hogy könnyű lesz,mert nagyon édes szájú vagyok na meg mindig írtó éhes...de a baba érdeke az első!
2010. márc. 27. 10:19
 3/3 anonim ***** válasza:

Szia!

Én cukros vagyok és ezt a diétát nyugodtan csinálhatod, bár neked nem kell ennyire szigorúan betartanod, csak a fő irányelveket:

[link]

Illetve érdemes odafigyelni a glikémiás indexre, főleg ha pajzsmirigyes vagy!

Bemásolom a lényegét:

"A glikémiás index

A Glikémiás Index (GI) a táplálékok pontozását jelenti 0-tól 100-ig a vércukorszintre gyakorolt hatás alapján. A táplálék GI-jét ismerni nagyon hasznos dolog, mert megmondja a test válaszát a szénhidrátokra, bár nem mutatja meg, hogy mennyi szénhidrát van egy bizonyos élelmiszerben.

Ez a pontszám azt mutatja meg, hogy a szőlőcukorhoz (100%) viszonyítva milyen mértékben emeli meg a vércukorszintet egy adott étel, amely egységnyi szénhidrátot tartalmaz.

90-100%:

malátacukor, burgonyapüré por, főtt burgonya, méz, gabonapelyhek, kukoricapehely (corn flakes), rizspehely (általában minden pelyhesítéssel szétroncsolt falú, nagy szénhidráttartalmú növényi termék), minden cukros (üdítő) ital, ami nagyom gyorsan a bélbe jut és felszívódhat

70-90%:

fehér-, félbarna kenyér, zsemle, kifli, extrudált kenyerek (Abonett), ostya, kétszersült, sós sütemények, kekszek, édes müzlik, pudingpor, tejberizs, fehér liszt, főtt tészták (kivéve a durumbúzából készült spagetti és makaróni), kalács, szőlő, (répa) cukor, az utóbbi csak felerészben tartalmaz szőlőcukrot, másik fele a "diétás" gyümölcscukor

50-70%:

zabpehely, kukorica, főtt rizs, fekete kenyér, étcsokoládé, banán, natúr (cukrozatlan) gyümölcslé

30-50%:

tej, joghurt, kefir, legtöbb hazai gyümölcs, spaghetti, makaróni (minden durumbúzából készült tészta), tejszínes fagylaltok (nagy zsírtartalom miatt lassan szívódik fel a cukor), tejcsokoládé

30% alatt:

fruktóz, szorbit, lencse, bab, borsó, szójabab, dió, mogyoró, korpás müzli, színes főzelékek, saláták, cékla, retek, paprika, paradicsom "

2010. márc. 27. 17:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!